perjantai 7. lokakuuta 2011

Pressanvaaliennuste 2012

Sek 22% (Niinistö 20% Haavisto 2%)
Pers 20% (Niinistö 4% Soini 16%)
Sdp 18% (Lipponen 13% Niinistö 5%)
Kepu 15% (Niinistö 10% Väyrynen 5%)
Vas 10% (Lipponen 5% Arhinmäki 5%)
Vihr 5% (Haavisto 5%)
Krist 5% (Niinistö 2% Essayah 3%)
Rkp 5% (Lipponen 2% Biaudet 3%)

Niinistö 41% (II kierros 45%)
Lipponen 20% (II kierros 20%)
Soini 16% (II kierros Niinistö 8%, Lipponen 8%)
Haavisto 7% (II kierros Lipponen 7%)
Väyrynen 5% (II kierros Niinistö 5%)
Arhinmäki 5% (II kierros Lipponen 5%)
Essayah 3% (II kierros Niinistö 3%)
Biaudet 3% (II kierros Lipponen 3%)

Toinen kierros
Niinistö 57%
Lipponen 43%

[Muokattu:
Tidarin vinkin perusteella 7/10 klo 10:40]

7 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Aika hyvä ennuste, paitsi että luulisin, että persuista suurempi osa äänestäisi ekalla kierroksella Soinia, ja veikkaan että vasureista osa äänestäisi haavistoa, enkä usko että ärkkopé:stä liki puolet menisi Lipposen taakse, ennemminkin ehkä Niinistön.

Kumitonttu kirjoitti...

Gracia. Isoin ongelma tuossa on tuon toisen kierroksen ennustaminen, koska en millään jaksa uskoa äänten jakautuvan noin jyrkästi. Tällaisissa kahden-kauppa -vaaleissa äänet jakaantuvat maksimissaan 47-53. Jos muuttaisi, kuten ehdotat, ekalla kierroksella Persujen prosentteja esim. Niinistö 4% ja Soini 16%, niin silloin vaikutus toiselle kierrokselle olisi 57-43, mikä olisi juuri niissä rajoissa, jota pidän siis mahdollisena. Kiitos, hyvä oikaisu!

Ärkkopén äänestäjät diggailevat Lipposen ruotsifanitusta enemmän kuin Niinistön ns. porvarillisuutta. Ja Biaudetin äänestäjät taas Lipposen multikulti-myötäilyä.

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Tarjoat meille sitten toiselle kierrokselle valintaa ruton ja koleran välillä.

En kyllä jaksa uskoa että Lipponen saa tuollaisia ääniprosentteja ensimmäisellä kierroksella.

Kumitonttu kirjoitti...

Äksy - niin minäkin kuvittelin ennen kuin aloin lyömään numeroita näkyville. Soini on kuitenkin oman puolueensa ulkopuolella melkein vihatumpi kuin Väyrynen, eivätkä läheskään kaikki Persu-äänestäjät kannata Soinia. Ainoa mahdollisuus olisi se, että demareita siirtyisi Soinin taakse, mikä on epätodennäköistä ensimmäisellä kierroksella.

Anonyymi kirjoitti...

Kumis, vaikka sinun blogissa lukee kohta "Ei kepulaisille", niin harkitsen kuitenkin Paavo Väyrysen äänestämistä. Paven kuuntelu ei jurpi niin paljon kuin Lipposen mörinät. Arvelen että Väyrynen saa varmaan niiden kepulaisten äänet jotka äskeisissä eduskuntavaaleissa äänestivät perussuomalaisia. Ehkä jotkut perussuomalaisetkin äänestävät Pavea jos ei Timo Soini kelpaa.

Soinille olisi parempaa käyttöä oppositiopoliitikkona ja sitä kautta yrittäisi pääministeriksi. Tai jos perussuomalaiset kyllästyvät Soinin diktatorimaisuuteen, niin he sitten he yrittävät siirtää hänet pressan hommaan.

Tiedemies kirjoitti...

En epäile sitä, etteikö er-'ko-pé:n kannattajista moni menisi lipposen taakse, mutta en usko, että Bideen äänet menisivät kaikki lipposelle. Luulen, että RKP:n kannattajien äänet toisella kierroksella jakautuvat jopa tasan Niinistön ja Lipposen välille.

Vasureissa ja haaviston kannattajissa taas on jonkun verran cityliberaaleja, jotka eivävt äänestäisi Lipposta; vihreät eivät siksi että "se on niin totinen" ja vasurit siksi, että pitävät Lipposta Suomen historian oikeistolaisimpana pääministerinä. (Tosi tarina, moni vasurien kannattaja ajattelee näin) Tosin, eivät tuskin äänestäisi Niinistöäkään.

Haaviston 5% voi olla aika kohdillaan, mutta veikkaisin, että kokoomus- ja demarinaisista pieni osa ja vasurinaisista yllättävän iso osa, todennäköisesti äänestäisi Haavistoa. Homous on niin järeä kortti nykysuomessa, että se voi tuplata potin tuohon sinun veikkaukseesi verrattuna.

Itse äänestäisin ehkä Haavistoa, en tosin puolueen vuoksi, vaan ihan puhtaasti kansainvälisen kokemuksen perusteella. Ja tietty siksi että hän on homo, ja koska se pännii konservatiiveja. Niinistön ja Lipposen välillä en osaisi oikein valita, mutta ovat selvästi seuraavilla sijoilla, vaikka en kenestäkään noista erityisemmin diggaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Kumis, vaikka sinun blogissa lukee...

Korostan, että tarkoituksenamme ei ole demonisoida poliittisia vastustajia, vaan kaikkien äänten pitää päästä kuuluviin. Niin Halla-ahon kuin Akuliina Saarikoskenkin. Jos on sitä mieltä, että Väyrysellä on hyviä näkökohtia, niin nyt avautuu tilaisuus verrata niitä muiden mielipiteisiin. Nyt käytävän vertailun perusteella valtakunnassa käytetään presidentillistä valtaa seuraavat 12 vuotta. Paras mies voittakoon on sangen nihilistinen lausahdus tässä tilanteessa, mutta parempaakaan en keksi.

Ja tietty siksi että hän on homo, ja koska se pännii konservatiiveja.

Konservatiiveja pännii se, että homokortilla saa vapaamatkan. Jos mä saisin 100%:n varmuuden siitä, että Haavisto pääsee neuvottelemaan Ahmadinejadin kanssa, niin mäkin antaisin ääneni hänelle.