sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Annas klara panna

Jos minulta kysytään - vaikkei kukaan kysykään - niin Anna Kontula on parhaan näköinen kommari Suomessa. Sen lisäksi että Anna on kaunis, on hänellä vahva halu oikeudenmukaisuuteen. Anna on tutkimut prostituutiota ja ihmiskauppaa ja tullut johtopäätökseen, että prostituution kieltävä laki on johtanut hankalasti torjuttavan ihmiskaupan lisääntymiseen ja kaikkein surkeimmassa asemassa olevien naisten orjuuttamiseen seksileluina. Vaikka Anna siis ymmärtää, että sääntely ja kiellot yleensä vain joko yksinkertaisesti pahentavat ongelmia tai siirtävät ne näkymättömiin, on hänestä kuitenkin jostain ihmeen syystä toivottavaa, että valtio jatkaa sääntelyä ja kieltämistä. Toivotaan, että Anna palaa joskun järkiinsä Suvi-Anne Siimeksen tavoin. Suvi-Annehan on myöntänyt, että hänen ollessaan Vasemmistoliiton puheenjohtajana Virossa suomut hänen silmiltään nousivat kun kokouspäivä aloitettiin veisaamalla Kansainvälinen.

Suomen poliittinen johto on viimeiset 20 vuotta sulkenut silmänsä ikäviltä tosiasioilta ja kieltäytynyt laittamasta asioita tärkeysjärjestykseen. Erityisesti terveydenhuollon osalta tämä on näkynyt terveydenhuollon paisuttamisena, jonka maksumiehenä ovat olleet mm. monikansalliset lääkeyhtiöt. Suomessa ei ole muuta toimialaa kuin lääkeyhtiöt, joille hallitus suoraan ilmoittaa, millä hinnalla ne saavat tuotteitaan myydä. Jos joku asia kuvaa sosialismia parhaiten, niin se on juuri valtion hintasäännöstely. Anna kirjoittaakin uudessa blogissaan, kuinka läkeyhtiöt ovat vetäytymässä Suomesta, koska niiden ei enää ole järkevää myydä täällä lääkkeitä alle omakustannushinnan.

Suomessa siis poliitikot ovat luoneet järjestelmän, jossa ne päättävät lääkkeen hinnasta voidakseen luvata äänestäjilleen kaiken mahdollisen. Valitettavasti lääkeyhtiöt ovat yleensä osakeyhtiöitä, joita ohjaa osakeyhtiölaki vaatimuksineen voiton tekemisestä. Nämä kaksi asiaa ovat keskenään ristiriidassa, ja kuten olemme oppineet, kansainväliset pääomamarkkinat eivät anna Siilinjärven Pinokkion ottaa niskalenkkiä itsestään. Kuten kaikessa liberaalissa fascismissa niin myös Sekoomuksen Kukkopojan hyvistä aikeista muodostuu tuskallinen via Dolorosa, joka johtaa tappiollisten taisteluiden tielle.

Kun ei ole voitu tai haluttu tai osattu priorisoida asioita siten, että rajallisista resursseista voidaan kustantaa vain osan hoitomaksut, niin ollaan ajauduttu tilanteeseen, jossa hoitoa kaikkein eniten tarvitsevat eivät sitä enää saa hankittua. Vaikka olenkin pahoillani näiden yksilöiden takia, niin pidän tärkeänä, että tällaisia sosialismin kukkasia nousee esiin, koska ne saavat ihmiset jollain aikavälillä ymmärtämään vasemmistolaisen ideologian turmiollisuuden. Aikaa voi mennä, mutta eipä moni nykyihminen enää haikaile kommunismin perään. Ehkä joskus ihmiskunta vielä lopettaa haikailemasta sosiaalidemokratiankin perään. Vaikka minä kyllä haikailen Annan perää.

7 kommenttia:

L.K. Nelson kirjoitti...

Lääkekorvausjärjestelmää luotaessa ongelmat olivat tiedossa. Systeemi oli kuitenkin luotava, koska ministeriön virkamiehet kahdehtivat lääkäreiden kongressimatkoja ja halusivat kaiken lääkäreihin kohdistuvan korruption itselleen. Ja siinä he onnistuivat yli odotusten. Lääkärit eivät enää käy kongresseissa, mutta lääketehtailla on aina piikki auki ministeriön virkamiehiä varten.

Ironmistress kirjoitti...

Elämä on kovaa ja sitten sinä kuolet. Kun yksi lähtee markkinoilta, toinen tulee tilalle. Tässä aukeaa markkinarako kotimaisille yrittäjille.

Suomessa ei lääkettä voi patentoida; roomalaisgermaaninen oikeuskäsitys ei hyväksy informaation patentointia. Vain prosessin tai prosessilaitteiston voi patentoida. Siksi lääkemolekyylit ovat ns. vapaata riistaa kotimaiselle sekä eurooppalaiselle lääketeollisuudelle.

Anonyymi kirjoitti...

Annassa on "sitä jotain". Jonain toisena aikana Anna olisi ollut hyvä ajamaan meidän ihmisten asioita, mutta näillä mennään mitä nyt on vallalla.

Kumitonttu kirjoitti...

Lääkekorvausjärjestelmää luotaessa todellakin tiedettiin että Suomeen ei jatkossa välttämättä tuoda enää uusia lääkkeitä, ja nyt näin näyttää tapahtuvan. Päätöksen taustalla oli tietenkin populismi, eli uskoteltiin kansalle että suomalainen poliitikko voi lain säätämällä alistaa kansainväliset pääomamarkkinat tahtoonsa.

Nyt en tainnut ymmärtää IM:n kommenttia. Kyllä molekyylille saa suojan. Samaa molekyyliä ei voi tuoda markkinoille edes erilailla lääkeaineeksi valmistettuna. Kun patentti kuluu umpeen (noin 10 vuotta), niin sen jälkeen se on muidenkin käytössä.

Suurempi ongelma kuin tuo molekyyli ja sen patentti on siis siinä, että lääkkeille määrätty hinta on niin matala, että EU:ssa syntyy riski sille, että joku alkaa ostaa Suomesta lääkkeitä ja tuoda niitä rinnan kalliimmille markkinoille, jolloin hinnat tippuvat kannattamattomiksi myös päämarkkinoilla Keski-Euroopassa. Yhdysvalloissahan lääkkeet maksavat noin kaksi kertaa enemmän kuin Euroopassa, eli hiukan kärjistäen voi sanoa, että me eurooppalaiset maksatamme lääkekehityksemme amerikkalaisilla kuluttajilla.

Ironmistress kirjoitti...

KT, roomalaisgermaanisessa oikeusjärjestelmässä informaatiota ei voi patentoida. Lääkeainemolekyylin patentointi onnistuu anglosaksisessa oikeusjärjestelmässä kuten USA:ssa ja Britanniassa, mutta ei meillä eikä Saksassa tai Sveitsissä. Sama juttu kuin miksi tietokoneohjelmaa ei voi Suomessa patentoida.

Samoin patenttitrollaus on roomalaisgermaanisessa oikeudessa yksiselitteisesti kielletty shikaanin kiellon periaatteen vuoksi. Oikeutta ei saa käyttää tuottamaan kenellekään vahinkoa.

Lääketehtaat eivät tee voittoa sairauksien hoitoon käytettävillä korvattavilla lääkkeillä. Ne tekevät voittonsa sellaisilla lääkkeillä, joita ei korvata ja joita ei käytetä sairauksiin, kuten lihavuus-, kaljuuntumis- ja potenssilääkkeillä. Ihmiset kitsastelevat sairauden hoidossa, mutta ovat valmiita tuhlaamaan omaisuuksia turhamaisuuteen.

Kumitonttu kirjoitti...

Tarkoittanet romaanis-germaanista oikeusjärjestelmää?

En ole koskaan kuullut mainitsemaasi eroa common-law ja romaanis-germaanisessa oikeusjärjestelmässä. Kyllä Saksassa ja Sveitsissä - kuten Suomessakin - patentoidaan lääkkeitä ihan samalla tavalla kuin Amerikassa tai Englannissa.

Euroopassa jopa Italia salli lääkepatentit joskus 60-70-lukujen taitteessa. Sveitsissä on Novartis jne. En todella ymmärrä mihin viittaat väitteelläsi.

Anonyymi kirjoitti...


Eiköhän tuota rahaa olisi jos se vain kohdistettaisiin oikein.
Näkisin asian että rahaa vain tuhlataan, en tiedä mistä tämä johtuu.

Eikö jotenkin osata, esim valtion epäonnistuneet it hankkeeet. Näitä on useita.


http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/52765-nain-suomessa-tarveltiin-400-milj-eu-kiusallista

Sitten Jyrki valittaa kun ei ole hyvinvointivaltioon rahaa.

Ja tuhlataan 700 000 johonkin Pekka Himasen tutkimukseen.
Selasin vähän tätä Sinistä Kirjaa, en lukenut sitä.
Tälläistä voinut kuulla uutisistakin, elämäntapa jossa yhdistyvät ylipaino.