sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Rauha Lähi-itään

The Washington Institute on julkaissut tuoreen palestiinalaisten joukossa tehdyn mielipidekyselyn. Länsimainen vasemmisto toistuvasti raivoaa Israelille siitä, että se estää palestiinalaisten työskentelyn alueellaan. Kyselyn mukaan 80% Gazan sekä Juudean ja Samarian (Länsirannan) arabeista haluaa Israelin tarjoavan heille töitä. Lähes kaikki arabit toivovat, että israelilaiset yritykset laajentaisivat toimintaansa ns. palestiinalaisalueille ja tuoden työpaikkoja. Tragikoomista on, että samaan aikaan 55% arabeista haluaa tuhota Israelin. Samaan aikaan osoittaen suurta sosialistista logiikkaa: Yli puolet haastatelluista piti seuraavien viiden vuoden aikana Israelin hävittämistä tärkeimpänä poliittisena päämääränä.

Tutkimuksessa haastatellut halusivat vastustaa Israelia suoran väkivallan sijaan mielenosoituksilla, boikotoimalla isaraelilaisia tuotteita ja lakkoilemalla. Tuo ajatusten keskinäinen ristiriita tuntuu aivan häkellyttävältä. Ainoa tutkimuksen positiivinen paljastus on, että palestiinalaiset ovat tyytymättömiä Hamasin toimintaan. Samaan aikaan palestiinalaiset eivät kuitenkaan ole halukkaita toimimaan vaihtaakseen oman hallintonsa. Tutkimuksesta selviää, että palestiinalaishallinto ei missään tapauksessa tule hyväksymään minkäänlaista pysyvää rauhantilaa juutalaisvaltion kanssa. Vain joka kolmas arabi oli valmis allekirjoittamaan näkemyksen, jonka mukaan heidän tulisi joustaa ja sopia Israelin kanssa rauha, jotta seuraavan sukupolven ei tarvitsisi elää samanlaisen vuosikymmeniä kestäneen väkivallan keskellä. Vain joka kolmas!

Israelin ja palestiinalaisten konfliktissa kyse ei ole rajasta. Kyse on Israelin olemassaolon oikeudesta. Niin kauan kuin arabit ovat kiinnostuneempia rahoittamaan terroria, tappamaan poliittiset vastustajansa ja hyötyvät korruptiosta ei ole mahdollista solmia pysyvää rauhaa. Sellainen osapuoli ei ole mikään todellinen sopijaosapuoli. Sen takia rauhanneuvottelut ns. kahden valtion mallista ovat täysin turhia. Presidentti Bush oli aivan oikeassa 11 vuotta sitten todetessaan, että rauha Arafatin hallinnon kanssa on mahdollista vasta sen jälkeen, kun se kunnioittaa ja kohtelee omia kansalaisiaan inhimillisesllä tavalla. Sen voisi vielä lisätä, että jos yli puolet kansasta kannattaa Israelin tuhoamista, ei poliittisella johdolla ole mitään pelkoa asemansa puolesta. Konfilkti jatkuu, ja länsimainen eliitti syyttää siitä Israelia.

Käännettyään selkänsä Saudi-Arabialle aloittamalla suorat neuvottelut Iranin kanssa Obaman hallinto on menttänyt tärkeimmän liittolaisensa. Kun Obaman hallinto kannatti ja kannusti arabimaiden vapaita vaaleja, se petti Egyptin ja toiseksi tärkeimmän liittolaisensa. Suomessakin monet iloitsivat arabimaiden "demokratiakehityksestä", vaikka kaltaiseni jo silloin epäilivät, että valta tulee luisumaan Muslimiveljeskunnalle ja muille vastaaville. Gaza on esimerkki siitä, että äänestäminen ei ole demokratiaa.

Nyt kun ISIS jatkaa sotimistaan, Obaman hallinnolla ei ole mitään keinoja pysäyttää sen etenemistä. Liittolaiset ovat kaikonneet ja sen ainoa kumppani on sen arkkivihollinen Iran. Yhdysvallat on Obaman kaudella maalannut itsensä nurkkaan, ja lähivuodet se joutuu seuraamaan sivusta Lähi-idän tapahtumia. Uhka länsimaista kulttuuria ja sivistystä vastaan kasvaa, ja jossain vaiheessa se tietenkin tulee sitten räjähtämään kasvoillemme. Kylmä sota ei ole loppunut - neuvostokommunismi on vaihtunut islamofascismiksi. Alla kuva ISIS:n vastustajien kohtelusta.

1 kommentti:

Tero kirjoitti...

Minä keksin keinon tuhota ISIS.

Kerrotaan kaikille sen kannattajille että sen nimi tulee muinaisesta egyptiläisestä äitijumalattaresta.

Tämän jälkeen kaikki ISIS:läiset teloittavat itsensä epäjumalanpalvojina. Ongelma ratkaistu.