lauantai 14. toukokuuta 2011

Miksi Vihreiden pitää mennä hallitukseen?

Vihreä hirttolanka on ihastuttava lehti. Herkempi voisi kuvitella, että sitä tehdään mkieli poskessa, mutta ei - kyllä ne tosissaan ovat! Lasse Leipola tietää kertoa, että "trendit tuppaavat tulemaan Suomeenkin jälkijunassa". Ihmetyttää, että miksi massiivisen maahanmuuton aiheuttamat trendit eivät saavu, mutta mitäpä minä noista trendeistä ymmärtäisin muutenkaan, kun olen vaan tällainen trendipelle.

Pääkirjoituksessa paheksutaan, että
Perussuomalaisten nousun takia ilmastonmuutoksesta on jouduttu taas puhumaan ikään kuin kyseessä olisi uskonasia eikä tieteellinen tosiseikka.
Ei helvetti - tässä kohtaa minua alkoi jo hytkytyttää, mutta lopullinen repeäminen tapahtui ihan kirjoituksen lopussa, noudattaen siis mitä hienointa käsikirjoitusta.

Ilmastotieteilijöiden mukaan nyt eletään ratkaisun vuosia: vain kahden asteen lämpötilan nousuun ei välttämättä ole mahdollisuuksia, jos päästöjä ei saada laskuun vuoteen 2015 mennessä.

Se tarkoittaa tätä vaalikautta – oli hallituksessa kuka tahansa.
Siis jos Vihreät eivät nyt - juuri nyt ja tänä vuonna - mene hallitukseen, ihmiskuntaa uhkaa karmea tulevaisuus! Vihreät pitivätkin jo via dolorosan Vihreän version Helsingissä tänään. Tässä puheenjohtaja Sinnemäki...

4 kommenttia:

Pikkupoika kirjoitti...

Koskakohan noi pässit tajuaa, että ilmastonmuutosjuna meni jo -- niin täällä kuin varsinkin maailmalla?

Muuten, Totuuskin palaili päätönkirjoituksessaan aiheen pariin jo viime sunnuntaina:
http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Maailmanlaajuinen++ilmastosopu+yh%C3%A4+kaukana/HS20110508SI1MA011rb

Samaa kulunutta tuubaa millä Totuuden päätönkirjoituksia on täytetty 20+ vuotta. Ihmetyttää lähinnä, että uskooko ne enää itsekään että joku ottaisi noita satuja tosissaan?

Kumitonttu kirjoitti...

Koskakohan noi pässit tajuaa

Toivottavasti eivät ihan heti tajua, koska sitä hienommalta rysäys näyttää, mitä pidempään ne kiihdyttävät. Ajattele nyt, jos Neukkula olis romahtanut 20-luvulla, ei kukaan nykyaikana uskoisi, että sosialismi on vaarallinen aate. Kun sitä tekohengitystä jatkui kuitenkin 90-luvulle asti, suurin osa ihmisistä sentään ymmärtää, että se on tappava tauti. Jos ne nyt vielä vaikka 5-10 vuotta jatkaisivat hengenpaloaan, niin kyllä paluu maanpinnalle on kaikkea muuta kuin kaunista katseltavaa. Siis, jos ei pidä verestä, kauhusta ja suolenpätkistä.

Pikkupojan linkkaamasta: Pitkällä aikavälillä tavoitteena tulee olla kaikkia maita sitova, maailmanlaajuinen ilmastosopimus.

Siis hehehe... Nehän haikailee ihan sokeasti kommunismiin.

Internet Mies kirjoitti...

Siis jos Vihreät eivät nyt - juuri nyt ja tänä vuonna - mene hallitukseen, ihmiskuntaa uhkaa karmea tulevaisuus!

Eivätkö Vihreät heti vaalien jälkeen aikoneet vetäytyä oppositioon, jos oikein muistan? Maailmanloppu oli siis vielä silloin toisarvoinen puolueen uskottavuuden rinnalla xD

Kumitonttu kirjoitti...

Internet Mies, kiitos koomentista. Toi on hyvä huomio, enpä hoksannut itse. Eli todellakin, maailman pelastaminen keskeytettiin hetkeksi tärkeämpien asioiden tieltä :D