perjantai 27. toukokuuta 2011

Hevosmiesten uutisia

MTV3
Kansanedustaja [Teuvo Hakkaraisen ] kerrotaan maksaneen taksimatkansa eduskunnan taksikortilla. Hakkarainen oli myös seisottanut taksia ravintolan edustalla kahtena päivänä ja tarjonnut matkoja muillekin, koska ne menivät "eduskunnan piikkiin". Seiska perustaa väitteensä silminnäkijöiden kommentteihin. Erään kertomuksen mukaan taksin mittari oli näyttänyt jossain vaiheessa 200 euroa.
Jotenkin jaksan epäillä kyseisen uutisen totuudenmukaisuutta, mutta kolikossa on toinenkin puoli - kansanedustajia oikein kehotetaan käyttämään taksia!

Onko tosiaan mahdollista, että kansanedustajien luottokortin käyttöön ei ole mitään rajoituksia? Jokaisen kansainvälisen yrityksen luottokorttien käyttöä ohjataan ja myös valvotaan tarkasti. Toki käytännöt vaihtelevat, mutta vaihteluväli on tyyliin tiukasta tosi tiukkaan. Esimies ei esimerkiksi voi hyväksyä alaisen maksamaa ravintolalaskua, jos on itse osallistunut samaan tilaisuuteen, mikä on amerikkalaisissa yrityksissä ihan tavanomainen määräys. Työnantajan maksamat taksikyydit työpaikalta kotiin ovat verottajan mielestä veronalaista tuloa - muilla kuin kansanedustajilla. Jotenkin koko kirjoituksesta nyt henkii sellainen 70-lukulainen Ruotsin-risteilyn jälkeinen moraalinen krapula, kun on syöty hyvin seisovasta pöydästä, juotu eksoottisia drinkkejä ja hummattu viikon palkka yhdessä illassa. Ja sitten vielä ajettu taksilla kotiin juna-asemalta!

2 kommenttia:

Trie Trei kirjoitti...

Suomessa on edelleen käytössä taksisäännöstely, ja kun maxi-taksit tulivat saatiin ne kieltävä laki pikapikaa läpi eduskunnassa.

Onkohan kansanedustajien ilmaisilla taksikyydeillä mitään tekemistä tämän asian kanssa?

Kumitonttu kirjoitti...

En tiedä, mutta ihan hyvä kysymys. Oma isosetäni oli taksari stadissa, ja ihan hyvin tuntui menevän. Joi itsensä hengiltä - onneksi ei asiakkaitaan vienyt mukanaan.