sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Taikaseinällä sattuu ja tapahtuu

Aftonbladet tammikuussa:

Populistiska och invandrarkritiska Sannfinländarna får i en färsk opinionsmätning drygt 16 procent av rösterna. Med mindre än tre månader kvar till riksdagsvalet i Finland i april.

Hesari tänään:

Ruotsin ympäristöpuolueen poliitikkoa puukotettiin vakavasti ryöstön yhteydessä Albyssä Tukholman eteläpuolella sunnuntain vastaisena yönä, kertoo Aftonbladet-lehti.

Puoluesihteeriksi ehdolla oleva Anders Wallner sai useita puukoniskuja vartaloonsa.

Wallner vietiin sairaalaan, missä hänet leikattiin. Sairaalan mukaan hän on toipumassa eikä hengenvaaraa enää ole.

Puukottajia oli poliisin ensi tietojen mukaan kaksi. He veivät Wallnerilta pienen summan käteistä rahaa sekä matkapuhelimen.

Puukottajia ei ole vielä saatu kiinni. Poliisi tutkii asiaa törkeänä ryöstönä.


Alby, tuo kuvankaunis ruotsalainen pikkukaupunki. Itse en nostaisi käteistä aamuyöllä Albyn metroasemalla, mutta minä olenkin suvaitsematon.
58,5 % av invånarna hade den 31 december 2007 utländskt ursprung.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Ruotsin Kepun kansanedustaja Frederick Federley pahoinpideltiin ja ryöstettiin vähän samalla tavalla 15. syyskuuta 2010. Federley on uljas monikulttuurin puolustaja ja hänet ryöstänyt uusruotsalainen Jonathan Jaime Solis tuomittiin Tukholman käräjäoikeudessa törkeästä pahoinpitelystä.

PI

Federley itse on gay eli kuuluu merkittävän uhristatuksen omaavaan väestöryhmään.

Kumitonttu kirjoitti...

No ni, sillä tavalla. On se kummallista, että edes näin räikeät stereotyyppiset tapahtumat - olkoon kuinka yksittäisiä vain - eivät saa synnytettyä keskustelua länsinaapurissamme. Jos käännettäisiin asia päinvastoin, eli joku homovihamielinen muukalaisvastainen hakattaisiin hänen mielipiteittensä takia, varmasti suvaitsevaisto nyökkisi, että sai mitä ansaitsi. Ja joku vielä haluaa tiivistää pohjoismaisia suhteita. En olisi ikinä uskonut toteavani ihan vakavissaan, että Venäjällä on parempi demokratian tila kuin Ruotsissa.