maanantai 16. toukokuuta 2011

Leijonat kasvisruokailijoina

Hesari vaatii Suomen jääkiekkomaajoukkueen tuomitsevan rasismin. Vaatimuksen taustalla on eilisen voitonhuuman - tai sanoisinko humalaisen voimantunnon - ilmeneminen asiattomana käytöksenä kaupungilla. Poliiseja ei toteltu vaan heille pyllisteltiin ja jopa ruotsinkielisille ja tummaihoisille haastettiin riitaa.


Tuskinpa sen suurempaa syytä joukkueella tai sen kannattajilla on "irtisanoutua" rasismista, kun samainen lehti tietää kertoa, että somalit diggaavat Granlundia. Tuskin he iloitsisivat nuoren kiekkomestarin taidoista, jos pitäisivät jääkiekkoa rasistien pesäpaikkana.

Samainen nimenomaan Suomessa esiintyvä - ja Hesarin kaikkialta esiin kaivama - rasismi ilmeni myös ruotsinkielisiä miehiä kohtaan. Tosin Haaparannassa (Expressen). Myös Ruotsin maajoukkueen tulisi irtisanoutua suomalaisiin kohdistuvasta rasismista, jos uskomme Haaparannan poliisipäällikköä Christer Holmia. Hänen mukaansa sama kuvio toistuu, ja tuhannet ruotsalaiset matkaavat Suomen puolelle elvistelemään, aina Ruotsin voitettua.

Samainen rasismi nostaa rumaa päätään joka ikinen talvinen lauantai-ilta, kun jääkiekkokierros on päättynyt. Mutta siksipä maajoukkuetta kutsutaan leijoniksi ja ruotsalaiset tekivät siitä pilkkaa piirtämällä tutin suuhun. Ei luulisi olevan niin kovin vaikea ymmärtää tätä miesten elämäntapaa, johon kuuluu tunteiden näyttäminen uhoamalla? Mutta tärähtäneistö onkin siitä kiva aate, että voi itse päättää, ketä pidetään tärähtäneenä.

3 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Kun esimnerkiksi Iranissa ja eikös Saudi Arabiassakin ole sellaisia kaduilla partioivia uskonnollisia poliiseja niin meille pitäisi varmaan palkata erityisiä moniuskoisia tai uskonnottomia rasismi- ja ajatuspoliiseja Eva Biaudet'en johdon alle ja jotka olisivat hyvin koulutettuja tunnistamaan vihapuheet ja -ajatukset. Ja mielellään islamiin ja shariaan perehtyneitä ettei vääriä puheita tai ajatuksia pääsisi islamistakaan leviämään. Voi mikä rauha yhteiskuntaamme leviäisikään tuollaisesta.

Vasarahammer kirjoitti...

Katso, miten Osmo opastaa Kauppatorin juhlien järjestäjiä. Olisi kuulemma pitänyt olla aitoja, joita vasten juhlaväki olisi puristunut. Näin he olisivat välttäneet putoamisen Kolera-altaaseen.

Kumitonttu kirjoitti...

GPI, hyvä huomio. Hesari on todellakin ottanut ylimmäisen moraalinvartijan roolin. Jos joku ratikassa tumpuloi, on Hesari heti revittämässä siitä uutista. Kuten Jarmo Virmavirta eilen kolumnissaan hyvin kirjoitti

Kokoomuksen katkoessa viimeisiä yhteyksiään konservatismiin, huolehtii nationalistis-konservatiivinen Soini kansakunnan henkisestä perinnöstä.

tämä muutos on jäänyt Hesarilta tyystin huomaamatta.

Vasara, huvitavaa kyllä, kommunistit kaupungistuttivat Venäjän juuri sillä perusteella, että massoja on helmpompi vahtia. Vielä kun ne laitetaan rauta-aidoilla rajattuihin karsinoihin, on helppo puhua vaalikarjasta. Siinä se Vihreiden ydinolemus jo näkyykin...