lauantai 14. toukokuuta 2011

Sekoomus ja työurien pidennys


Espanjalainen supermarket kuvassa (Ilta=Sanomat). Huvittava maa. Hakevat kohta satoja miljardeja lainaa muilta. Ehkä siellä on desimaalipilkun paikka hukkunut, jos tuollainen nakkiputka saa kantaa nimeä supermarket. Superhauskaa.

Poliittinen jakolinja menee nyt aika tarkkaan konservatiivisuuden ja kulttuurirelativismin välissä. Ainoa huvittava yksityiskohta on kristillisten ja vihreiden meno samaan hallitukseen. Niin valtava meteli kun saatiinkin aikaan Päivi Räsäsen lausuttua Ylen ohjelmassa, että homoille ei pidä antaa oikeutta avioliittoon, on todella noloa, että Virheät mahtuvat samaan hallitukseen. Vihreyshän ei suinkaan ole mikään liberaali aate vaan hyvin jäykkä, ennakkoluuloinen ja ehdoton dogmaattinen pakkopaita. Virheät hyötyvät kaikkein eniten nykyisestä poliittisesta korrektiudesta, koska se rajoittaa ajattelimisen vapautta samalla tavalla kuin wanhaan aicaan, jolloin kirkko kahlitsi mielipiteen vapautta.

Ensin tulee valtaa pitävien marina kunnioituksesta ja pelosta, ja sitä seuraa muistutus hallitsijan kaikkivaltiudesta ja rajattomasta kostosta. Sitten tulee tyly käsky jatkaa työntekoa ja hellittää vasta kun hallitsija niin sallii. Ihmisen voi vielä väkivalloin saada pidättäytymään pahoista teoista, mutta on mahdotonta kieltää häntä ajattelemasta niitä. Erityisen järjetöntä on kieltää ihmisiä kadehtimasta toisten omaisuutta, koska kateuden henki luo yritteliäisyyttä ja kunnianhimoa, millä on myönteisiä merkityksiä.

Edellisen kappaleen kirjoitti muuten Christopher Hitchens kirjassaan Jumala ei ole suuri. Vaikka arvostelu kirjassa kohdistuukin uskontoihin, tuo lainaus osuu erittäin hyvin myös Vihreään (ja muuhunkin vasemmistolaiseen big gov.) poliittiseen ajattelutapaan.

2 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Jostain syystä "supermarket" tarkoittaa muualla Euroopassa jotain pikkukauppaa, joka myy vähän kaikkea.

Kumitonttu kirjoitti...

Eikös tuo Supermarket ole nimenomaan Välimerenmaiden juttu? Keski-Euroopassa Supermarket kaiketi on samanlainen kuin meidän käsityksemme siitä on. Hupaisan kuvaava ero ajatusmaailmoissa, mitä super tarkoittaa.