perjantai 27. toukokuuta 2011

RKP ja ikiaikaiset etuoikeudet

Ulla-Maj Wideroos:

RKP puolustaa ikiaikaisia etuoikeuksiaan yhteiskunnassa

Minulle tuo on pahempaa idiotismia kuin jonkun sosiaalituella elävän afrikkalaisen kutsuminen neekeri-ukoksi.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Sossuneekeri on sossuneekeri vaikka kamelinpaskassa paistais!

Hurrit on saatava ulos Suomen politiikan päätöksentekijöistä. Mitä hemmettiä suomalaiset antavat hurrien päättää omista asioistaan?!!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt RKP myönsi itse että ruotsinkieliseten oikeudet ovat etuoikeuksia. Tämä on ollut pitkään yleisesti tiedossa, mutta vasta nyt RKP myöntää ruotsinkielisten oikeuksien olevan niin hyvät että ne ovat etuoikeuksia.

Kumitonttu kirjoitti...

Iltaa Tavja-sedalle ja Vieraalle ja kiitos palavista kommenteista. Tavjan vastaus lienee sitä kovasti moitittua vihapuhetta. Itse pidän ruotsia puhuvia suomalaisia ihan yhtä lailla suomalaisina kuin suomea puhuviakin. Ruotsia puhuvilla on tietyt etuoikeudet, joita ainakin omaan kaveripiiriini kuuluvia ärsyttävät yhtä paljon kuin suomea puhuvia. Jos kulttuuri olisi kielestä kiinni, miksi katsoisimme Hollywoodin elokuvia. Kysymys on laajempi kuin kielellinen.

Kasper kirjoitti...

Tämä taitaa olla väärin siteerattu. Kommentin heitti Ruohonen-Lerner, ei Wideroos.

Artikkelista:
– On itsestään selvää, että RKP puolustaa ikiaikaisia etuoikeuksiaan yhteiskunnassa. Esimerkiksi oikeustieteelliseen ja lääketieteelliseen tiedekuntaan ruotsinkieliset pääsevät 10 pistettä alemmalla pistemäärällä verrattuna suomenkieliseen tiedekuntaan, sanoo Ruohonen-Lerner.

En nyt puolusta RKP:n näkemystä, mutta halusin vain tuoda esiin tämän korjauksen.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Kasperille tarkkasilmäisyydestä. Sittenhän asia muuttuu sen verran, että näkemys on kilpailijan arvio RKP:n politiikasta. Kuinka tarkkanäköinen se on, perustuu varmaan rivien välistä saatuihin kokemuksiin kahdenkeskisistä neuvotteluista.