keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Leijona-hallitus muodostettu

Vihreät ja Vasemmistoliitto hallitukseen.

Olen tunnin verran tehnyt luonnoksia tuolle jatkoksi, mutta nyt on pakko myöntää, että en pysty. Katainen on kuin ruotsalainen leijona: munaton ja tutti suussa.

8 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Vaikka veikkaankin, että joko vasurit tai vihreät vielä tuosta putoavat, ajatus Kokoomuksen johtamasta hallituksesta kaikilla kolmella vasemmistopuolueella ihmetyttää ja kuvottaa samanaikaisesti.

Kumitonttu kirjoitti...

Ehtoota. Vihreät ja Vasurit eivät mahdu samaan hallitukseen, ovat molemmat vasemmistopopulisteja ja kalastavat samoilla apajilla. Kommarit tippuvat Portugali-kantansa takia. Mutta kuten totesit, jo pelkkä ajatus Sekoomuksen tilasta on kuin Ripley'sin kauhujen kammiosta.

Tiedemies kirjoitti...

Talouspoliittisesti ajatellen Persut on suunnilleen yhtä vasemmistolainen kuin Vihreät.

Kumitonttu kirjoitti...

On toki ja niin ovat kaikki muutkin suomalaiset puolueet. Siis periaatteessa jonkun Sekoomuksen talouspoliittiset ohjelmalinjaukset on järkevämpiä kuin vihreiden ja kommareiden, mutta ei silti JÄRKEVIÄ ole kenelläkään.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitetaanko talouspolitiikalla fiskaalista ja budjetillista politiikkaa vai elinkeinoihin liittyvää politiikkaa? On PS kuitenkin enemmän kiinnostunut teollisuuden toimintaedellytytsten turvaamisesta verrattuna vihreisiin.

Internet Mies kirjoitti...

Koko demarijengi tulee varmasti hyvin toimeen keskenään. Riitaa tulee ehkä minkä värisiä kravatteja pidetään lehdistötilaisuuksissa, mutta muuten sosiaalivaltion pyörittäminen tulee rullaamaan varsin mukavasti.

Kumitonttu kirjoitti...

Tarkoitetaanko talouspolitiikalla fiskaalista ja budjetillista politiikkaa vai elinkeinoihin liittyvää politiikkaa?

Kai talouspolitiikalla yleensä tarkoitetaan valtion verotuloja eli budjettipolitiikkaa. Keskuspankki, ollessaan "riippumaton" hallituksesta, päättää rahan tarjonnasta. Tosin esimerkiksi Amerikassa keskuspankki ostaa myös valtion velkakirjoja (kun muut eivät osta).

On PS kuitenkin enemmän kiinnostunut teollisuuden toimintaedellytytsten turvaamisesta verrattuna vihreisiin.

No, epäilen mutta se jää nähtäväksi.

Kumitonttu kirjoitti...

sosiaalivaltion pyörittäminen tulee rullaamaan varsin mukavasti

Näin minäkin uskon.