keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Juhannustaikoja

Olen lukenut ihan nettiurani alusta alkaen Kimi Lindblomin blogia Väärinajattelija. Jos et ole, suosittelen lukemaan. Kopioin tähän hänen uusimpansa, Monikulttuurinen jalkapallo:
Tiedotusvälineet kertoivat Ranskaa edustavasta jalkapallojoukkueesta seuraavaa:
”- Kun etsitään yhteenkuuluvuutta, ihonväri on ensimmäinen asia joka tulee mieleen, Lyonin hyökkääjä sanoi.”

”Ihonvärin lisäksi erilaiset sosiaaliset taustat jakavat joukkuetta. ”

”Ranskalaislehti kertoo, että "lähiönuoret" kuten Franck Ribéry ja Anelka pitävät bretagnelaisesta opettajaperheestä kotoisin olevaa Yoann Gourcuffia "liian hyvin kasvatettuna unelmavävynä".

”Tämän lisäksi entiset ja nykyiset Arsenal-pelaajat pitävät joukkueessa yhtä, kuten myös Thierry Henry ja muut Ranskan Antilleilta kotoisin olevat pelaajat.”
”Ranskan osalta MM-lopputurnaus päättynee tiistaina otteluun isäntämaa Etelä-Afrikkaa vastaan. Vain suurinumeroinen voitto voi pelastaa Ranskan, mutta silloinkaan sen jatkopaikka ei ole omissa käsissä.”
Ja lopuksi asiaa suomalaisesta sosialismista. Vaihdoin peräkärryn vakuutusyhtiötä. En ole moneen vuoteen joutunut tekemään liikennevakuutuksen osalta vakuutusyhtiön vaihtoa, joten yllätyksekseni minut ohjattiin vakuutuskonttorin sijaan katsastuskonttorille. Matkalla konttorille aavistin, että tämä maksaa jotain. 12 euroa, mikä on aika paljon ottaen huomioon peräkärryn vuosivakuutuksen 21 euroa. Syy tähän on se, että vanhaan hyvään aikaan luovutuskirjalla eli luovarilla lompsittiin vakuutusyhtiöön ja hoidettiin asia siellä kuntoon. Sitten oli tietysti nämä Mulqvistit, jotka jättivät vakuutuksen hankkimatta. Mulqvistit myivät solkenaan autoaan suvun sisällä niin, että jos poliisit sattuivat pysäyttämään ja kysymään puutteellisia vakuutusmaksuja, niin auto oli juuri ostettu. Vel'pojalta tai vastaavalta.

Mutta siis ongelma on nyt ihan aikuisten oikeasti tämä. Jos näitä Mulqvisteja on vaikka 10.000 (tai vaikka 100.00, koska silläkään määrällä ei ole mitään merkitystä), niin heidän takiaan koko vitun 2,9 miljoonaa muuta ajoneuvonsa vakuuttanutta pakotetaan katsastuskonttorille maksamaan vakuutusyhtiön vaihdosta valtiolle 12 euroa vakuutusta kohden. On älytöntä, että asiansa hyvin hoitaneita ihmisiä pompotetaan. Kyykyttäköön Kissalan pojat niitä, jotka eivät ole asioitaan hoitaneet. Ahistaa...

Ei kommentteja: