torstai 3. kesäkuuta 2010

Pipipää

Akatemiaprofessori Martti Koskenniemen mukaan lakia tulisi tulkita tavalla, joka estää epäoikeudenmukaisuuden toteutumisen. (Aamulehti)

Mahatma Gandhi oli kansalaistottelemattomuuden suuria nimiä 1900-luvulla. Kansalaistottelematomuuden perusperiaate on se, että viranomaisia vastaan ei niskoitella eikä käyttädytä väkivaltaisesti. Saatu tuomio kärsitään ja elämä jatkuu. Tarkoitus on siis olla ravistelematta yhteiskuntarakennetta, koska aseellisessa sisällissodassa on aivan liikaa häviäjiä.

Tällä kertaa akatemiaprofessori Martti Koskenniemi ottaa melko uskomattoman askeleen kansalaistottelemattomuuden hylkäämiseksi ja aseellisen vastarinnan aloittamiseksi oman ideologiansa puolustamiseksi. En muista ihan viime vuosikymmeniltä korkeasti koulutetun, valtion palkoilla olevan viranomaisen kannustaneen ketään aseelliseen toimintaan omien tavoitteidensa ajamiseksi.

Kansainvälisen oikeuden tuntija, akatemiaprofessori Martti Koskenniemi ehdottaa haulikkoon tarttumista karkotuspäätöksen saanutta venäläisisoäiti Irina Antonovaa puolustaakseen.

- Voisimme viedä mummon kellariin ja asettua ovelle haulikon kanssa, Koskenniemi sanoo Aamulehdessä.

Professorin mukaan lakia ei tule noudattaa tilanteissa, jossa sillä "tehdään pahaa". Koskenniemien mukaan viranomaisten tulisikin viivytellä karkotuspäätöksen toimeenpanossa, ja hän kritisoi poliitikkoja siitä, etteivät nämä ole tulkinneet lakia tavalla, joka estäisi epäoikeudenmukaisuuksien toteutumisen.

Antonova sai käännytyspäätöksen lokakuussa 2008, jonka hallinto-oikeus vahvisti vuonna 2009. Antonovan piti poistua maasta tänään, mutta poliisi keskeytti karkotuksen terveystarkastuksen vuoksi.

Lähde: Aamulehti

MARI PUDAS

(Kiitos: Mediaseuranta/Roope)

5 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Hieno blogi, Kumitonttu.

Mainosta vaan rohkeasti netissä tätä blogia, se ansaitsee sen. Itsekin sain tietää tästä vasta juuri äsken.

***

http://www.youtube.com/watch?v=IPmjri35cBM&feature=related

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitoksia Valakia!

Samaa vääntöä tässä harjoitetaan koko kööri, joten sana leviää jos on levitäkseen. Olen lukenut hyviä kommenttejasi eri blogeilla, mutta onko niin että sulla ei ole omaa blogia missä kynäilet?

Valkea kirjoitti...

"Samaa vääntöä tässä harjoitetaan koko kööri, joten sana leviää jos on levitäkseen."

- Ehkä voisit liittää aina eri sivuilla kommentoidessasi näkyvästi blogin osoitteen kommentteihin. Ei näin hyvää tietoa saa salata tai jättää pelkän sattuman varaan.

"Olen lukenut hyviä kommenttejasi eri blogeilla, mutta onko niin että sulla ei ole omaa blogia missä kynäilet?"

- No niin on valitettavasti päässyt käymään. Kirjoittaisin niin harvalla ja sattumanvaraisella aikataululla, että lukijoiden huomiokyky ei todennäköisesti säilyisi riippumatta kirjoitusten tasosta. Siksi olen kirjoittanut blogeille ja sivustoille, joilla on säännöllistä toimintaa suhteellisen usein. Enimmäkseen olen kommentoinut Jukan Kansankokonaisuus -blogilla ja Homma-forumilla. Kommentit vaihtelevat hernepyssyllä lonkalta ampumisesta raskaisiin tykistökeskityksiin. ;)

Homma-forumin kommentit on säilötty siististi yhteen:

http://hommaforum.org/index.php?action=profile;u=665;sa=showPosts

Mutta, mutta. Tilanne muuttuu jossain vaiheessa. Tavoitteenani on tehdä melko kattava analyysi liberaalin vallan ja systeemin toiminnasta. Tein jo aiemmin blogin valmiiksi tälle aiheelle. Aihe on luonnollisesti todella laaja ja se täytyy rajata. Minun on kuitenkin luettava vielä monta kirjaa, ennenkuin voin kirjoittaa sen, joten sen valmistumiseen menee vielä aikaa. Kirjoituksissani on paikoin ollut mukana osia tästä aiheesta. Sikäli kuin on olemassa henkilöitä, joita vallan ja systeemin toiminta kiinnostaa, keskustelen näistä aiheista sekä kommenttiosastoilla, että sähköpostin välityksellä.

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.com/

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitoksia noista linkeistä. Teräviä huomioita kirjoitat.

Itse en pidä Suomea liberaalina vaan tyypillisenä vasemmistolaisena valtiona, jossa saa olla vapaamielinen, jos kannattaa vihreiden perhekäsitystä. Sekoomuksen Jyrki-boi on vastenmielinen esimerkki muka-oikeistolaisesta, joka kömpelösti kalastelee ääniä vihreillä vesillä.

Valkea kirjoitti...

Re.

Minulle kelpaa kyllä tuokin nimitys.