perjantai 4. kesäkuuta 2010

Äiti Gaia

Tänään oli vaikea valita aihe, mistä kirjoittaa. Aamuinen kytkeytyminen internettiin tuotti niin ravistelevia herätyksiä, että tukka lähti päästä. Kotimaisella poliittisella rintamalla ei mitään uutta tai yllättävää. Kepu kusettaa aina
Puoluesihteeri Jarmo Korhonen allekirjoitti vastoin sääntöjä
Hallintopäällikkö Aki Haaron uskomaton pako
Puoluetukea 682.000 euroa keskustanuorille koska
Kepussa 50.000 valejäsentä.

Pikkupoika kertoikin jo eilen, että ne Tyynenmeren saaret mihinkään uppoa - kohoavat penteleet! Kotimaista laulajatarta lainatakseni voisi sanoa, että
perutaan säät perutaan yhteinen päästökauppa, perutaan siitä välistä kaikki mistä voisi matkalla murheita kantaa...
Päivän pääuutinen on siis tämä: Suomalaisyritykset Boliviaan lithiumin perään. Näköradion toimittaja Jaana Kanninen kirjoittaa:
Litiumia käytetään mm. kännyköissä ja sähköautoissa. Puolet maailman
litium-varoista on Boliviassa. Kasvava kysyntä tekee litiumista strategisesti
niin tärkeän, että sen merkitystä tulevaisuudessa on verrattu jopa öljyyn.
Tuo on sangen häkellyttävää. En tienyt Litiumista saatavan yhtä helposti energiaa kuin öljystä, mutta aina oppii uutta. Mutta miksi suomalaiset ovat menossa Boliviaan ja miksi Bolivia markkinoi niin hanakasti tuota lithiumiaan? Bolivian kommunistihallinnon presidentti Evo Morales kävi pari viikkoa sitten Suomessa tapaamassa Tarja Halosta ja luennoimassa yliopistolla. Evon viestihän oli selvä:

"Maailman lämpeneminen pitää pysäyttää yhteen asteeseen - ei kolmeen tai
neljään, johon länsimainen elämäntapa meidät muutoin johtaa."

Kööpenhaminassa Morales kutsui koolle Kansojen konferessin, joka päätti asettaa tuomioistuimen puolustamaan Äiti Maan oikeuksia. Moralesin mukaan Äiti Maan suurin vihollinen on kapitalismi, ja hän onkin sosialisoinut valtion haltuun Bolivian tärkeimät elinkeinosektorit mukaan lukien öljy- ja kaasukentät.

Ei kommentteja: