torstai 17. kesäkuuta 2010

Riistolaiset

Ylen radiouutisten mukaan Suomessa asuvat siirtolaiset (siis ei-kantasuomalaiset) haluavat lisää valtaa ja aikovat perustaa "siirtolaisparlamentin" (Uusi Suomi). Taustavoimissa pyörii tuleva kansanedustaja Umaya Abu-Hanna. Uutinen tietää kertoa, että

Tarkoituksena on saada siirtolaisten ääni kuuluviin. Parlamentti voisi neuvoa viranomaisia ja lainsäätäjiä sekä tehdä aloitteita
mikä on suoraan sanottuna aika ihmeellistä. Tehdä lakialoitteita? Ihmeellistä on myös se, että projektinimenä on "parlamentti". Meillä oli viimeksi kaksi hallitusta (Suomen kansanvaltuuskunta) valtakunnan rajojen sisällä alkuvuonna 1918, ja silloin tilanne äityi vakavaksi. Ainoa asia, joka kaavailussa ei yllätä, on se, että hankeen maksumieheksi kaavaillaan juuri sinua. Ajattele - mainitsin sinut blogissani!

Toki tällainen parlamentti on osoitus toimivasta demokratiasta, koska piskuisen Kyyjärven kunnanjohtaja, Matti Muukkonen, 28, on todennut (polysentrinen oikeus) seuraavaa (via Tundratabloids):
Polysentrinen oikeusjärjestelmä tarkoittaisi esimerkiksi sharialainsäädännön osittaista omaksumista. Tätä ei kuitenkaan tulisi pelätä sillä sen soveltaminen kohdistuisi niihin, jotka sitä jo tosiasiassa nytkin soveltavat. Tunnustamalla yhteiskunnassamme vallitsevat oikeusnormit ja tekemällä niiden soveltamisesta
avointa, voitaisiin monia kulttuurien kohtaamiseen liittyviä ongelmia hallita.
Tämä Kansallista Sekoomusta edustava broileri on kerta kaikkiaan hämmentävä vaatimuksineen sharia-lain käytöstä. Ihan heti ei tule mieleen, että Kyyjärven 28-vuotiaalla kunnanjohtajalla on yhtään mitään annettavaa maahanmuuttoon liittyvissä asioissa. En kerta kaikkiaan jaksa uskoa. Jokaisen poliitikon tulisi muistaa sellainen yritysmaailmassakin hyväksi havaittu toimintatapa, että jos ei tiedä jostain asiasta mitään, ei ole soveliasta osallistua päätöksentekoon. Kun myyntimies ei osaa kirjanpitoa, yritys ei tee myyntimiehestä kirjanpitäjää, vaan siihen toimeen palkataan nuori näpsäkkä merkonomi-tyttö. Ei sillä, ei firmat aina näin toimi. Ehkä olette kuulleet, kuinka erään paperikonsernin hallitus pohti toimitusjohtajan auton varustelistaa pidempään kuin Amerikkaan perustettavan tehtaan laskelmia. Syy? Koska auto on jokaiselle tuttu, jokaisella on siitä oma mielipide, auto on statussymboli. Sellutehdas Amerikassa? Edes monimutkaisen riskianalyysin yhteenvedon ymmärtäminen vaatii kosolti perehtyneisyyttä ja kokemusta. Kun sitä ei siis ole edes rahalla ostettavissa isoon taloon, ei sitä ole voinut eksyä Kyyjärven kunnanvirastoonkaan.

Varmaan siis tarvetta on siirtolaisparlamentille, jos täällä kerran aletaan soveltamaan useita erilaisia lakeja. Sharian myötä tänne on jo tullut uusia tuomioistuimia ja islamin mukana siitepölyn lailla leviävät islamin tiukat tulkinnat alkavat suitsia suita Suomessakin (Lars Vilks jäi Iin taidejuhlien avajaisista pois turvallisuussyistä, Yle).

Toinen kiinnostava maahanmuuttoon liittyvä aihe on jo fiaskoksi muuttunut "venäläisen isoäidin" Irina Antonovan häätäminen Suomesta (HS). Joku mummon puolestapuhujista on valittanut karkotuspäätöksestä EIT:een, ja Ulkoministeriön mukaan

EIT voi estää käännytyksen pitkäksi aikaa – jopa vuosiksi. Antonova piti kuljettaa Venäjälle keskiviikkona. Hän joutui tiistaina sairaalaan, ja käännytys lykkääntyi. Antonovan tytär sanoi venäläiselle uutistoimisto Ria Novostille, että hänen äidillään on todennäköisesti aivohalvaus. Poliisin suunnitelmissa on ollut siirtää isoäiti rajalle ambulanssilla.
Mitäpä tähän typeryyteen oikein voi enää sanoa, todeta tai kirjoittaa? Venäjällehän tilanne on hyvä, koska sinä maksat mummon hoidot. Venäjällä ei piitata sinulle syntyneestä Venäjän mainetta mustaavasta mielikuvasta, että ryssät (ryssarna) eivät huolehdi omistaan. Kiinassa on käsite 1-2-4, joka tarkoittaa sitä, että yhtä työikäistä kiinalaista kohti elää kaksi vanhempaa ja neljä isovanhempaa. Miten näissä tilanteissa sitten menetellään, kun Suomessa asuvat kiinalaiset päättävät hilata tänne isovanhempansa? Tai kun unelmissaan epäonnistuneet nörtit lähtevät vaimon hakuun idän jättiläisen helmoista, kun kotimaisen tavaran asettamat laatuvaatimukset eivät ylity .

Jussi Halla-aho on päivittänyt pitkästä aikaa scriptaansa muutamalla hyvällä kirjoituksella, jotka kannattaa lukea paremman tekemisen puutteessa. MTV3:n uutisankkuri oli tehnyt karun kirjoituksen, jota Yrjöperskeles jo ehti möyhentää. Tutkija Jiri Nieminen omassa blogissaan kuvailee Halla-ahoa:
Kaiken lisäksi naisemansipaatio on johtanut siitä, että naiset osaavat nykyään asettaa edes joitain laatuvaatimuksia miehille, jotka unelmoivat traditionaalisesta porvarillisesta parisuhteesta. Konservatiivisen kasvatuksen saaneille, mutta unelmissaan epäonnistuneille, miehille Halla-ahon kaltaisen nörtin kirjoitukset punavihreiden feministien salaliitosta näyttävät menevän täydestä.
On erittäin härskiä väittää jotain ihmisryhmää epäonnistuneeksi. Puliukoista sanon itsekin, että se ei ole ihmisen elämää. Jos verrataan punavihreitä ja konservatiiveja yleisellä tasolla, huomataan, että porvarit luottavat hiukan enemmän itseensä kuin cityvihreät, mikä näkyy myös heidän tulotasoissaan ja suhtautumisessaan tulontasaukseen. Vihreiden riveissä on paljon leipäpappeja; hyvätuloisia kravaattimiehiä ja jakkupukunaisia, joilla ei ole hajuakaan lapiohommista. Heihin on vaikea samaistua, koska heidän murheensa eivät muistuta minun murheitani eivätkä heidän unelmansa kohtaa omiani. Voin olla väärässä, mutta olen antanut itseni ymmärtää, että Halla-aho on itse aidosti, ja luultavasti myös vilpittömästi, omien sanojensa takana. Tällöin hänen äänestäjänsä voi samaistua Halla-ahon huoliin ja unelmiin. Näin ollen, tutkija Jiri Nieminen tulee todenneeksi, että Jussi Halla-aho on unelmissaan epäonnistunut nörtti. Tuollaista on tapana kutsua ad hominemiksi eli henkilöönkäyväksi hyökkäykseksi. Mikä taas usein on punavihreiden lähestymistapa vaikeisiin kysymyksiin.

Ei kommentteja: