keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Vihannes

Jos Vihreät olisivat joku avaruudessa oleva esine, niin minä ehdotan komeettaa. Sitä on pakko ihastella, kunnes tajuaa, ettei se koskaan osu maaliinsa. Toinenkin yhdistävä tekijä löytyy; komeetta kulkee suurimman osan taivaltaan ilman kaunista pyrstöään, joka leviää ihailtavaksemme vain kun se on tarpeeksi lähellä jotain ympäristöään valaisevaa säteilylähdettä.

Vihreiden Jyrki JJ Kasvi on kirjoittanut näkemyksiään sananvapaudesta Kansalaisoikeudet kuuluvat kaikille. Ihan kuin näin ei jo olisi, mutta poliitikolle sallitaan moisia pikkulipsahduksia perustuslaillisista periaatteista. Kasvi lataa kaiken osaamisensa kahteen lauseeseen:
...kun on kyse poliitikon elämästä, sananvapaus on usein yksityisyyttä
vahvempi perusoikeus. Korkeimman oikeuden laintulkinnan mukaan kaikki muu
johtavan poliitikon elämässä on julkista, paitsi sukupuolielämä.
Sukupuolielämälläkin on toki merkitystä. Ajatellaanpa nyt vaikka niitä homovastaisia republikaaneja, jotka paljastuvat homoiksi. Pitäisikö heidänkin seksielämänsä kertominen kieltää Kasvin mielestä? Vai koskeeko seksikiellosta kertominen ainoastaan heterosuhteita, ja jos, niin missä tasa-arvo (ei sillä, että välittäisin tasa-arvosta koska minä kannatan vapautta yli tasa-arvon, joten kysymys on vain vittuilua)? Entä kun mies ja nainen tapaavat ravintolassa tarkoituksenaan sekstailla, pitäisikö heidän keskittyä vain omien taitojensa kehuskeluun (omia avuja kun ei julkisissa tiloissa saa esitellä).

Kasvi arvostelee amerikkalaista laajaa sananvapautta ja kehuu eurooppalaista yksilönvapauksia rajoittavaa oikeuskäytäntöä. Ei tietenkään ole vaikea ymmärtää, mistä tämä johtuu. Mikä sen sijaan on vaikea ymmärtää, miksi - oi miksi? - Vihreät väittävät edelleen olevansa liberaaleja?

Ei kommentteja: