keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Äärioikeisto vol II

Hesari on tehnyt kyselyn, jonka mukaan Perussuomalaiset (9,1%) on noussut viidenneksi suurimmaksi puolueeksi aivan Vihreiden (9,8%) tuntumaan. Lehtihän on jo pitkään otsikoinut, että Perussuomalaiset on ääri- tai laitaoikeistolainen populistipuolue. Jokainen konservatiiviblogeja viime vuosien aikana on osannut asettaa nämä väitteet samaan koriin "nuorisomellakoiden" kanssa (Tukholman lähiö Rinkeby on saanut ensikasteensa viime yönä, uutisoi Hesari). Edellisestä arviosta äärioikeistolaisuudesta vastasi Liisa Jaakonsaari (kirjoitukseni Äärioikeisto 26.5.2010), joka arvioi Unkarin demaripuolueen ajautuneen äärioikeistolaiseksi. Tiedän, älkää naurako. Mutta siis nyt Hesari uutisoi näin:

Perussuomalaisten nousu on ollut erityisen vahvaa Kymen vaalipiirissä, jonka tehdaspaikkakunnat ovat olleet perinteisesti demareitten valtakuntaa.

Kotkassa viime vuoden eurovaaleissa perussuomalaiset saivat 13,6 prosenttia äänistä. Myös edellisissä kunnallisvaaleissa puolue menestyi ja sai neljä edustajaa kaupungin 51-paikkaiseen valtuustoon.

Kannatus on lisääntynyt pitkälti vasemmistopuolueiden kustannuksella. Sdp menetti kaksi valtuustopaikkaa ja vasemmistoliitto yhden.

Ei kommentteja: