tiistai 29. kesäkuuta 2010

Annan kirkas otsa

Uusi pääministeri Mari Kiviniemi on saanut Ruotsin pääministeriltä kehuja, kuinka taitavasti hän puhuu ruotsia (HS). Onko tuo kenenkään muun mielestä huvittavaa? Miltä kuulostaisi, että Obama kehui Stubbin englannin osaamista? Mihin tarvitaan pakkoruotsia, kun Ruotsin pääministerikin ihmettelee, että suomalainen osaa ruotsia.

Lontoossa supistaan, että maahanmuuttaneet tekevät valtaosan rikoksista (Mail online). Vasta pakon edessä luovutettujen poliisin keräämien tilastojen mukaan yli 2/3 ampumatapauksista (Englannissa on vain laittomia käsiaseita) on mustien tekemiä, ja ampumiset ovat usein mustien keskinäisiä välienselvittelyitä. Mukana oli vain ratkaistut rikokset. Lontoon 7,5 miljoonasta asukkaasta 12% on mustia. Suvaitsevaiston edustaja Richard Garside syyttää tuosta Englannin pitkää siirtomaakautta, mutta musta poliitikko toteaa asian suorasukaisemmin:
"Yhteisömme täytyy harrastaa itsekritiikkiä ja todeta olevamme taipuvaisia väkivaltarikoksiin. Olemme taipuvaisia väkivaltaan toisiamme vastaan - ja syyllistymme siihen säännöllisesti."
Vihreä maailmanlopun ennustus on puolustaa ilmastonmuutosta sillä, että tutkimukset on vertaisarvioituja. Moni kaltaiseni ilmastonmuutosta arvostellut on pitkään väittänyt, että vertaistutkimus ei tarkoita, että tutkimus on "totta". Vertaisarviointi ei poista - välttämättä - sitä, että käytetty aineisto on väärä tai käytetty menetelmä on väärä. Tässä hyvä kommentti (I want a new left) tieteellisen tutkimuksen tasosta; se on hälyttävän huono.

Ei kommentteja: