sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Katainen virnuilee kuin idiootti

Voi tätä taivastelun määrää, kun kuseen itsensä ajaneet poliitikot koittavat selitellä olevansa vastuunkantajia ja syyttelevät toisiaan takinkäännöstä. Poliittiset broilerit näyttävät kulmat kurtussa olevansa äärettömän huolestuneita isänmaan tilasta. Totuuskin pääkirjoittaa,
Kun Kreikan kupla viime vuonna puhkesi, tehtiin jälkikäteen arvioituna taas virhe. Sen sijaan että Kreikka olisi ryhtynyt neuvottelemaan lainoittajiensa kanssa velkajärjestelystä, muut euromaat riensivät rahoittamaan Kreikkaa, koska finanssijärjestelmän katsottiin jälleen olevan uhattuna.
Meillä ei oikein ole varaa tällaisiin poliitikkoihin ja mediaan, jotka toinen toisiaan tukien horjuvat huonoista päätöksistä seuraavaan.

Kun Rudolf Waldén aikanaan otti vastaan pestin sotaministerinä, Suomi oli oikeasti lirissä. Naapurissa riehui punainen terrori ja pahasti harhaan johdettu työväki hävisi vallankumousyrityksensä. Näissä asetelmissa Waldén kutsui tehtäväänsä vain "yleisiksi töiksi", ja hänet tiedettiin saatavan aina hätiin vetoamalla "isänmaan vuoksi". Viimeisen palveluksensa isänmaalleen Waldén teki neuvotellessaan Moskovassa rauhan 1944, ja pian sen jälkeen loppuun poltettu mies kuolikin palattuaan takaisin. Tätä taustaa vasten Kataisen ja kumppanien hekumointi vastuunkantajilla ja isänmaan edulla on vastenmielistä.

Vastenmielistä on myös viime vuosina ollut seurata voimattomana vierestä, kun poliitikot - ja media - ovat päättäneet tehdä Suomelle uuden Nokian "uusiutuvasta energiasta". Tämän vuoksi on säädetty "ilmastolakeja", joiden takia teollisuuden hintakilpailukykyä on rapautettu kohtuuttomasti. Typeristä typerin päätös tehtiin silti Saksassa, jossa hallitus ilmoitti sammuttavansa kaikki ydinvoimalat 10 vuodessa. Kun Waldén ymmärsi kesällä 1942, että tauluun tulee että heilahtaa, hän lähetti miehensä kartoittamaan Lapin jokien tilanteet, koska maa tarvitsi uudet voimalat niiden tilalle, jotka Stalin varasti omille alaisilleen. Meillä hallituksesta toiseen ei tajuta, että nykyinen elintaso perustuu halpaan ja helposti kuljetettavaan energiaan. Investoinnit energiateollisuuteen ovat vähintään 25 vuoden mittaisia, jopa sadan vuoden.

Punavihreät ovat saaneet valtavasti tilaa julkistaa näkemyksiään, että valtion panostukset tuulivoimaan (Winwind) ja tuulivoimaan (Moventas) ovat järkeviä. No, nyt on vihdoin saatu räknättyä tulokset, ja synkältä näyttää. Talouselämä julkaisee uutisen, jonka mukaan vielä toistaiseksi julkaisematon Valtion tarkastusviraston raportti on poliittisesti hyvin, hyvin kiusallinen maamme punavihreälle eliitille:
Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV arvostelee rajusti Suomen energia- ja ilmastotekniikan tukiohjelmia. Satojen miljoonien eurojen tukirahat uhkaavat valua hukkaan.

VTV:n mielestä veronmaksajat eivät ole saaneet vastinetta rahoilleen. Valtaosa luvatuista työpaikoista on jäänyt syntymättä, liikevaihto ja vienti ovat jääneet murto-osaan siitä, mitä tukihakemuksissa maalailtiin. Tarkastuviraston raportti on kiusallinen poliittisesti, sillä vihreästi tekniikasta piti tulla Suomen uusi kasvuihme. Alalle on syydetty noin miljardi euroa veronmaksajien tukia Tekesin kautta. Tuet räjähtivät melkein kolminkertaisiksi Matti Vanhasen (kesk.) vihreän porvarihallituksen hurahdettua yleiseen ilmastohypeen ja teollisuuden reteisiin puheisiin.
Miksei kaikki punavihreään ilmastohypeen uskovat tekisi yhdessä palveluksen isänmaalleen, ja menisivät vapaaehtoishommiin Fukushimaan?

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kaikki vihertäjät naruun! Ovat tehneet niin järjettömästi tuhoa ollessaan päättämässä kansalaisten asioista, että sellaisia sikoja ei saa päästää karkuun!!

Anonyymi kirjoitti...

Tällä viikolla mainittiin, että myös YK vaatii uudistuvan energian lisäämistä, perusteena poistaa kehitysmaiden köyhyys ja torjua "ilmaston lämpeneminen". Käytännö noilla "ilmastomaksuilla" on tarkoitus järjestää diktaattoreille lisää rahaa. Jokainen järjestö on jäsentensä näköinen ja YK:n jäsenten enemmistö on kehitysmaita ja muhamettilaisia maita joten se on niiden äänitörvi. Kehitysmaiden köyhyyden vähentäminen onnistuu paremmin niin että varmistetaan niissä edullisen energian saanti, jotta talous pyörii sekä tavallisella kaupankäynnillä ja yritysten investoinneilla.

Uudistuvassa energiassa on ongelma että minkä tyyppisestä energiasta on kyse. Paljonko sillä saa tehdyksi sähköä? Kuinka kallista se on asiakkaalle? Kuinka kannattavaa se on tuottajalle? Miten puhdasta se on eli onko siitä haittaa hengitysilmalle?

Tuulivoima ei tee sähköä jos ei tuule. Aurinkovoima ei tee sähköä jos ei aurinko paista.

Vesivoima olisi paras uudistuva energia mutta koskissa ei ole paljoa vapaita paikkoja ja vesivoima on julistettu pannaan.

Kirjoitin IDA:n blogissa kommentin, joka sopisi tähän aiheeseen. Siinä hieman kommentoin tuota Saksan pelleilyä voimaloiden kanssa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Saatan tietysti olla vähän lapsenuskoinen, mutta luulisin, että silloin Waldénin aikaan maan johtoporukat ihan oikeasti miettivät maan ja maan kansalaisten etua.

Toi vihreän energian hypetys tuo mieleen pyramidien rakentamisen. Hirveä määrä aikaa ja vaivaa ja lopputuloksena lähinnä tavallista komeampi läjä soraa.

Kumitonttu kirjoitti...

Tarja-Setä on ihan oikeassa, että vihdoin saisi tulla hetki, että vihertäjät tulisivat narutetuiksi, kun ovat tähän asti naruttaneet kaikkia muita.

Vieras osuu asian ytimeen YK:n roolista. Järjestö on läpeensä madäntynyt gepardihattujen löytökoti.

Ja Yka perskeles puhuu asiaa niin kuin aina - myös maanantaina! Rudolf oli vaan sellainen vanha patruuna, joka pyramidien sijaan rakenteli paperitehtaita. Mutta vihdoin Virheät saivat hetkensä, ja melkein onnistuivat tuhoamaan maastamme metsäteollisuuden Sekoomuksen avulla. Kun ajelee Suomea ristiin rastiin, ei vastaan tule lepikkoa ja pöpelikköä, mistä tyhmempi ajattelisi, että maamme voimavara on juuri sen hyödyntämisessä. Mutta Katajanokalta sitä ei näe, joten varmaan iskee hybris, että maamme voimavarat ovat siinä, mitä näkee, eli leudot talvet ja karvakourat rautatieasemalla.