sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Puhevikaiset ovat ärsyttäviä

Virheät vaihtoivat karmean vaalitappion (1/3) jälkeen puheenjohtajaa, kuten odottaa saattoi. Osmo Soininvaaran kirjoituksessa ja kommenteissa aiheesta on taas hedelmälihan makua:
Anni ei pärjännyt televisiokeskusteluissa. Viidentoista sekunnin puheenvuoroilla ei pysty sanomaan mitään järkevää. On surullista, että televisiokeskustelujen julkisuus on muuttanut säännöt tällaisiksi.
Tähän pätee tietysti vanha koulukiusaamisen sääntö, jota jotkut opettajat edelleen tukevat: kiusattu on niin erilainen, että sietääkin tulla kiusatuksi. Soininvaara olisi parhaiten tukenut niin hyvää ja taitavaa puheenjohtajaansa, jos ei olisi välittänyt Sinnemäen huonosta esiintymisestä. Me olemme erilaisia, ja erilaisuuden hyväksyminen on arkipäivää. Minulle jäi mielikuva, että Vihreät haluavat uhrata änkyttävän Annin Villelle.

Soininvaaran kommenttiosiossa oli - jälleen kerran - kuvaava huomio:
Ville ei voittopuheessaan nostanut köyhien asemaa siihen keskiöön, mihin se vihreässä politiikassa kuuluisi...oli selkeästi luettavissa vihreiden siirtyminen puheenjohtajavalinnallaan entistä oikeammalle...ainakin minun kohdallani se tarkoittaa, että joudun harkitsemaan valintaani Vihreiden ja Vasemmiston välillä uudestaan.
Joo... Sekoomuksen "halu kantaa vastuuta" tarkoitti sitä, että Käteinen muodosti Suomen historian vasemmistolaisimman hallituksen. Toinen vaihtoehto olisi tietenkin ollut muuttaa omaa linjaustaan muodostaakseen "oikeisto"hallituksen, mutta niin nyt ei vaan tehty.

Kaikki muistavat, kuinka Virheät edistävät kaupungistumista, koska hiilijalanjäljen takia ihmiset pitää asuttaa betonikoppeihin rautateiden varteen. Ihminen on biologisesti sellainen eläin, joka ei häkkikanojen tapaan ole tottunut asumaan kovin paljon maanpinnan yläpuolella. Ihminen alkaa oireilla, ja Ylenanto valistaakin meitä, että
Vantaan Rekolassa poltetun muuntajakaapin korjaaminen kestää useita päiviä, tiedottaa VR. Siksi junaliikenteessä on häiriöitä vielä pitkään.
Vihreässä maailmankuvassa tätä ei tietenkään tapahdu, koska ilkivaltaan syyllistyvät urheilulliset oikeistonuoret. Ääliöt.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kyllähän tosiasiat on tunnustettava vihreässäkin puolueessa.

Anni Sinnemäki ei live-esiintymisissään pystynyt välittämään sanomaansa selkeästi. Hän pohdiskeli, kierteli ja kaarteli, mikä on poliitikolle kohtalokasta.

Ville Niinistö sen sijaan puhuu paremmin ja ennen kaikkea rehellisemmän tuntuisesti. Britanniassa Tony Blair oli armoitettu puhuja, joka pystyi esittämään rehellistä (fake sincerity) ja vakuuttamaan ihmiset retorisilla taidoillaan. Blair sai Labourin kannattajat hyväksymään melkein mitä tahansa.

Niinistössä on mielestäni ainesta samaan. Vihreiden nykylinjalle Niinistö on paljon parempi puheenjohtaja kuin Sinnemäki.

Tiedemies kirjoitti...

En pitänyt Sinnemäestä puheenjohtajana, mutta se ei johtunut tuosta ilmiöstä, jonka Osmo esitti.

Minusta Sinnemäen argumentaatio oli kyllä laadukasta ja toimittajien öykkäröinti herätti sympatiaa. Suurempi ongelma oli se, että minulle tuli hänen puheestaan sellainen tunne, että hän ylimielisyyttäään yksinkertaisesti vittuilee koko ajan. Sama fiilis tulee kyllä Niinistöstä vielä vahvemmin. Sinnemäki vei puolueen sen historian suurimpaan vaalitappioon, joten hänen olisi pitänyt tajuta olla asettumatta ehdolle. Sama pätee Laturiin.

Kumitonttu kirjoitti...

Kyllähän tosiasiat on tunnustettava vihreässäkin puolueessa.

Minusta Haavisto on varmasti hyvä kaikinpuolin, mutta ehdokkaana hän on, koska homot on Virheissä niin cool. Eli tosiasioita tunnustetaan ideologisesti. Siksi on masentavaa, että änkytystä käytetään minkäänlaisena perusteena. Vähän kuin Ahtisaaren kävelytapa. Mutta mitäpä muuta Virheältä kykypuolueelta voi odottaa.

minulle tuli hänen puheestaan sellainen tunne, että hän ylimielisyyttäään yksinkertaisesti vittuilee koko ajan. Sama fiilis tulee kyllä Niinistöstä vielä vahvemmin.

En muista koskaan kuulleeni Niinistön sanovan mitään. Kiinnitin avajaispuheessaan huomiota siihen, että hän kosiskeli niin maalaisia, esikaupunkilaisia kuin kaupunkilaisiakin puhaltamaan yhteen hiileen. Yrittää sopii, mutta melkolailla pitää kurssia muuttaa, jos aikovat nousta yleispuolueeksi. Muuttaa oikealle, siis.

Tiedemies kirjoitti...

Niinistöltä olen kuullut vain pari lyhyttä haastattelua, joten mielikuva voi olla väärä.

(Niinistössä minua rehellisesti puhuen ärsyttää se, että hän on lähes tarkalleen saman ikäinen kuin minä ja että hänellä on lähes tarkalleen samanikäiset lapset kuin minulla. Siis mitä ihmettä?)