tiistai 14. kesäkuuta 2011

Skini sai turpiinsa

Tämä Iltalehden uutinen (Miehet hakkasivat somaliperheen ovea sorkkaraudalla) saanee aikaan melkoisen raivon ja kiihkon suvaitsevissa piireissä. Tapahtumat saivat alkunsa Espoon Kivenlahdessa. Uutisessa kerrotaan, että nousuhumalassa olleet 24-vuotiaat olivat menneet naapurin ovelle, koska naapurin somalilla oli ollut riitaa pihalla yhden suomalaisen kanssa. Omasta asunnostaan häjyt olivat ottaneet mukaansa kolme ilmeisesti käytön puutteessa tarpeetonta esinettä, kuten sorkkaraudan, mopin varren ja imurin putken.

Ihan vaan toimittajille ja somaleille tiedoksi, että häjyily on osa pohojalaasta perinnettä. Vastoin yleistä luuloa, samanniminen elokuva ei ollut kovin hyvä kuvaus häjyistä. Häjyilyyn nimittäin kuuluu että uhotahan mutta oikeesti mitään ei tehrä. Somalilapsi oli kurkistellut ovisilmästä ja mielestään kuullut känniääliöiden huutelevan tappouhkauksia. Hetken mesoamisen - sinänsä varmasti pelottavat hetket somaleilla ja kiitos sille joka poliisit soitti - jälkeen melu loppui, kun ovea hakannut oli kumauttanut takanaan seissyttä kaveriaan sorkkaraudalla päähän; helposti tulee kallomurtuma.

Kotirauhan rikkominen on erittäin vakava rikos, ja varmasti "nuoret" saavat oikein isän kädestä. Samalla kun tuomitsen tämän ja Tampereen pitseriapolton rasistisina rikoksina, tuomitsen myös Romanian romaneja hyysäävät tahot, joiden ainoa motiivi näyttää liittyvän moraalisäteilyyn eli siihen, että auttajalle nousee muiden yläpuolelle, koska hän auttaa erityisen sorrettuja. Vaikka siis olisi Suomessakin köyhiä ja hulluja autettavaksi asti, mutta nämä hullut humalaisine tai huumepöllyisine touhuineen eivät ole niin suloisia kuin viattomat kerjuumummot.

Ei kommentteja: