perjantai 10. kesäkuuta 2011

Maailman viisain kansa

Viikko sitten uutisoitiin, että Sekoomuksen Jyrki Vedäkäteisellä on viikko aikaa selvittää, sopeutuvatko muut puolueet hänen poliittisille linjoilleen. Alkuun näytti siltä, että demarit, vihreät ja kommarit saavat Sekoomuksen omille linjoilleen - eli sii nykyinen Vanhasen linjan mukainen politiikka saisi jatkoa - mutta sitten joku heräsi siihe, että juuri sitä linjaa vastaanhan kansan poliittisesti aktiivisin osa äänesti.

Kyselyssä pyysin lukijoita ennakoimaan seuraavan hallituksen kokoonpanon, ja tulokset tuntuvat osuvan nappiin. Tätä kirjoittaessani Katainen ei vielä ole noussut vuoteestaan, mutta media ennakoi Kataisen jääneen taas kerran yksin. Tummennetulla siis uusi 122 edustajaa takanaan oleva hallituspohja:

Sek 27 ääntä (45%) 44 edustajaa
Dem 30 ääntä (50%) 42 edustajaa
PS 38 ääntä (64%) 39 edustajaa
Kesk 37 ääntä (62%) 35 edustajaa

Vas 13 ääntä (22%) 14 edustajaa
Vihr 9 ääntä (15%) 10 edustajaa
RKP 17 ääntä (28%) 10 edustajaa
Krist 35 ääntä (59%) 6 edustajaa

5 kommenttia:

Janne kirjoitti...

Ja kuinka sitten taas kävikään. Kaikki takinkääntäjät taas koolla ja eivätköhän ne tällä kertaa saa sen hallituksen aikaan. Sanoisin jopa, että en minä valita mutta kyllä minua kyrpii.

Kumitonttu kirjoitti...

Kyl joo... No, neljän vuoden päästä toivottavasti sitten vastuunkantajat saavat niittää satonsa. Vilpittömästi toivotan onnea, mutta omia pennejäni en nyt laittaisi likoon.

Anonyymi kirjoitti...

Sekoomuksen kuhertelu vassareiden, viherhörhöjen ja Rkp:n kanssa on aika paljastavaa. Sekoomus veljeilee pahimpien holhoajien ja mokuttajien kanssa.

Siinä suhteessa ei paljoa menetä vaikka Sekoomuksen vaihtaisi sossuihin. Sossut sentään kertovat jo nimessään että ovat sossuja, kun taas sekoomus yrittää naamioida sossumaisuutensa näennäisten konservatiivis-kansallismielis-oikeistolaisten symboleiden ja tiettyjen ulkoisten piirteiden alle. Muutama vuosi sitten en olisi uskonut että totean näin mutta totean nyt.

Kun otetaan huomioon miten Sekoomus on päätynyt nykyiseen tilaansa ja miten paljon se on erkaantunut Svinhufvudin ja Paasikiven ajoista eli vanhan liiton kypäräpappipuolueesta, joka nojasi ja koti, kirkko ja isänmaa-kolmioon. Tuure Junnila ja Raimo Ilaskivi kykenivät yhdistämään konservativismin, kansallismielisyyden ja oikeistolaisuuden.

Joten tällä hetkellä Sdp+PS+Kepu+KD olisi se hallituspohja jonka minä kasaisin mieluiten näissä oloissa. Kulttuurikonservatiivina ja kansallismielisenä totean että se olisi ehkä vähiten huono. Ehkä siinä voisi parhaimmillaan olla Cajaner III-hallituksen henkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen vaaleja toivoin että vaalien jälkeen uudessa hallituksessa olisi tämmöinen pääministeri.

Kumitonttu kirjoitti...

Vaatii kyllä huumorimieltä, jos väittää Sekoomusta oikeistopuolueeksi. Sitä vaan tulee miettineeksi, että millaista se "vastuunkantajan" elämä on, kun kaikki päätökset voi kuitata sillä, että tein mitä tein, mutta vain sinun parhaaksesi. Mieti nyt, puoliso tulee kotiin aamulla, ja tunnustaa aviorikoksen puolustellen sitä sillä, että sain sieltä uusia ideoita makuuhuoneeseemme. Hohhoh...