perjantai 31. heinäkuuta 2015

Islam lahjoo rahalla

Lasitalon Totuus kirjoittaa, että Helsinkiin suunniteltu sadan miljoonan euron suurmoskeija on monella tapaa epäilyttävä hanke. Alla muutamia toteamuksia tuosta artikkelista:
Helsinkiin viritelty suurmoskeija hämmentää ja huolettaa pääkaupunkiseudun muslimiyhteisöissä. Osaa muslimeista pelottaa, että suurmoskeijan tulo vahvistaisi ääriajattelua Suomessa. Kyse on sunni- ja shiiamuslimien vastakkainasettelusta, jota esimerkiksi Syyrian sota ja äärijärjestö Isisin toiminta näyttävät kärjistävän Suomessakin.

"Moskeijan edustama islam on aina rahoittajamaiden näkemyksen mukainen", sanoo Suomen kurdiliiton puheenjohtaja Welat Nehri.

Erityisesti shiioja huolettavat rahoittaja Bahrainin poliittiset kytkennät Saudi-Arabiaan ja sen kautta salafismiin. Siitä nousee sunnilainen ääri-islamilaisuus. Isis on sunnilainen äärijärjestö.

Tässä ei ole kyse shiiojen ja sunnien väleistä vaan valtataistelusta, jossa salafistit yrittävät houkutella sunneja mukaansa", kuvaa shiialaisen Resalat-yhdyskunnan kulttuurisihteeri Madjid Bahmanpour.

Useat HS:n haastattelemat shiiamuslimit kertovat kiristyneen tilanteen jo johtaneen väkivaltaisiin välikohtauksiin pääkaupunkiseudulla.

"Meillä on havaintoja yksittäistapauksista, joissa sunnit ovat suhtautuneet hyökkäävästi shiioihin. Hyökkääjät ovat kokeneet shiiat vääräuskoisiksi", komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisista kuvaa.

Suurin houkutin suurmoskeijahankkeessa näyttää olevan raha.
Ihminen on perso rahalle ja uskontojen yhteiskunnallinen funktio on antaa vallanpitäjille oikeutus asemaansa. Vastapalvelukseksi uskonnolliset johtajat palkitaan avokätisesti. Koko punavihreä poliittinen eliitti on ollut myötäsukainen muslimien maahanmuutolle, koska se on luonut miljardien maahanmuuttoteollisen liiketoiminnan veronmaksajien rahoilla.

Islamin syntyä tutkineiden mukaan islam luotiin ilmeisesti nykyisen Irakin-Iranin alueella ennen vuotta tuhat. Tarkoitus oli luoda ideologia, joka oikeutti paikallisen hallitsijan sotajoukkojen ryöstelyn valloitusretkillä. Koko islam perustuu siis samaan kuin sosialismi - toisten alueiden valtaamiseen ja vallattujen omaisuuden ryöstämiseen. Ei mitään eroa Hitlerin ja Stalinin toimiin. Toisessa Pravdan uutisessa selvitelläänkin, minkälaisilla keinoilla suomalaisia on houkuteltu mukaan rakennnushankkeeseen:
Bahrainilaisia ei juuri asu Suomessa: viime vuonna heitä oli Tilastokeskuksen mukaan neljä.

Hanketta ajavat Ilari Rantakari ja Pia Jardi ovat rakentaneet Bahrain-suhteita aktiivisesti ainakin marraskuusta 2013.

Rantakari oli entisenä diplomaattina ja ulkoministeriön virkamiehenä alusta asti tärkeässä asemassa. Hän on myös Suomi–Bahrain-seuran perustaja. Bahrainissa vieraina ovat käyneet juuri Rantakari ja Jardi.

Vierailuihin on Liimataisen mukaan kuulunut asumista kalleissa hotelleissa ja vierailuja sunnijohtajien kodeissa.

Yli sadan miljoonan euron rahoitus on varsin mittava verrattuna esimerkiksi ensimmäiseen Tanskaan viime vuonna valmistuneeseen suurmoskeijaan. Moskeijan rahoitti Qatar, ja se valmistui noin 26 miljoonalla eurolla.
Kokemuksesta voidaan sanoa, että kun sata miljoonaa liikkuu, siitä leikataan siivuja johtohenkilöiden ulkomaisille pankkitileille. Neuvostoliiton aikana puolueiden rahoitus ulkomailta oli kiellettyä. Islamilainen seurakunta ei ole puolue, koska islam ei ole demokraattinen ideologia. Jos islamia pidetään pelkkänä uskontona, hankkeen riskit ovat pieniä, mutta jos islam ymmärretään liikkeenä, joka haluaa vaihtaa maallisen lainsäädännön sharia-lakiin, hankkeen rahoitus on valtava riski.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalaiset poliitikot joutuvat ottamaan kantaa siihen, sallitaanko ahdasmielisen ulkomaisen poliittisen ideologian levitys maassamme ulkomaisella rahoituksella. Jos päätetään että ei sallita, se tarkoittaa, että islam nähdään nimenomaan poliittisena toimijana, yhteiskunnallisena aatteena. Jos sallitaan, poliitikkomme pitävät islamia kristinuskon ja juutalaisuuden veroisena puhtaasti teistisenä oppina.

3 kommenttia:

Oinomaos kirjoitti...

Samalla asialla minäkin, kts. Suositeltavaa luettavaa kaikille Helsingin suurmoskeijasta ja Bahrainista kiinnostuneille.

"...mutta missä on The Ritva?"

Unknown kirjoitti...

Ei tämä ole ensimmäinen kerta. Kommunisteja tuettiin idästä ja demareita lännestä kylmän sodan aikana. Tosin demarit taisivat myöhemmin kääntyä idäntielle nekin.

Luin tuon Karin suositteleman Wrightin kirjan. Siinä hän kertoo saudien kuninkaan säikähtäneen Mekan moskeijan valtausta 1979. Pelkäsi Persian shaahin kohtaloa ja antoi wahhabi-papistolle rahaa ja valtaa. Niinpä 90% islamin rahoituksesta tuli saudeilta ja meni wahhabi-suuntaukselle 1980-luvun jälkeen. Kuningas jätettiin rauhaan ja prinssit saivat jatkaa leveää elämäänsä lännessä.

Rahoittaja käytännössä päättää, mikä suuntaus tuolla saarnaa. Mitä olisimme vastanneet, jos Neuvostoliitto olisi perustanut kulttuurikeskuksen Helsinkiin ja tukenut suomalaisia puolueita. Ai joo, mehän tiedämmekin. Olisimme hiirenhiljaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Mikko, olet oikeassa, että puolueet saivat ulkomailta rahaa, mutta se oli laitonta ja se tehtiin salassa.

Neuvostoliiton kulttuurikeskus oli hyvä vertaus. Tiedämme mitä tehtiin ja miksi niin toimittiin - ei kansan edun tähden vaan joukko poliitikkoja säilyi vallassa antaessaan Neukkulalle kaiken, mitä nämä kehtasivat vaatia. Nyt on sama tilanne.