tiistai 14. heinäkuuta 2015

Huivikiellolle hyvä peruste

Länsimaissa älymystö pohtii, mitä musliminaisten huivi oikeasti kuvastaa: alistamista, sivistymättömyyttä, turvallisuusuhkaa vaiko oikea- ja vääräuskoisen erottamista. Afrikkalaisessa Tshadissa kasvot peittävää burkaa pidetään turvallisuusuhkana. Jos muslimimaassa burkasta on tullut asepuku, olisi syytä lännessäkin tunnustaa, että olemme jo kolmannessa maailmansodassa muslimien kanssa.

Itse en kannata huivien tai muidenkaan uskonnollisten tunnusten kieltoa, koska elämme - ainakin vielä - maassa, jossa hyväksytään uskonvapaus. Mutta koska islam tekee kaikkensa poistaakseen uskonvapauden ja tuo tilalle sharialain, kannatan muslimien maahanmuuton välitöntä pysäyttämistä. Jos se tarkoittaa eroa EU:sta, niin sitten hyväksyn senkin. Meillä on rajanaapurina kaksi ei-EU-valtiota, joten varmasti sopeudumme siihen joukkoon. Kolmannenkaan ei tarvitse välittää EU-määräyksistä (Ahvenanmaa).

8 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Unohdin huivipohdintojen listasta sen, että huivi vapauttaa musliminaisen olemaan oma itsensä. Se on siis länsidhimmien mielestä heidän vapautensa ulkoinen tunnus.

Kumitonttu kirjoitti...

Eikö oo sairasta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

No sairastapa hyvinkin. Mutta täällä sitä heitetään pokkana ja heittäjänä ovat nimenomaan feministit. Ja taiteilijafeministit. Vuonna 2008 Rosa Liksom "taideproduktiossaan" laittoi tavallisia suomalaisia naisia kulkemaan hetken ajan burkhassa, valokuvasi sessiota, ja kehuskeli että "islam on länsimaissa niin demonisoitu, että hän halusi kesyttää burkhan". Näinköhän kesytti?

Kumitonttu kirjoitti...

Yle uutisoi että Bahrainin rahoilla rakennetaan Hesaan yli sadan miljoonan euron moskeija. Mitä se Turkin Erdogan sanoikaan? Minareetit ovat pistimemme, uskovaiset sotilaamme ja moskeijat bunkkerimme.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa pitäisi käyttää perinteistä suomalaista menettelyä eli valitus kaavasta hallinto-oikeuteen. Sillä saisi lykättyä hanketta.

Miksi kukaan ei sano julkisuudessa että yhtään uutta moskeijaa ei pidä rakentaa jos Saudi-Arabiaan ei saa rakentaa yhtään uutta kirkkoa?

Tikkablog kirjoitti...

Moskeijasta kertoo YLEnanto: "hankkeen edellytyksenä on, että Helsingin kaupunki osoittaa suurmoskeijalle tontin "yleishyödylliseen tarkoitukseen", ilman kuluja."

Toivottavasti tuo ei tarkoita mitä luulen. Kunhan alkaa minareetit Keski-Pasilassa ulvomaan niin kyllä se on niitä viimeisiä päiviä kun minä asun Helsingissä.

Kari kirjoitti...

Ja koskaan on, niin YLE:nkin niin kovasti mainostamat "kansanmurhat" vaikkapa Screbrenitsassa joutuvat kovasti outoon valoon.

Samoilla perusteilla voitaisiin alkaa viettämään vaikkapa Kiestingin kansanmurhan muistopäivää. Saman verran sielläkin meni asekuntoisia nuoria miehiä ja vielä jotenkin suomalaisille läheisempiä, kuin Bosnian muslimit, mutta voin olla tässä väärässäkin.

Kumitonttu kirjoitti...

Vieras, just näin. Ensin kirkko Saudeihin, sitten moskeija tänne.

Tikka, vai yleishyödylliseen tarkoitukseen. Ditä varten meillä on kunnan palveluissa uimahallit, urheilukentät jne.

Kari, kukapa tässä mitään joukkomurhia miettii enää. Pökäle on housuissa.