torstai 16. heinäkuuta 2015

Muslimipojat vievät tikkarin muslimitytöiltä

Pyydän heti kättelyssä anteeksi, että nostan luijoitteni verenpainetta, mutta asia on mielestäni tärkeä. Arvon blogisti Paavi Tajukangas kirjoitti, että Ruotsissa on alkuvuonna hakenut 4.544 "yksin" maahan saapunuttua "alaikäistä lasta" turvapaikkaa. Kaikkihan tietävät sen paskasakin, joka väärinkäyttää sinisilmäisten pottunokkanaisten hoivaamisviettiä. Paavo kirjoitti:
Maahanmuuttoviraston mukaan yksin tullut pakolaislapsi maksaa 3000- 6000 kruunua (n. 325- 650 euroa) per vuorokausi ja päälle asumiskulut 1900 kruunua (n. 206 euroa). Eli kuukaudessa yksi lapsukainen maksaa minimissään 147 000 kruunusta (16 000 euroa) aina 237 000 kruunuun (25 700 euroa).
Kustannus on siis maahanmuuttovirastolta, joten se nyt ei satavarmasti ole ainakaan alakanttiin. Lasketaan siitä huolimatta tuota halvempaa kuukausiarviota käyttäen. Yhteensä tammi-kesäkuussa maahansaapuneet kustantavat 12 kuukauden aikana 875.448.000 euroa vuodessa sosiaaliturvaa Ruotsissa.

Vertailun vuoksi, Ulkoministeriön kehitysviestinnän sivuilta poimittua:
Varsinainen kehitysyhteistyö 879,4 miljoonaa euroa (momentti 24.30.66 UM)
Nyt siis vi77u saa7ana oikeasti. Puolessa vuodessa Ruotsiin tulleiden karvaturpien paijaamiseen menee saman verran rahaa kuin koko Suomen kehitysapua tänä vuonna on.


Onko mitään järkeä - siis kustannustehokkaasti ajatellen - laskea tuota porukkaa maahan? Kun muistetaan, että karva-ankkurit ovat järjestään poikia, niin tuo raha on pois heidän siskoiltaan lähtömaassa. Tätä toimintaa Vihreä feminismi tukee sydämestään. Tai no ei sentään, eihän heillä ole sydäntä.

2 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Omalta osaltani hieman hahmotan tuota summaa, eli tuo mainittu minimisumma 325 euroa per vrk on aika lähellä sitä keskiarvoa, mikä on hoitovuorokauden hinta suomalaisissa lastensuojelulaitoksissa. Laitoshoidon hintaa Suomessa arvostellaan voimakkaasti liian kalliina, ja kallishan se kieltämättä on. Nuo ruotsalaiset summat ovat vielä ihan muuta toista. Tietysti Ruotsissa on astetta paremmat palkat, mutta ei se kaikkea selitä. Ja kun Suomessa nuori sijoitetaan laitokseen, se on pitkäaikaisen prosessin ja kasaantuneitten ongelmien lopputulos, johon vaaditaan huostaanottoa. Tuohon ruotsalaiseen systeemiin taas vaan ilmoittaudutaan maahan saapumalla, ja jos katsoo tuota summaa sieltä ylimmästä päästä asumiskulut mukaan luettuna niin silloin yksi alaikäisen asyylipaikka Ruotsissa kustantaa kolme lastensuojelun paikkaa Suomessa. Milloinkahan ruotsalaisilta mahtaa aueta perse?

Kumitonttu kirjoitti...

Vanhuksia hoidetaan kuukausi samaan hintaan ku karva-ankkureilla palaa viidessä päivässä.