lauantai 11. heinäkuuta 2015

Mitä islam opetti kreikkalaisille?

Euroopan Unioni joutuu jälleen kerran taipumaan älylliseen spakaattiin päättäessään pitää Kreikan euroalueessa. Suomalaisten kannalta ainoa mielenkiintoinen asia on se, mitä sanovat Sipilä ja Soini. He varmaan rukoilevat, että Kreikka eroaisi eikä Suomen hallitus joutuisi myöntymään lisätuelle (lainasta on turha enää tässä vaiheessa puhua). Oma arvioni on, että Sipilä ja Soini ovat kaikesta huolimatta valmiita kaatamaan lisää rahaa Kreikkaan, jos Saksa päättää niin. Toivottavasti olen väärässä. Jos Suomen hallitus pettää kansalaisensa ja EU:n asukkaat, sen jälkeen toivon voi vielä laittaa Slovenian parlamenttiin, joka on ainakin tähän asti sekin ilmoittanut vastustavansa lisärahan pumppaamista Kreikan budjettiin.

Klassisen liberalismin mukaan valtion tulee suojata ihmisen omaisuutta ja terveyttä, jos kanssaihmiset yrittävät niitä loukata. Suomi ei noudata klassisen liberalismin ihanteita, eikä edes yritä. Suomalainen yhteiskunta on ottanut muiden länsimaisten valtioiden tavoin yhteiskunnalliseksi ihanteekseen Mussolinin 1920-luvulla luoman fascismin (so. totaalisen sosiaalidemokratian). Siinä yksin heikot kansalaiset yhdistävät voimansa voimakkaaksi vitsakimpuksi, fascioksi. Kansalaisen etu jää yhteiskunnan edun taakse, ja yhteiskunta nähdään organismina, joka koostuu soluista. Jokaisen kansalaisen on huolehdittava oman solunsa elinvoimaisuudesta, eikä solua saa turmella itsekkäillä, nautinnonhaluisilla toimenpiteillä. Kerskakulutus, konsumerismi, on asketismia ihannoivan fascismin vihollinen. Elinvoimaa ja terveyttä ylistävä fascismi loi Ruotsissa sosiaalidemokraattien johdolla rodunjalostuksellisia ohjelmia, joissa pakkosteriloitiin rotuihanteiden vastaisia naisia.


Kreikka on eurooppalaisen demokratian kehto, vaikka nykyinen EU-demokratia onkin irvikuva siitä vastuullisesta yhteisten asioiden hoitamisesta, jota muinaisessa Ateenassa harjoitettiin. Siksi olikin poikkeuksellisen virkistävää lukea Talouselämästä kuvaus kreikkalaisten ajatusmaailmasta. Sen mukaan EU:n demokratiavajeeseen pettyneet
Kreikkalaiset rinnastavat verot varkauteen
Syy tälle on sekin lehden mukaan selvä:
kreikkalaisten vastenmielisyys veronmaksua kohtaan kumpuaa kulttuurista ja historiallisista seikoista. Kun ottomaanit hallitsivat Kreikkaa, verojen välttelyä pidettiin isänmaallisena kreikkalaisten keskuudessa. Nykyisin välttelyn syynä on todennäköisesti epäluottamus hallitusta kohtaan. Monet kreikkalaiset pitävät maan johtoa korruptoituneena, hyödyttömänä ja epäluotettavana.
Arvostukseni kreikkalaisia kohtaan nousi jälleen lisää. Se näyttää olevan ainoa järkevä kansakunta Euroopassa. Jos hullut härmäläiset haluavat kylvää sinne rahaa, niin idioottejahan he olisivat, jos ei ilmainen raha kelpaisi.

Ei kommentteja: