perjantai 13. heinäkuuta 2012

Suomalaistutkija ilmaston lämpenemisestä

Mitä tutkija (Kari Mielikäinen, Metla) kertoo:
Luontaista ilmastohistoriaa koskevien tutkimusten pääsanoma on, ettei muutaman vuosikymmenen tai viimeisen vuosisadan ilmastokehitys anna riittävää kuvaa paikallisilmastomme tulevan muutoksen suuruudesta tai edes suunnasta.

Se, missä määrin ihminen voi näihin luonnon trendeihin ja vaihteluihin vaikuttaa ja kuinka muutoksiin sopeudutaan, vaatii vielä paljon monitieteistä tutkimusta.
Ja miten Totuus asian ymmärtää:
Ympä­ris­töä sääs­tä­vil­lä rat­kai­suil­la on ko­va ky­syn­tä, sil­lä luon­non­va­rat eh­ty­vät ja il­mas­to läm­pe­nee. Hii­li­di­ok­si­di­pääs­tö­jä on vä­hen­net­tä­vä il­mas­ton­muu­tok­sen hil­lit­se­mi­sek­si
Onhan näitä puusilmiä (Jyri Häkämies), joiden mielestä ilmastontutkijat ovat yksimielisiä siitä, että ihmiskunnan polttamat fossiiliset polttoaineet ovat 90%:n varmuudella syyllisiä 1980-luvulta alkaen mitattuun ilmaston lämpenemiseen.

Herätkää!-lehden kuvaus toimintansa päämäärästä on aivan identtinen Totuuden päämäärän kanssa:
Lehden oman näkökannan mukaan lehteä julkaistaan koko perheen valistukseksi, ja se auttaa selviytymään nykyajan ongelmista.
[Lisäys 14.7.2012

Suomalaisen tutkimuksen mukaan pahin skenaario ilmaston lämpenemisestä on käymässä toteen. Se tarkoittaa hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin mukaan ilmaston lämpenemistä seitsemällä asteella vuoteen 2080 mennessä.

- Pesimälinnustoa koskevan tutkimuksen yksi huolestuttava huomio on ollut, että havaitut muutokset tuntuvat seuraavan kaikkein parhaiten näitä kaikkein voimakkaimman ilmastonmuutoksen ennusteita, kertoo väitöskirjan ilmastonmuutoksen vaikutuksista kirjoittanut biologi Heini Kujala Helsingin yliopistosta.]

2 kommenttia:

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
www.ttvehkalahti.blogspot.com

Kumitonttu kirjoitti...

No kiitos samoin. Kuvien perusteella siellä on satanut vettä.