tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kielletään kyläjuhlat

Oma mielipiteeni on, että ihmisen erottaa eläimestä lähinnä kyky oppia jatkuvasti uutta. Ihminen voi päivittää tietojaan ja käsityksiään yhä uudelleen ja uudelleen. Tämä on varmaan myös blogimaailman merkittävin ominaisuus ja syys sille, miksi pienellä mutta intohimoisesti uuden oppimiseen suhtautuvalla porukalla on painoarvoa huomattavasti kokoaan enemmän.

Minähän en kovin paljoa Kanadasta tiedä, koska ei vaan ole ollut aikaa ja mahdollisuuksia kaikkiin maailman kolkkiin perehtyä. Kun Kanadasta ei ole paljoa tänne uutisia tihkunut eivätkä peijakkaat ole 70 vuoteen meille enää sotia julistelleet, niin se on ollut minulle vähän kuin luoteinen raja Venäjälle: rauhallinen. Suomalaisen poliittisen korrektiuden luotijunana toimiva Totuus kirjoittaa, että "Kaksi kuoli ja useita haavoittui ammuskelussa Kanadassa". Tässä menneiden vuosien aikana on oppinut olemaan hiukan epäileväinen kyseisen aviisin toimittajakunnan maailmankatsomuksellisista syistä kumpuavaan tiedonvälitykseen, joten eihän sitä voinut kuin mennä lukemaan, mitä kanadalaiset itse asiasta kirjoittavat (Toronto Sun): Poliisin mukaan kaikki loukkaantuneet eivät johtuneet luodeista. Totuuden mukaan ammuskelu tapahtui "juhlissa", jotka todellisuudessa olivat kaupunginosan puutarhajuhlat - kuten Käpylän kyläjuhlat.

Alkuperäinen uutinen viittaa, että tapahtumapaikkana oli Toronton itäinen kaupunginosa, joka taas löytyy kaupunkia tuntemattomallekin aika helposti: Scarborough. Tässä vaiheessa lukijani jo arvaavatkin, millä sanoilla Wikipedia Scarborough'ta kuvailee. Aivan oikein, värikäs ja monikulttuurinen:
Certain neighbourhoods in Scarborough are popular destinations for new immigrants to Canada. As a result, Scarborough is one of the most diverse and multicultural areas of the Greater Toronto Area, being home to various religious groups and places of worship.

Tietyt alueet ovat maahanmuuttajien suosiossa. Sen seurauksena Scarborough on Toronton värikkäintä ja monikulttuurisinta aluetta toimien kotina lukuisille erilaisille uskonnollisille ryhmille.
Kanadalainen lehdistö ei ole säästellyt sanojaan tämän värikkään paiseen kuvailemisessa: se on väkivaltainen ghetto, jossa huumeet, prostituutio ja varkaudet ovat arkipäivää. Tutkijat huomasivat, että kun muualla Torontossa sattui onnettomuus, media nimesi kyseisen kadun, mutta Scarborough'n tapauksessa median itsesensuuri toimi siten, että tapahtuma-alueeksi mainittiin vain Scarborough yleensä.

Totuuden uutisointi viittaa sekä siihen, että se halusi ylläpitää keskustelua käsiaseiden vaarallisuudesta että siihen, että se halusi vaientaa keskustelua monikulttuurisuudesta. Enää pitäisi päättää, rajoitetaanko luvattomien aseiden, maahanmuuttajien vaiko puutarhajuhlien määrää?

3 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Muistelen jokin aika sitten tapausta, jossa uutisoitiin, että joku tönäisi ala-asteikäistä maahanmuuttajatyttöä jossain pääkaupunkiseudun rautatiepysäkillä. Tyttö kaatui ihan maahan asti.

Ihme kyllä, tapauksesta ei ollut mitään muita todisteita kuin tytön sana. Tytön isä teki rikosilmoituksen, mutta mitään valvontatallenteita tai silminnäkijöitä ei löytynyt, tai niistä ainakaan kirjoitettu jutussa.

En nyt tietysti halua sanoa yhtään mitään, mutta panee loppujen lopuksi epäilemään, että oliko koko tyttöä ja hänen isäänsä olemassa missään muualla kuin journalistin jutussa.

Jutusta kun sai sellaisen sopivan nyyhkytarinan, jossa about 30-40-vuotias suomalaismies tönäisee heikompaa mamutyttöä.

Kumitonttu kirjoitti...

Mielestäni Totuus kävi haastattelemassa tytön isää. Jutussa kerrottiin, että isä oli tehnyt ainakin pari tutkimuspyyntöä eri virkamiehistä syyttäen näitä rasismista.

Miltton Friidman kirjoitti...

Niinpä tietysti...