maanantai 30. heinäkuuta 2012

Pachaurin 10 tuuman rautanaula

Joskus muinoin ihmiset kiersivät sirkuksissa katsomassa kaikenlaisia voimamiehiä ja intialaisia fakiireita. Vanhat miehet kiusoittelivat saunassa pikkulapsia kertomalla olevansa suomalaisia fakiireita - pistävät kymmenen tuuman rautanaulan vieruskaverin takapuoleen tuntematta itse kipua lainkaan.
IPCC on siirtynyt järjettömien valheiden levittäjäksi. Sen puheenjohtaja intialainen Rajendra Pachauri väittää puheessaan Grönlannin jäätikön voivan sortua kertaheitolla Atlanttiin:
On mahdollista, että osa [Grönlannin] valtavasta jäätiköstä voi romahtaa mereen, mikä tarkoittaisi meren pinnan nousua useilla metreillä.

it’s possible that part of this huge body of ice (Greenland) could collapse, and fall into the ocean which would lead to several meters of sea level rise.

Pachaurin puheessa ei ole kyse virheestä. Jos on hiukankaan asioihin perehtynyt, niin ymmärtää ettei Grönlannin jäätikkö yksinkertaisesti voi romahtaa mereen. Sellaisen väittäminen osoittaa täydellistä ymmärtämättömyyttä tieteellisiin tosiasioihin. Maaperä Grönlannin jäätikön alla on painunut jäätikön painon takia notkolle. Osin jäätikkö kelluu vedessä ja osin se makaa kallioiden ja kukkuloiden päällä. Sellaisen pullahtaminen Atlanttin on kuin uskoisi jäätelöpallon voivan hypätä pois tötteröstä.

[Lisäys 3.8.2012
Totuuden uutisen mukaan Grönlannin tutkimusta haittaa lyhyt, vain 15 vuoden mittainen havaintoaineisto. Ja tällä havaintoaineistolla siis IPCC:n pääjohtaja pelottelee ihmisiä megatsunamilla. Kyllä alkavat ilmastontutkijoilla olla paukut vähissä.]

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Heh... ei ole tainnut olla maantiedon tunnilla hereillä :) seuraavaksi uppoaa mereen kai sitten Antarktis.

Meillä on ollut mielenkiintoinen keskustelu toisaalla... vähän hankala paikka kylläkin. Panin peräti kaksi viestiä sinne tänään.

Kumitonttu kirjoitti...

Rahastahan nuo puhuu mitä vaan.

Pitääpä käydä tsekkaamassa toisaalla.