maanantai 16. heinäkuuta 2012

Suosi ranskalaista

Vanhan sanonnan mukaan ranskalaisia ei osteta kuin grilliltä. Tämä erityisesti autoihin liitetty vitsintynkä nousi mieleeni, kun luin Ylenannon uutista Ranskan presidentti Francoise Hollanden luvattua selvittää valtion mahdollisuudet tukea ranskalaisia autonvalmistajia. En nyt edes viitsi marmattaa siitä, että Ranska velkaantuu kovaa vauhtia ja rahoittaa niillä kannattamatonta liiketoimintaa.

Ranskassa siis kotimaisen teollisuuden tukemista pidetään hyväksyttävänä toimintana, mikä toki kuvaa kansakunnan yleistä poliittista linjausta. Neuvostoliitossahan valtio tuki monin tavoin eri liiketoiminnan aloja kun taas Amerikan vauraus kylmän sodan aikana nojasi juuri markkinoiden kykyyn allokoida pääomia. Hollande kunnon klassisen fascismin tavoin puuttuu yksittäisen yrityksen toimintaan, jos se "ei ole linjassa yhteisen edun kanssa". Tämä on fascismin keskeisimpiä ajatustapoja.

Ranskan suunnitelma asettaa erityisen outoon valoon väitteet suomalaisten änkyröinnistä EU:ssa. "Asiantuntijoiden" (siis vähemmistövaltuutettu ja syrjintälautakunta) mukaanhan Perussuomalaiset syyllistyivät hirvittävään rasistiseen rikokseen teettäessään puoluetoimistonsa korjauksen suomalaisilla rakentajilla.

Mitenkäs sitten suu pannaan, kun kotimaisuutta suositaankin "oikealla" ideologialla, ilmaston lämpenemisen ehkäisemisellä? Jos siis ilmaston lämpenemisen nimissä suomalaista teollisuutta saa suosia, se ei aiheuta juurikaan keskustelua. Hankintalain mukaan lähiruoka ei saa olla julkisessa kilpailutuksessa ehtona, mutta käytännössä sitä kierretään surutta. Juicen sanoin "ihminen on sitä mitä syö - sika".

2 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Mitenkäs sitten suu pannaan, kun kotimaisuutta suositaankin "oikealla" ideologialla

Meinasin alkaa itsekin sanomaan, että kysehän on nyt pahasta nationalismista. Ja jos vähän liioiteltaisiin, niin jopa natzizmista! ;)

Ranska on lähtenyt samalle tielle kuin USA autoteollisuutensa kanssa.

Kumitonttu kirjoitti...

Sepä se. Soininvaarakin syyllistyy nasseiluun vaatiessaan suomalaisten verotulojen pitämistä Suomessa.