maanantai 2. tammikuuta 2012

Muslimipojat lastenohjelmassa

Virolaiset ovat kansakuntana pelastuneet vasta hetki sitten sosialismin kynsistä, joten heillä on vielä sitä alkuvoimaista huumoria, jonka poliittinen korrektius on suomalaisista jo kitkenyt. Tällä kertaa virolaiset näkivät televisioistaan Tarja Halosta muistuttavan jättiläisen pistävän poskeensa tallinnalaisia, joiden sketsin alussa kerrottiin joutuvan maksamaan siitä, että he (ylläpitävät pientä julkista sektoria ja) käyttävät avokätisesti sosiaalitukia maksavan Suomen minimipalkkasäädöksiä hyväkseen. Näinhän se onkin - olen itsekin väitteen kanssa samaa mieltä - mutta syyhän siitä, että näin tapahtuu, ei ole virolaisten vaan systeeminsä luoneiden suomalaisten.

Ja sitten tulee tietysti tämä joulumyrskyn uutisointi pistää merkille. Totuuden mukaan:
Suomessa ilmastonmuutoksen on ennustettu voimistavan rankkasateita, lumipyryjä ja lämpöaaltoja. Tuorein esimerkki arvaamattomista sääilmiöistä on viime viikolla pitkin Suomea riehunut myrsky.
Rehellisesti sanoen olin aika yllättynyt, että Ilmatieteenlaitoksen henkilökunta rohkeni vetäistä ilmastonmuutoskortin tässä yhteydessä esiin. Melko puhdasta haudoilla tanssimista, jos käyttää hädänalaisten ahdinkoa hyväkseen tällä tavalla "kestävän kehityksen pysyvän sosialismin" tavoittelemiseksi.

Poliittisesti korrektin ohjelman näkivät myös suomalaiset omista televisioistaan: Ylen lastenohjelmassa yllytettiin ympärileikkauksiin. Huomioni kiinnittyy tasan yhteen asiaan: uutisen mukaan
"Valkoihoinen, mahdollisesti juutalainen poika keskustelee äitinsä kanssa ennen ympärileikkausta."
mikä on aika hassu väite, koska poika näyttää yli viikon vanhalta. Amerikassa valkoisille pojille suoritetaan ympärileikkauksia, mutta nekin tehdään heti vastasyntyneille. Ainoa kulttuuri, jossa ympärileikkauksia suoritetaan rituaalisyistä pojiksi kasvaneille, on islam (BBC: "In Malaysia, for example, the operation is a puberty rite that separates the boy from childhood and introduces him to adulthood."). Mistähän syystä Iltalehti ei kirjoittanut, että muslimipoika juttelee äitinsä kanssa? Miksi tällainen monikulttuurisuuteen opettava lastenohjelma ei kelpaakaan päättäjille? Nyt kun oikeasti nähtäisiin - ja voitaisiin käydä vuoropuhelua - monikulttuurisuuden todellisuuteen liittyvistä asioista, siitä vaietaankin...

6 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Joop, tuli nähtyä. Tai tarkemmin sanottuna Salli näki ja kertoi minulle että mitä helvettiä, ei meidän lapsuudessa kakaroitten ohjelmat olleet tommoista paskaa. Pitänee jatkossa tyytyä pelkkiin daamilaakson murinoihin. Tai sitten tuunata showt itse uusiksi tähän malliin.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Jaska kommentista ja mukavaa vuodenvaihdetta. Pidetään tänäkin vuonna meteliä näistä aiheista, eihän muuten mikään muutu.

Muille lukijoille tiedoksi Jaskan linkittämästä videosta: Kuvamateriaalissa on raakoja kohtauksia teloituksista, mikä voi järkyttää väkivaltaan tottumattomatonta katselijaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Ylen lastenohjelmat ovat sikäli olleet hyvässä maineessa, että niissä ei yleensä ole väkivaltaa eikä lelumainoksia.

Näköjään sieltä löytyy kuitenkin "piilomainontaa".

Surullisinta tässä kuitenkin on se, että Ashan kaltaiset monikulttuuria edistävät ohjelmat ovat täysin Ylen virallisten tavoitteiden mukaisia.

Miltton Friidman kirjoitti...

Kysyn sinulta KT saman kuin Valkealta:

"Luulitko, että elät koko ikäsi han-suomalaisessa sosiaalidemokraattisessa Suomessa?"

Ja taas on KT:lla muslimit tähtäimessä! Soo-soo!

Ironmistress kirjoitti...

Taisi olla poika vanhempi kuin se seitsemän vuorokautta, jonka halakha määrää brith milan toimitusajankohdaksi...

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Vasarahammer, Miltton ja Ironmistress kommenteistanne.

Suomessa vanhempien vastuullinen lastenkasvatus nähdään valtaeliitin tavoitteiden tukemisena. Vasemmistolaisessa (big government) yhteiskunnassa vanhemmille ei haluta antaa oikeutta kasvattaa lapsiaan haluamallaan tavalla. Lastenkasvatus on vanhempien tehtävä - ei yhteiskunnan.

Milttonin kysymys on aivan liian monitahoinen vastattavaksi. Aika muuttuu, kulttuuri muuttuu ja uskomukset muuttuvat. Ei ole mitään suoraa aikajännettä, jona aikana yksilö ei muuttaisi mielipiteitään. Yhteiskunnan muuttumiseen liittyy hyviä ja huonoja puolia, ja niitä molempia tulee voida arvostella erikseen, vaikka ne toki ovat usein saman muutoksen seurausta. En siis voi sanoa, olenko jossain vaiheessa uskonut eläväni koko elämäni muuttumattomassa ympäristössä. Ehkä lapsena, en aikuisena.

Ironmistress totesi aivan oikein, että piirroshahmo ei voinut olla juutalainen, koska juutalaisuudessa poikia ei ympärileikata aikuistumisriitin osana. On varmaan kohtuutonta odottaa, että toimittaja olisi tämän tiennyt. Artikkeli osoittaa tragikoomisella tavalla sen, kuinka syvällä toimittajien islam-myötäily on.