lauantai 21. tammikuuta 2012

Liberaali fasismi Norjassa

Pikkutonttuna joskus muinaisessa menneisyydessä elin monikulttuurisessa yhteisössä, jossa mustalaiset edustivat pientä omituista vähemmistöä, joka aina joulun aikaan kävi - ei tuomassa vaan - ruinaamassa lahjoja lapsilleen. Sen ajan köyhäinpolitiikan mukaan lahjoja myös annettiin, vaikka minunkin saamani lahjat eivät olleet villasukkia kummoisempia. Ajatus kuitenkin oli, että huonokin perhe on parempi kuin ei perhettä ollenkaan.

Nykyinen liberaali fasismi (toistanko tuota liikaa, voitte kommentoida, pliis) alkaa saavuttaa huipentumansa tässä uutisessa. Pyydän lukijoitani kommentoimaan, että onko mielestänne oikein, että vanhemmilta otetaan lapset pois sen takia, että he eivät noudata valtion hyväksi määräämää kasvatusta?

norjalaiset sosiaalityöntekijät katsoivat, että vanhemmat käyttäytyivät sopimattomasti. Vanhemmat olivat syöttäneet lapsiaan paljain käsin ja nukkuneet heidän kanssaan samassa sängyssä

Jos tämä hyväksytään, niin mitä järkeä enää missään enää on?

5 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Liberaali fasismi on aivan hyvä ja erittäin kuvaava määritelmä varsinkin Ruotsin ja Norjan meiningille.

Ei missään mitään järkeä olekaan. Sikäli kuin lehtijuttu pitää paikkansa, niin tässä tapauksessa pitäisin järkevänä, jos Intia katkaisisi diplomaattisuhteet Norjaan ja uhkaisi sodanjulistuksella.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Liberaali fasismi käy terminä aivan hyvin. Työni puolesta voisin sanoa, että ei tuollaista huostaanottoa ainakaan Suomessa tehtäisi. Syömätapojen takia ei ketään oteta huostaan, eikä kolmevuotisten kanssa samassa sängyssä nukkuminen nosta hälytystä. Jos kyseessä olis kolmetoistavuotias, niin se saattaisi kummastuttaa. Mutta en ymmärrä ollenkaan noitten viranomaisten ratkaisuja. Stetsontuntumalla sanoisin, että tossa on jotain muuta takana. Tietysti norjalainen sosiaalikoneisto voi olla samanlainen kuin suomalainenkin, eli koneisto ei voi olla väärässä. Mikäli joku on otettu huostaan väärin perustein, ei koneisto hevin tunnusta virhettään ja on valmis menemään vaikka mihin oikeusasteisiin. Ja siinä tavallinen ihminen valitettavasti jyrätään.

Kumitonttu kirjoitti...

Aamutuimaa Ida ja Ykä. Valitettavasti joudun asettamaan panokseni sen puolesta, minkä Ykä hienosti kiteytti: siinä tavallinen ihminen valitettavasti jyrätään.

Jokaisen täysjärkisen täytyy ymmärtää, että lasten kasvattaminen on vanhempien tehtävä - ei yhteiskunnan. Kotirauhan tulisi olla niin kattava, että lapsia ei oteta keltään pois, jos vanhemmat eivät syyllisty laittomuuksiin. Tässä kulkee mielestäni hyväksyttävä raja lastensuojelussa.

RH kirjoitti...

Tuo on tosin Norjassa, mutta meilläkin on lasten kasvatuksessa alettu puuttua aina vain herkemmin näihin asioihin. Mihin lie päädytään? Historiastakin tuttuun syntyvien lasten poisottoon valtion kasvatettavaksi?

Otetaankohan Norjassa huostaan nekin lapset, joita vanhempansa pakottavat syömään puikoilla?

Kumitonttu kirjoitti...

Niin Sanna, Ykähän tuossa aavisteli, että taustalla on jotain muutakin, mutta monikulttuurisessa yhteiskunnassa sitä ei voida sanoa ääneen, että toiset kulttuurit ovat huonompia kuin toiset, koska se on "äärioikeistolaista nationalismia". Tai sitten taustalla ei ole mitään, ja norjalaiset ovat siirtyneet avoimeen fasismiin. Jää nähtäväksi.

Hyvä sanavahvari: Zosses