lauantai 28. tammikuuta 2012

Siemens syöksyy taas

Kepu pettää aina. Sanonta on sikäli epäreilu, että Kepu pettää vain muut poliitikot, jotka puolestaan pettävät äänestäjänsä. Yhtä kaikki, lopputulos on mitä on.

Suomalaisen vallankäytön erikoinen - sanoisin huvittava jos en olisi niin tosikko - piirre on omakehu. Meillä on, kiitos hyvinvointivaltion, pienet tuloerot, loistava koululaitos, kustannustehokas terveydenhuolto, lainkuuliainen kansa ja siistit lähiöt. Parasta Suomessa, jos poliitikolta kysytään, on tietenkin maailman vähiten korruptoitunut hallinto. Virkamiehet eivät ota itselleen etuisuuksia, eivät maasota toisiaan eivätkä missään tapauksessa - herranen aika - toimi omaa etuaan vaalien.

Sata miljoonaa sinne tänne, laillisen neuvottelukäytännön jyrääminen (huvittavaa kyllä kiireisiin vedoten, sanoi Guggenheim) ja kaikki ihan pyyteettömästi veronmaksajien piikkiin. Mistä johtuu, että veikkaan Vihreiden Pekka Saurin reissanneen Siemensin piikkiin jossain vaiheessa neuvotteluita (Unto Valtanen)? Eikö Helsinki kerralla oppinut, että Siemensin kanssa ei metroa voi lahjuksitta rakentaa?

Jorma Heikkisen mukaan Antti Kaikkonen asutti yli-ikäisiä kavereitaan Nuorisosäätiön taloihin. (JARNO JUUTI)

Vuodesta 1998 Nuorisosäätiön asiamiehenä toiminut Jorma Heikkinen kertoo avoimesti ex-pääministeri Matti Vanhasen (kesk) ja kansanedustaja Antti Kaikkosen (kesk) toimista säätiön hallituksen johdossa tuoreessa Seura-lehdessä.

Vanhanen seurasi Heikkisen mukaan säätiön asioita pikkutarkasti niin rakennusasiat kuin vaalituetkin mukaan lukien.

- Vanhasen aikaan ostin vaalitavaraa, kirjoja, tauluja ja seminaarilippuja, hänen määräystensä mukaisesti, Heikkinen sanoo.

Silloinen asiamies kertoo junailleensa alennuksen YIT:ltä, kun Vanhanen vaimoneen osti talon Nurmijärven Klaukkalasta vuonna 2005.

- Tämäkin oli eräänlainen lautakasa.

Varsinaisesta lautakasasta Heikkinen kertoo myös olleensa tietoinen.

- Ei savua ilman tulta.

Kuin mafia

Vanhasen seuraaja Antti Kaikkonen hoiti säätiön asioita Heikkisen mukaan "toisella kädellä".

- Pääasia, että kokouspalkkioita ja vaalirahaa tuli.

Kun poliisi alkoi syynätä Nuorisosäätiön vaalirahoitusta, säätiön hallitus kääntyi Heikkistä vastaan. Ex-asiamiehen väitettiin omin päin maksaneen vaalirahoitusta keskustapoliitikoille. Heikkinen kiistää tämän jyrkästi.

- Olisinko voinut tehdä toisin kuin käskettiin?, hän kysyy.

Keskustalaisesta systeemistä, jonka osa Nuorisosäätiö oli, Heikkiselle on tylyä sanottavaa. Nuorisosäätiötä johti keskustalainen, kuten säätiötä rahoittanutta RAY:täkin. RAY:n rahoituksia käsittelevää ministerivaliokuntaa puolestaan johti Nuorisosäätiön rahoittama Liisa Hyssälä (kesk). Rahoituksesta päätti Matti Vanhasen johtama hallitus. RAY:n valvonnasta vastaava virkamies oli taas Nuorisosäätiön tilintarkastaja.

- Mafiasta tämän erotti vain väkivaltakoneiston puuttuminen. Psyykkinen painostuskoneisto oli, ja meille säätiön työntekijöille oli itsestään selvää, että oli toimittava systeemien päämääriä edistämällä.

Lisää helsinkiläistä korruptiota - Hitas-päätöksiin osallistuvat saavat valita asunnot itselleen ennen kohteiden markkinointia.

1 kommentti:

Igor kirjoitti...

Naureskelin kun luin otsikkoa virheellisesti "Siemen syöksyy taas". Joko tämä ikä tekee kepposiaan :)