maanantai 16. tammikuuta 2012

Suomi ja banaanivaltiot

Ilmatieteenlaitoksen tutkimuspäällikkö Heikki Nevanlinna ja yksikönpäällikkö Ari Laaksonen kirjoittavat (SK 5.1.2012):
Me ilmastontutkijat ennustamme, sillä varauksella ettei suuria ilmastoa viilentäviä tulivuorenpurkauksia satu, että 2010-luku on 2000-lukua lämpimämpi. Myös yksittäisen lämpimimmän vuoden ennätys rikotaan jossain vaiheessa vuosikymmentä.
Jäädään kuulolle.

Suomen Kuvalehden pääkirjoituksessa otetaan myös kantaa ilmastonmuutokseen. Lehden mukaan
Tunteilu ja syyllisten [länsimaat] osoittaminen ei auta pahenevassa tilanteessa, jossa maailman keskilämpötila nousee nopeammin kuin pessimistisimmätkin arviot ennakoivat.
Lehti jakaa mainostilaa ympäristökanisteri Ville Niinistölle, joka toteaa, että
"Meillä pohjoismaisilla ympäristöministereillä oli keskeinen rooli siinä, että saimmeluotua kokonaan uuden allianssin Afrikan valtioiden, saarivaltioiden ja EU:n välille. Se jatkuu varmasti lähivuosina."
Jumalauta - tässäkö se on se Suomen ja EU:n viiteryhmä ihan oikeasti? Afrikan maat ja saarivaltiot... Pari muuta Ville Niinistön toteamusta voi ottaa talteen ihan jälkipolvien arvioitavaksi:
"Itse olen sitä mieltä, että kun olemme eturivissä ja pyrimme toteuttamaan päästävähennyksiä eturivimaiden joukossa, se parantaa meidän kilpailukykyämme. Päätös tuo dynamiikkaa vihreään talouteen ja uusia kasvuyrityksiä puhtaan teknologian alueelle. Suomen taloudelle sopimuksella on huomattavan positiivinen vaikutus. Me saamme kaikki maailman maat mukaan päästövähennystalkoisiin - se on hyvä asia kasvuyritysten ja meidän kilpailuasetelmamme kannalta. On selvää, että myös Yhdysvallat tuli Durbanissa mukaan tähän kansainvälisoikeudellisezsti sitovaan sopimukseen."

12 kommenttia:

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Fy fan. Tähän asti kokemus on kaikissa aikaisemmissa "hyvyyskilpailuissa" osoittanut, että sitä joka tekee esim päästöleikkauksia ja tms vähennyksiä omatoimisesti etukäteen, ei suinkaan palkita jatkossa, vaan päinvastoin rangasitaan. Mitää etukäteen tehtyä ei saa laskea hyväksi, vaan samalta viivalta lähdetään.

Ja koska näissä(kin) hommissa pätee aina se vähenevän lisätuoton laki, aluksi niitä vähennyksiä pystyy tekemään edullisesti, mutta jatkossa jokainen lisäleikkausprosentti maksaa yhä enemmän. Siispä se pyhimys joka tekee jotain ennakolta, ampuu itseään jalkaan vaihdin sarjatuliasennossa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

"Me saamme kaikki maailman maat mukaan päästövähennystalkoisiin."

Kun ottaa huomioon, että tuon heitti viisimiljoonaisen kansan ympäristögangsteri, niin tulee mieleen, että nyt on nautittu liikaa suuruudenhulluutta tai vaihtoehtoisesti jätetty nauttimatta tiettyjä lääkärin määräämiä tabletteja.

Miltton Friidman kirjoitti...

"Me saamme kaikki maailman maat mukaan päästövähennystalkoisiin."

Niinhän Ottawan sopimukseen(kin) liittymisen oli tarkoitus saada kaikki maat luopumaan jalkaväkimaamiinoistaan. Kuinkas sitten kävikään?

Olen useaan kertaan sanonut, että vihreiden tavoitteena on palauttaa yhteiskunta jonnekin 1600-1700 -lukujen esiteollisen talonpoikaisyhteiskunnan tasolle.

Silloin jokainen voi viljellä omaa peltoa ja olla niin vitun harmoonisessa yhteydessä vittu luonnon kanssa että vittu.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos kommenteista, Äksy, Yksy ja Fuksu.

Näinhän se näyttää olevan, että Ville Niinistön puheissa kalskahtavat klassiset internationalismin kliseet. Teknologisen kehityksen takia kansainvälisyys (jota ajaa Kominternin sijaan YK) hoidetaan globaalilla ilmastoskeidalla. Pelottavaa tuossa ympäristögangsterin (hyvä sana!) puheessa on, että kukaan ei kiinnitä siihen huomiota sen todellisessa asiayhteydessä. Ei tässä ympäristöä olla pelastamassa (jos se sitä edes tarvitsee tällä hetkellä) vaan luomassa epädemokraattista, kansalaisista etäälle pystytettyä virkakoneistoa, jota ei pysäytä mikään muu kuin vasemmistolaisen talouspolitiikan konkurssi itäblokin tyyliin. Ja sen ennusmerkkeinä toimivat eurokriisi ja OW Kataisen sanoin "kiristyvä ilmapiiri", joka tosin arabimaissa nähtiin "demokratiakehityksenä". Sairasta on, ei muuta voi sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Meneekö tämä foliohattuilun puolelle, mutta varmaan jotkut piirit tekee tolla ilmastohömpällä paljon fürgendahlia. Hörhöt taas uskoo tuohon tai jotkut on lahjoittuja. Tiedepiireissä noilla hörhönäkemyksillä saa apurahoja. Yritykset taas on tossa hömpässä imagon takia, niinkuin Kumis sanoi aiemmin.

Varmaan viherhörhöt haluaa tehdä Suomesta ja kaikista maista semmoisia niinkuin ne oli 1600-1700-luvuilla. Ville Niinistön muija on Ruotsin vihreiden entinen johtaja, joka varmasti vaikuttaa siihen mitä Ville sanoo ja mistä. Ruotsin vihreät ovat ilmeisesti vieläkin hörhömpiä kuin Suomen.

Näin talviaikaan voi todeta että ois hyvä jos täällä ois semmoiset säät jotka mahdollistaisivat banaanien kasvatuksen. Mitäs Kumis sanoisit jos vaikka sinun kotipihalla ois banaanipuu, rypälepensas tai appelsiinipuu tms.

Kumitonttu kirjoitti...

Mitäs Kumis sanoisit jos vaikka sinun kotipihalla ois banaanipuu, rypälepensas tai appelsiinipuu tms

Parvekkeella ;)

Mutta joo, olishan se rasittavaa. Mieluummin ostan kaupasta jonkun lapsen tai orjan poimimina ne. Siksi en osta mitään israelilaista, koska siellä ei ole lapsityövoimaa tai orjia, kuten Espanjassa, Marokossa, Egyptissä jne.

Anonyymi kirjoitti...

En ole muuten vähään aikaan nähnyt kaupoissa myynnissä israelilaisia appelsiineja enkä tomaatteja. Alkossa sentään on valikoimassa jokunen israelilainen viini. Pari kertaa olen hankkinut israelilaisen punkun, Sion Creek Red-merkkistä, mutta just nyt sitä ei ole valikoimassa. Siellä on punkkuna Yarden Mount Hermon-merkkiä, josta en tiedä mitään.

Kumitonttu kirjoitti...

Viinissä ei niin selvästi maista orjan hikeä, joten siinä ei väliä alkuperämaasta...

Anonyymi kirjoitti...

Yarden Mount Hermon

Tampereen yliopistossa opiskeleva ystäväni J.S. oli viime viikolla käymässä Helsingissä, joten päätimme testailla mainittua "jutikkaa" kevyen iltakaljoittelun päätteksi. Kaverilta loppui valitettavasti kunto pian pullon avaamisen jälkeen, joten varsinainen viiniuhri jäi pääosin minun toimitettavakseni. Hirveä darra tuli siitäkin, vaikka kosheria piti kai olla..

Entinen ex-emäntäni ei ollenkaan tykännyt siitä, että olohuoneen vaalea matto oli aamulla punaisia viinitahroja täynnä. J.S. oli ennen sammumistaan neuvonut laittamaan viinitahroille suolaa, mikä aamulla herätti sekin hieman hilpeyttä..

Suosittelen muuten Kumitontulle erityisesti Etelä-Afrikasta tuotuja viinejä: Kuvittele niitä kaikkia mustia jalkoja polkemassa :')

Jaska Brown kirjoitti...

Suosittelen muuten Kumitontulle erityisesti Etelä-Afrikasta tuotuja viinejä: Kuvittele niitä kaikkia mustia jalkoja polkemassa :')

En suosittele. Kun pariinkymmeneen vuoteen ei ole saanut olla työnjohtajaa virtahevonnahkaisen ruoskan kanssa vahdissa, niin viininpolkijoista on tullut laiskoja vätyksiä, jotka eivät viitsi polkea vaan istuvat työpaikallaan. Seurauksena viineihin on ilmestynyt sivumaku.

Kumitonttu kirjoitti...

Iltaa Sammal ja Jaska! Sen verran kova viiniasiantuntija olen, että paras viini on skumppa, ja kun se on hiukka tyyristä tällä tulotasolla, niin harvemmin tulee osteltua. Pitää yrittää mennä noilla panimon tuotteilla eteenpäin.

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Chileläisissä punkuissa on usein hyvä hinta-laatu suhde. Minä taas visualisoin sorjat latinoneidot hameitaan nostellen niitä rypäleitä polkemaan.

Kumis näköjään muistaa vanhan viisauden: Skumppa saa jalat tanssimaan ja tytöt antamaan...