perjantai 6. tammikuuta 2012

Hyvä määritelmä kommunisteista

Kommunistit ovat aatteensa ihanteita ja köyhien etua ajavien ihmisten sekaan kätkeytyneitä kostonhaluisia ja vallanhimoisia henkilöitä, syntyjään ja ympäristönsä pönkittämiä itsekeskeisiä petoja, jotka ensin raatelevat heitä hyvään ja oikeaan kasvattavat kasvattajansa, sitten toinen toisensa epäiltyinä "vastavallankumouksellisina", jotka ovat uskaltaneet ajatella itsensä ja ihmiskunnan parasta.

- Urho Paja
(Eeva-Kaisa Ahtiainen: Mies ja pirut)

9 kommenttia:

IDA kirjoitti...

No näin.

Kuka on tuo Urho Paja?

Ironmistress kirjoitti...

Pahuksen hyvin sanottu.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Ida ja IM. Urho Paja oli joku virkapuoliEK:n ilmiantaja. Kaverin oma elämä oli aikamoista häröilyä, mutta kommunismin vastustaminen kulki johtotähtenä läpi alkoholin huuruisen vaelluksensa.

Miltton Friidman kirjoitti...

Ruukinmatruuna on näköjään tunnistanut itsensä kuvauksesta.

Jos haluat valtaa, satuta heikkoja.

-Lenin

Anonyymi kirjoitti...

Tuo sitaattihan on puhdasta paskaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Miltton, se että Matruunan ja Leninin ideologia kumpuavat samoista Ranskan suuren vallankumouksen juurista jakobiiniläisine sävyineen, ei tarkoita että ne olisivat samat. Joten älä syytä Matruunaa leniniläisyydestä, vaan säilytä nyt joku tolkku sentään.

Sammalkieli - niin on ;)

Miltton Friidman kirjoitti...

Voisitko KT ystävällisesti eritellä Matruunan ja Leninin ideologian eroavaisuuksia?

Miltton haluaisi ehdottomasti kuulla.

Miltton Friidman kirjoitti...

Tuo sitaattihan on puhdasta paskaa.

Sanoo herra leninisti.

Kumitonttu kirjoitti...

Sitä sinun pitää varmaan kysyä Matruunalta itseltään, mutta sen voin toki todeta tältä istumalta, että Matruuna ei yllytä väkivaltaan vastustajiaan kohtaan. Matruunalla ei myöskään ole kuvitelmia kaikkien maailman kansojen saattamisesta saman (moskovalaisen tai brysseliläisen) hallinnon alle. Mutta turha tätä on tässä blogissa jatkaa, keskustele Matruunan kanssa aiheesta.

Kuten sanoin, molempien ideologinen lähtökohta on Ranskan suuren vallankumouksen "tasa-arvon" käsitteessä. On kuitenkin yhtä väärin väittää FD Rooseveltin olevan natsi tai kommunisti-bolsevisti, vaikka hänenkin NewDeal on pohjimmiltaan fasistinen järjestelmä. Ei kaikissa kulttuureissa samasta ideologiasta kehity samanlaisia lopputuloksia. Siksi käytän Goldbergin lanseeraamaa erionomaista Liberal Fascism -käsitettä, kun puhun esimerkiksi suomalaisesta sosialismista ja hyvinvointiyhteiskunnan kannattajista.