torstai 23. kesäkuuta 2011

Mitäs me vastuunkantajat

Helsingin Kokoomus
- Edessä ovat vastuun kantamisen vaalit. Äänestäjien on valittava vastuun kantamisen ja populismin välillä. Populisti yksinkertaistaa asiat eikä kerro koko totuutta. Vastuunkantaja laittaa itsensä likoon ja luottaa äänestäjien arvostelukykyyn.

- Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu vastuun kantamisella. Fiksut suomalaiset ymmärtävät, että joskus on tehtävä vaikeitakin ratkaisuja ja antavat tukensa vastuunkantajille, Katainen sanoo.

YLE
- Timo Soinihan on tainnut todeta, että hän ei ole kapitalisti eikä sosialisti vaan populisti, ja populistihan ei ole vastuunkantaja, Katainen latasi. Katainen ei sulkenut pois mahdollista hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa vaalien jälkeen, jos perussuomalaiset luopuu populismistaan.

Ilta=Totuus
Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho äänestivät opposition mukana Kataisen valintaa vastaan.

- Jokaisen puolueen täytyy ryhtyä toimimaan vastuullisesti, Katainen sanoi.

Katainen uskoi hallituksensa istuvan normaalisti neljä vuotta.

6 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Suomessahan meillä on vuosikymmenien aika totuttu todella tehokkaaseen poliittisen vastuun kantamiseen. Sehän on ollut meidän poliittisessa käytännössä ja traditiossa todella kansainvälisesti tarkastellenkin merkittävää.

Kumitonttu kirjoitti...

No niinpä! Ansvar's stubbe!

Jotenkin niin kuin Kataisella olisi järki hävinnyt. Urpilaisen "aivan ensimmäiseksi haluan kiittää" oli sentään omalla rujolla tavallaan huvittava, mutta Katainen on suorastaan pelottava tuolla hokemisellaan. Mielessään voi hyvin kuvitella Isä Aurinkoisen pohtineen, että isänmaan etu vaatii tappamaan mielivaltaisesti omia kansalaisia. On se raskasta, mutta jonkun on kannettava vastuuta, lienee Josif mietiskellyt.

Igor kirjoitti...

Miten Katainen näyttääkin väsyneelta valokuvissa tuosta kaikesta vastuun kantamisesta.

Toivotaan että Atlaksen hartiat kestävät:

http://en.wikipedia.org/wiki/Atlas_%28mythology%29

Kumitonttu kirjoitti...

Olen jo vuosia vaihtanut kanavaa, kun Halonen on ilmestynyt kuvaruutuun, mutta nyt olen lopettanut kokonaan uutisten ja ajankohtaisohjelmien seuraamisen, koska en vaan kestä nähdä sitä virnuilevaa idioottia.

Se, että puolueen johtoon valitaan idiootti ei tietenkään kuvaa muuta kuin sen, että puolueen johto on täysin kuutamolla. En vieläkään oikein ole sis¨äistänyt, että hallituksessa istuvat kaikkein vasemmistolaisimmat porukat ja vielä niin, että heillä on käytännössä päätösvalta. Ei vittu, ei mene kaaliin.

Igor kirjoitti...

Ne oli ne Kataisen ambitiot. Oli pakko löysätä suitsia jos meinasi saada pääministeriyden itselleen. Perusuomalaisten suuntaan löysäämällä olisi EU-karriäärisuunnitelmat kärsineet.

Kuten monessa päätöksentekotilanteessa toimi Katainen rationaalisesti ja valitsi itselleen vähemmän huonon vaihtoehdon.

Kumitonttu kirjoitti...

No sehän täs just on, että "vastuunkanto" on niin niin niin läpinäkyvä vale, että sylettää kun hän haukkuu Soinia populistiksi. Katainen ajaa vain ja ainoastaan omaa etuaan ja yrittää peitellä sitä - siinäkin epäonnistuen.