maanantai 5. helmikuuta 2018

Wahlroos: Kokoomus on sosialistipuolue

Suomalaisen politiikan kummallisimpiin piirteisiin kuuluu seikka, johon Björn Wahlroos otti kantaa Pravdan haastattelussaan:
"EU:n asennetutkimuksessa suomalaisten kokoomuksen äänestäjien näkemykset vastasivat ruotsalaisia demarien äänestäjiä. Suomessa ei ole oikeasti poliittista oikeistoa ja se näkyy siinä, että kaikissa ratkaisevissa yhteiskunnallisissa kysymyksissä eli verotuksessa, talous- ja sosiaalipolitiikassa olemme vasemmistolaisia."
Wahlroosin väite solahtaa kuin vesi hanhen selästä ilman, että alpakkamedia pysähtyisi pohtimaan väitettä. Puolueista yksikään ei luonnollisestikaan kommentoi aihetta. Vasemmistopuolueiden voisi kuvitella puolustavansa olemassaolonsa oikeutusta vähintään samalla innolla kuin ns. oikeistopuolueiden.

Mihin nimittäin tarvitaan Vasemmistoliittoa ja Vihreitä, jos kaikki puolueet kilpailevat samoilla apajilla? Mielenkiintoisempi kysymys itsessään on se, miksi perinteiset ns. porvaripuolueet ovat kääntäneet kelkkansa. Keskeinen syy on demokratiaan kuuluva valuvika, jossa valta-asema hankitaan kannatuksen perusteella. Wahlroos onkin nimennyt demokratian "enemmistön tyranniaksi". Yhdysvaltain hallintomuoto on perustuslaillinen tasavalta, jossa perustuslaki suojaa vähemmistön oikeuksia. Kun perustuslakia ei voi muuttaa, vähemmistön suoja on periaatteessa varsin vahva.

Vaalien tarkoitus ei ole antaa kansalaisille mahdollisuutta päättää, mikä puolue parhaiten kurittaisi toisinajattelijoita. Vaalien tehtävä on nostaa erilaisia ajatuksia ja oppirakennelmia kansalaisten arvioitavaksi. Jos siis vasemmisto haluaa kurittaa lisäarvoa tuovia kansalaisia verotuksella, se yrittää saada vauraitten määrän laskemaan. Jos taas rotuteoreetikko haluaa kurittaa erirotuisia, se yrittää saada erirotuisten määrän laskemaan. Jos taas libertaari haluaa sysätä kansalaisille enemmän vastuuta omasta elämästään (eli kurittaa vasemmistolaisia), se yrittää vähentää kansalaisten riippuvuutta yhteiskunnan tuista.

Kuuntelin tänään lyhyesti noin klo 16 Ylen radio-ohjelmaa, jossa haastateltiin Puhoksen ostoskeskuksessa toimivan Alanya Marketin yrittäjää. Hyvää suomea puhunut yrittäjä totesi muun muassa, että Puhoksen "ulkomaiset yrittäjät ovat kateellisia toisilleen". Toki toimittaja leperteli siihen, että ei tarvitse mennä kuin Lappiin joelle kalastamaan, niin kateus vie kalatkin vedestä. Kateus on hyvä voimavara, jos se lisää ahkeruutta ja yritteliäisyyttä. Yrittäjä ilmeisesti viittasi epäsuorasti siihen, että kateus Puhoksessa on johtanut suojelurahojen keräämiseen tai johonkin vastaavaan.

Jos lappalainen suojelee kalapaikkojaan, hän itse asiassa turvaa perheensä elantoa ja oikeuttaan suojata oman kulttuurinsa ainutlaatuisuutta massaturismilta. Suojelurahojen kerääjä sen sijaan yrittää heikentää yrittäjien elantoa ja alistaa heidän kulttuurinsa sharialaille. Näiden kahden ilmiön rinnastaminen toisiinsa Ylen kanavalla ei tietenkään enää jaksa järkyttää, mutta se kuvaa hyvin, miksi tässä maassa islam - joka on luonteeltaan ei-individualistinen ideologia - nauttii laajaa ymmärrystä.

Tanskassa paikallinen demaripuolue on ryhtynyt toimenpiteisiin rajoittaakseen turvapaikanhakijoiden määrää, kuten kirjoitin viikko sitten. Kuten Tanskan demaripuolueen suunnitelma paljastaa, Kokoomus on poliittisesti sietämättömän paljon enemmän vasemmalla, kuin mitä Wahlroos tuolla aiemmin esitti. Jos sosialismi olisi oikeasti hyvä ideologia, sen ei tarvitsisi sementoida valta-asemaansa jakamalla tukia äänestäjilleen, vaan se analysoisi omia toimiaan vauhkoontumatta.

5 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Kokoomus on osoittautunut lisäksi vaaralliseksi puolueeksi sananvapaudelle. Nettipoliisien palkkaaminen kyttäämään kansalaisten mielipiteitä on hälyttävää. Hienoa, että Risikko pantiin palkkiohommaan eduskunnan etupönttöön. Meidän pitäisi saada sisäministeriksi joku selväjärkinen henkilö.

IDA kirjoitti...

Ei me saada. Siis sisäministeriksi selväjärkistä henkilöä. Sisäministeriksi saadaan joku, joka toteuttaa tuota Kokoomuksen linjaa.

Kari kirjoitti...

Kokoomus/Risikko on osaltaan syyllistynyt sodanjälkeisen historianmme suurimpaan maamme turvallisuutta vaarantavaan yksittäiseen tekoon, Islamilaisten miehittäjien vastaanottoon.
Senjälkeen hän selittää maan turvallisuuden olevan eduskunnan/puhenaisen tärkeimpien tehtävien joukkossa.

Eduskunta on kuin puoluedemokratian hourula, jonne tiivistyy sen riveissä piilevä mielettömyys.

Kari kirjoitti...

Kun Yhdysvallat on mainittu,niin täytyy tässä oikein ääneen ihmetellä millaisessa umpiossa suomalaiset ja heitä ajatuksellisesti ruokkiva media elää.

Yhdysvalloissa on jo vuosia jatkunut kylmä sisällissota, joka viime kuukausina on huipentunut valtiokoneiston ja osan puolue-eliitistä suorittamaan vallankaappausyritykseen. Kuitenkaan Suomesta ei ole kuulunut yhtään mainintaa tästä. Tosin täytyy sanoa, että suomalaisen valemedian/vauvauutisten seuraamisesta on mennyt totaalisesti maku, joten myönnän, että seulani vuotaa, mutta silti; ei yhtään mainintaa oikeista uutisista.

Kari kirjoitti...

Norjan Demarit AP(koiranleukojen mukaan Allahin Puolue), Arbeiderpartiet vastaa nykyään Norjan tiukimmasta maahanmuutto- ja rajapolitiikasta.

Sen jäsenistä monilla on maahanmuuttajatausta, ja siten ymmärtävät kantaväestöä paremmin rajattoman maahanmuuton yhdistettynä islamiin vaikutukset omalle hyvinvoinnilleen.