Ryyppy eli kuristin päällä on liikkeellä myös lehden ensimmäisen pamfletin kirjoittanut Juho Rahkonen, joka toimii Taloustutkimus Oy:n tutkimuspäällikkönä. Rahkonen käyttää pitkässä kirjoituksessaan lähes tulkoon suunnattomasti vaivaa todistaakseen, että
ihmiset ovat yksilöitä ja etenkin nykyaikana on vaarallista tehdä yleistyksiä pelkästään ihmisen edustaman sosiaaliluokan, koulutuksen tai asuinpaikan perusteellaOn totta, että viisi vuotta sitten espoolainen isä ajoi Nokiaan tyytyväisenä Audillaan ja luuli olevansa kansainvälinen. Tätä kansainvälisyyttä alettiin virheellisesti kutsua "monikulttuurisuudeksi", mistä poliittinen vasemmisto sai erinomaisen sloganin. Jos Kokoomus sai mainostoimistolta ohjeen ryhtyä "työväenpuolueeksi", eurodemarit oivalsivat omia itselleen porvareiden ikiaikaisen kosmopoliittisen käsitteen "monikulttuurinen". Näin onnistuttiin kääntämään perinteiset talousliberaalit mutta arvokonservatiivit ns. oikeistopuolueet sosialistisen internationalismin kannattajiksi. Nyt vaikuttaa siltä, että tämä huiputus on paljastunut, kun keskustelee espoolaisten audi-miesten kanssa.
Rahkonen viuhuttaa natsikorttia ja muita liberaalin fascismin väitteitä:
Tieteen valtavirran tämän hetkinen käsitys on, että ei ole olemassa sellaista asiaa kuin "ihmisrodut", koska kaikki maapallon ihmiset ovat geneettisesti hyvin lähellä toisiaan.Rahkonen ottaa tuon näkemyksen niin tiukasti aatteensa kivijalaksi, että jatko on suorastaan säälittävää luettavaa ja Kanava-lehden oikolukijoille pitkät moitteet siitä, että tällaista epä-älyllistä paskaa painetaan tilaajien kustannuksella. Rahkonen toteaa Perussuomalaisten kannattajista 45%:n tukevan seuraavaa väitettä, kun koko kansasta alle 15% oli samaa mieltä:
Mustien afrikkalaisten henkiset kyvyt ovat heikommat kuin länsimaissa elävän valkoisen rodun.Rahkosen viadolorosa alkaa tämän näkemyksen tuhoamisyrityksistä. Rahkonen avaa Taloustutkimuksen aineistoa ja toteaa, että alle 25-vuotiaat ovat isovanhempiensa tavoin kaikkein kriittisimpiä monikulttuurisuus-ideologiaan. Kun hän aiemmin oli siis todennut, että ihmisen asuinpaikka tai koulutus eivät selitä "nuivuutta", hän löytää toisen selityksen:
Ihmisten poliittisiin mielipiteisiin ja arvomaailmaan vaikuttaa huomattavasti heidän geeniperimänsä.Tässä kohtaa täytyy sanoa, että olen mykistynyt. Rahkonen ensin torppaa täysin sen mahdollisuuden, että olisi eri rotuja, koska ihmiskunnalla on sama geeniperimä. Sen jälkeen hän toteaa, että sosioekonomiset seikat eivät selitä erilaisia maailmankatsomuksia. Näistä hän vetää johtopäätöksen, että erilaisten maailmankatsomusten taustalla vaikuttaa perimä.
Rahkonen jatkaa viitaten Tiede-lehden 2015 numeroon, jossa on todettu:
Biologinen perimä pohjustaa kantasi homojen oikeuksiin, maahanmuuttoon ja tuloeroihin.Koska islamilaisessa maailmassa ei anneta homoille oikeuksia tai avata ovia syyrialaisille pakolaisille, täytyy tämän Rahkosen mukaan johtua heidän erilaisesta perimästään kuin meidän. Jos näin on (mihin itse en lainkaan usko), niin silloinhan meillä on eri rotuja, kun muhamettilaiset sosiaaliluokkaan, koulutukseen tai asuinpaikkaan liittymättä edustavat geneettisestä syystä erilaista maailmankuvaa kuin me eurooppalaiset.
Sosialismissahan käsitys siitä, että ihmiset on jaettavissa perimän mukaan oikeaoppisiin ja vääräuskoisiin on voimakas. Sen mukaan ihmiset voidaan luokitella sairaiksi ja sitä kautta tuhottaviksi. Sotien jälkeen nämä rodunjalostukselliset ajatukset pysyivät pitkään piilossa, mutta eurososialismin nousun myötä ne nousevat uudelleen esiin. Edellinen kirjoitukseni samasta aiheesta (Muslimien myötätunnosta ja rasismista 17.9.2015) tuli vain viikko sitten, jolloin Lasipalatsin Totuus julisti, että "Myötätunto on biologista".