perjantai 2. maaliskuuta 2012

Töihin Kelaan

Kyllä minäkin kaikkea kestän, mutta tämä alkaa mennä niin överiksi, että penkat vaan pölisee. Parasta suomalaista tosi-tv-viihdettä! Paitsi ettei naurata. Tai siis, nauroinhan minäkin tälle vedet silmissä, kunnes se loppui ja totuus paljastui.

9 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Suomen talouskasvu on nyt virallisesti 0,1 %.

Valtionvelan määrä lähentelee 60 prosentin kriittistä pistettä.

Suomella on vastuita eri eurokriisipaketeissa joidenkin arvioiden mukaan yli 50 mrd. Tämä on vajaa 2/3 nykyisestä valtionvelan määrästä.

Realisoituessaan nämä vastuut kasvattaisivat valtionvelan 70 % BKT:sta.

Tähän päälle vielä Kreikan kolmas paketti, ja Portugalin, Irlannin, Espanjan ja Italian tulevat paketit.

---

KELA voi olla kiva työpaikka ja siellä voi olla ihan mukavaa käydä asiakkaana, mutta rahat siihen tulevat kuitenkin ihan jostain muualta kuin KELA:n asiakkailta.

Kumitonttu kirjoitti...

Inflaatio inflaatio inflaatio

Anonyymi kirjoitti...

Kela on aika tehoton laitos. Olisi luultavasti tarkoituksenmukaisempaa, että yhteiskuntarauhaa turvaavat tulonsiirrot toteutettaisiin ilman erityisempää tarveharkintaa kansalaispalkan muodossa.

Kumitonttu kirjoitti...

yhteiskuntarauhaa turvaavat tulonsiirrot

No just. Voin kuvitella, kuinka Adolf Hitler julisti olutkellarissa samaa. Tajuan toki, että ihmisluontoon kuuluu väkivalta siinä missä apinalaumallekin, mutta ihmettelen, miksi vasemmisto ei myönnä sitä, mistä pohjimmiltaan on kyse: varkaudesta. Olipa sillä miten jalo tarkoitus tahansa, kyse on silti varkaudesta. Onko vasemmistolaisuus niin läpeensä mätä aate, ettei se pysty keskustelemaan aiheesta edes oikeilla nimillä, vaan sen pitää keksiä kiertoilmaisuja kuten "yhteiskuntarauhaa turvaava tulonsiirto". Tulonsiirto... Tulonsiirto???

Anonyymi kirjoitti...

Eiks se Aatu ollut sitä mieltä että sosiaalitukia voidaan maksaa vain rodullisesti sopiville? Jotenkin mutupäättelyllä oletan että Aatun mielestä yhteiskunnan rahatukia voidaan myöntää vain rodullisesti sopiville henkilöille. Ei universalismin mukaisesti rahatukea kaikille maassa sillä hetkellä oleville.

Iso-H järjesti niitä tietöitä ja asevarustelutöitä. Vaikka ne olivatkin valtion tarjoamia töitä, niin kuitenkin noissa siis piti jotain tehdä ennen kuin lyötiin käteen valtakunnanmarkkoja tai wurstia.

Anonyymi kirjoitti...

Kumitonttu, kyllähän jo omistaminenkin on itsessään varkautta ja väkivaltaa, kuten olen monet kerrat blogissani todistanut. Samaa on kuulemma sanonut myös eräs Pierre-Joseph Proudhon.

Janoisen juoksukaljoittelijan vangitseminen on suoranainen rikos luonnollista oikeutta vastaan. Eihän olutta ole tehty vaihtoa varten, vaan juomista varten.

Kumitonttu kirjoitti...

Vaikka ne olivatkin valtion tarjoamia töitä, niin kuitenkin noissa siis piti jotain tehdä ennen kuin lyötiin käteen valtakunnanmarkkoja tai wurstia.

Nykyäänhän ei saa teettää töitä, koska se katostaan orjuuttamiseksi. Ymmärrän toki, ettei vankeja laiteta pakkotöihin, mutta kyllä kai normaalilta ihmiseltä voisi odottaa työpanosta sosiaalituen vastineeksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Sammalkieli - sinulla on kiero huumorintaju.

Anonyymi kirjoitti...

Noi Aatun järjestämät työt olivat jollain tavoin verrattavissa hätäaputöihin. Ennen vanhaan oli noita valtion järjestämiä hätäaputöitä. Suomessa niitä oli tsaarin aikana ja 1920-30-luvuilla. Niitä oli myös missa maissa. Hätäaputyöt menivät niin että valtio sanoi että tässä on lapio, leka, hakku tms. ja tuolla on työmaa.

Palkka oli pienempi kuin kyseisen työn viralliset palkat normaaleina aikoina, mutta se kelpasi kuitenkin. Noihin hätäaputöihin ei pakotettu ketään vaan niihin hakeuduttiin vapaaaehtoisesti.

Aivan pahimmassa hädässä oleville saatettiin antaa ruokapalkka, mutta senkin eteen piti lapioida tai hakata lekalla tai hakulla tms.