torstai 1. maaliskuuta 2012

Sosialidemokratia on rosvomoraalia

Kansoilla ja yhteiskunnilla on aina jonkinlainen moraalinen näkemys, mikä on oikein ja mikä väärin. Itse muistan parin vuoden takaa blogeissa keskustellun tutkimuksesta, jossa selvitettiin eri rotujen (tai ihonväristen) suhtautumista ilmaiseen rahaan. Peli toimi siten, että toinen pelaajista sai satasen. Vastapelaaja sai ilmoittaa, missä suhteessa satanen tuli jakaa pelaajien kesken, ja jos satasen saanut ei ilmoitusta hyväksynyt, he menettivät sen satasen. Tulos oli, että valkoiset olivat hyvin avoimia ja raha jaettiin noin 60/40-suhteessa. Valkoisille oli kuin itsestään selvää, että ilmainen raha todellakin oli ilmaista, joten sitä sopi jakaa muillekin. Värillisillä ilmainen raha oli silti sen rahaa, kenen kädessä se oli, eikä sitä yritetty sosialisoida jakosuhteen ollessa 90/10.

Kaikki muistavat uutisia, joissa poika/tyttöporukat ryöstelevät ihmisiltä puhelimia, karkkeja, tupakkaa jne. Uhrit vaiennetaan hiljaisiksi väkivallan uhalla. Tämä muistuttaa aivan suoraan omaa yhteiskuntaamme, jossa väkivallan uhalla yhteiskunta ryöstää mitä keneltäkin huvittaa. Ylenannon uutisen mukaan Ranskan jakobiininen sosialistinen presidenttiehdokas Francois Hollande ehdottaa, että "rikkailta" (tulot >miljoona euroa vuodessa vs. Suomen sosiaalidemokraattien kaavailema "solidaarisuusvero" >100.000 euroa ansaitsevilta) verotetaan jatkossa 75% heidän tuloistaan. Ilmeisesti sosialistit kuvittelevat, että "rikkaiden" raha on tullut näille ilmaiseksi, ja sen jakaminen muille on ihan hyväksyttävää.

Koomista kyllä, näiden tietojen mukaan Suomen rikkaiden kannattaisi vaihtaa omat sosialistimme Afrikan neekereihin.

[Lisäys 2.3.2012 klo 7:30
Eduskunnan puhemies Heinäluoma sai puheeseensa tasavallan presidentille mahtumaan jopa Sdp:n verolinjan: "Niiltä, jotka ovat saaneet enemmän, voidaan myös pyytää hiukan enemmän."

Saaneet? Pyytää...?

Siis juuri tätä vasemmistolaista sanojen vääntelyä ja merkitysten kääntelyä. Varaskin vain pyysi autoa lainakseen, pankkirosvo vain pyysi rahat itselleen, murhamies pyysi toisen hengen pois jne]

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä rikkaiden oikeus tuollaisiin tuloihin syntyy? Miksi kenenkään pitäisi tienata noin paljoa?

Miltton Friidman kirjoitti...

@ SK

Eikö kyse ole enemmänkin demokratian ongelmasta kuin sosialisteista per se?

Demokratiassa voit käydä ehdokkaaksi pelkästään sillä, että lupaat rikkaiden rahoja köyhille.

Ongelma on siinä, että aina löytyy ihmisiä, jotka äänestäisivät sinua, jos sinä lupaisit heille rahaa.

Ps. Hyvä tuo jakobiini-heitto!

Kumitonttu kirjoitti...

Mistä rikkaiden oikeus tuollaisiin tuloihin syntyy? Miksi kenenkään pitäisi tienata noin paljoa?

Tarkoitatko nyt siis itseäsi suhteessa koko maailman ihmisten keskituloihin vaiko suhteessa suomalaisiin hyvätuloisiin? Moni intialainen voisi kysellä sinun oikeuttasi yli kahden dollarin päivittäisen tulotason oikeutukseen.

Eli kuka sinä olet päättämään, kuinka paljon joku saa tienata tai miksi.

Miltton Friidman kirjoitti...

Ongelma tulonjaossa on siinä, että jaolle tulee aina ihmisiä, jotka olisivat täysin kykeneviä itsekin tulonsa ansaitsemiseen.

Lopulta, kun tulonjakoa on harjoitettu riittävän kauan, ovat tulonjaosta hyötyneet lähinnä keskituloiset ja rikkaat.

Köyhä sen sijaan on joutunut riutumaan työttömänä, koska yhteiskunta subventoi mieluummin työttömyyttä kuin työntekoa.

Lopulta yhteiskunta kaatuu siihen, kun kukaan ei tuota mitään. Yhteiskunnasta tulee velkayhteiskunta.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitatko nyt siis itseäsi suhteessa koko maailman ihmisten keskituloihin vaiko suhteessa suomalaisiin hyvätuloisiin?

Oma elintasoni on kohtuullinen ja siksi myös hyveellinen.

Moni intialainen voisi kysellä sinun oikeuttasi yli kahden dollarin päivittäisen tulotason oikeutukseen.

Intialaisen pitäisi jo oman etunsa nimissä kiinnittää enemmän huomiota minua hyvätuloisempiin. Itse edustan kohtuullista ja siksi myös ehdottoman hyveellistä elintasoa. Jos globaalissa mittakaavassa jaetaan tasan, minun elintasoni on mahdollinen myös intialaiselle. Intialaisella ei ole syytä valittaa minun elintasostani.

Eli kuka sinä olet päättämään, kuinka paljon joku saa tienata tai miksi.

Tietty porukka nyt vain kuluttaa yli oman osuutensa. Asiaa voidaan miettiä esimerkiksi siltä kannalta, mitä tapahtuisi, jos jokainen maapallon asukas kuluttaisi yhtä paljon kuin ylimpään tuloluokkaan kuuluva länsimaiden asukas.

Kumitonttu kirjoitti...

Oma elintasoni on kohtuullinen ja siksi myös hyveellinen.

Ah, niinpä tietenkin. Kuinka en muistanut tuota.

vinbju kirjoitti...

Sosialidemokraatit voisivat laajentaa veropohjaa myös ay-liikkeeseen - koko ay-liike on verolle pantava ja ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeus poistettava. Kyllä siitä äkkiä laskien ainakin miljardi euroa valtiolle kilahtaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Vinbjulta hyvä huomio. Nythän ay-liitto kerää Hilkka Ahteen irtisanomisilla niin positiivista huomiota itselleen, että pitäisin sitä salaliittona. Tämän jälkeen on taas helpompi puhua pahoista työnantajista. Totta kai on olemassa huonoja pomoja ja huonoja työpaikkoja. Jopa Virheiden pääideologi Osmo Soininvaara kirjoitti blogiinsa, että AKT toimii "työnantajien edun" puolesta. Soininvaarahan on kovin vasemmistolainen, ei siinä mitään uutta, mutta tällainen umpipopulistinen irtopisteiden keruu henkilökohtaista tragediaa hyväksi käyttäen on naurettavaa.