maanantai 26. maaliskuuta 2012

Taas IPCC huijaa

Tsekkiläinen Lubos Motl on kirjoittanut Gerard Roen tutkimuksesta, jossa selvitetään jääkausien syntyä. Ilmastouskovaiset ovat pitäneet napajäätiköistä kairattujen näytteiden osoittamaa hiilidioksidipitoisuuden kasvua jääkausien päättyessä epäsuorana todisteena kasvihuonekaasuteorialleen. Milankovicin tunnetun havainnon mukaan Maapallon kallistuskulma vaihtelee jaksoittain, mikä muuttaa napapiirin alueelle Auringosta tulevan säteilyn määrää ja aiheuttaa jääkausia.

Roe ymmärsi, että on väärin verrata jään paksuutta ja napapiirille saapuvan säteilyn määrää kallistuskulman muuttuessa. Sen sijaan, pitää verrata jään paksuuden muutosta napapiirille saapuvan säteilyn muutokseen. Roen havainto osoittaa yksiselitteisesti, ettei CO2 vaikuta millään tavalla jääkausien syntyyn tai päättymiseen. Yleisemminkin voi todeta, että lämpötila muuttuu, kun alueelliset säätilat muuttuvat. Ilmastouskovien teoriassa ensin lämpenee ilmasto, mitä seuraa alueellisten lämpötilojen nousu maanpinnalla.

Motl viittaa toisessa kirjoituksessaan laskelmiin, joiden mukaan elämme nyt Milankovicin syklin mukaista lämpöisintä vaihetta. Seuraava jääkausi tulee noin 60.000 kuluttua täysin siitä riippumatta, mikä on ilmakehän hiilidioksidipitoisuus. Muutokset maan lämpötilassa tapahtuvat hitaasti tuhansien vuosien kuluessa, eikä nykyinen hiilidioksidipitoisuuden nousuvauhti riitä millään aiheuttamaan minkäänlaista vähäistä merkittävämpää uhkaa ihmiskunnalle.

Poliitikot luovat uhkakuvia, joita juuri he väittävät kykenevänsä ratkaisemaan. Nyt merkittävin uhkakuva on pelottelu äiti-Maan tuhoutumisesta. Ihmisiä pelotellaan maksamaan erilaisia ympäristöveroja ja uskontunnustusta varten tehdään kierrätysrituaaleja ja kahvipöytäkeskusteluissa vertaillaan eri hyödykkeiden energiapiheyttä. Ihmiselle 100 vuotta on pitkä aika, koska harva elää niin vanhaksi, vaikka todellisuudessa taivaankappaleet pyörivät radallaan aivan siitä riippumatta, miten teknokraatit meitä pelottelevat kyvyllämme tuhota rakas Maapallomme. Miettiessäsi seuraavan autosi hankintaa, voit lohduttautua ajatuksella, että 60.000 vuoden kuluttua talosi päällä on 3.000 metriä jäätä.

Vaan - tämähän ei tietenkään hetkauta IPCC:n johtajia väärentelemästä poliitikoille tarkoitetun yhteenvedon tuloksia. Lähivuosikymmenten lämpötila voi olla nykyistä matalampi (ks. alin kuva most-likely) ja joka tapauksessa lämpötilan nousu on maltillisempaa kuin vuosina 1905-1945 (kuva). Koska IPCC:n on ollut pakko alkaa noudattaa amerikkalaisten julkisuuslakia, sen tieteellisiä menetelmiä voidaan ensi kerran seurata. Niistä paljastuukin heti, että IPCC:n neljännessä yhteenvetoraportissa todisteltu lämpenemisen kiihtyminen on huijausta tieteellisessä mielessä. Raporttiin liitetty väite on tehty vertaisarvioinnin jälkeen.

Ei kommentteja: