maanantai 5. maaliskuuta 2012

Koraanin häpäisy


80-luvulla suomalaisia lapsia näki kävelevän noloina vanhempiensa perässä työväen vappumarsseilla (a). Sen jälkeen lapsia on häikäilemättömästi käytetty ilmastouskossaan vahvojen mielenosoituksissa (b). Uutena ilmiönä on lasten käyttö poliittisen väkivallan ihannoimisessa (c). Kaikkihan me muistamme kuvia palestiinalaisvauvoista pommivöissä ja niin edelleen. Kuvan vasemmassa laidassa oleva poikanen joutuisi varmasti lastensuojeluviranomaisten toimien kohteeksi, jos hänen ideologiansa olisi joku muu kuin se ainoa, oikea, virallinen rauhanuskonto.

Turun Sanomien uutisessa on poikkeuksellinen lipsahdus:
islam on enemmän kuin uskonto. Se on elämäntapa
Toisin sanoen islam on lakiuskonto, joka ylittää maallisen lain. Suomen Kuvalehdessä (17.2.2012) Helsingin yliopiston islamtutkija Sylvia Akar toteaa saman asian toisin sanoin:
Islamissa on kiistatta tekijöitä, jotka eivät sovi yhteen universaalien ihmisoikeuksien kanssa.
Tai kuten tuore norjalainen poliisipäällikkö totesi yks'kantaan:
Men det finnes sider av islam som er problematisk i vårt demokrati

Tilannehan on siis kutkuttava ainakin parista eri näkökulmasta. Ensiksi: kuvan turkulaiset eivät ole fanaatikkoja vaan tavallisia valtavirtaa edustavia muslimeita. Siinä tapauksessa voidaan sanoa, että muslimien enemmistön mukaan islam on lakiuskonto, jonka pyrkimys on alistaa muut poliittiset aatteet. Toiseksi: miehet eivät edusta valtavirtaa vaan ovat fanaatikkoja, mutta on tärähtäneis-suvaitsevaistolle varmasti vaikea myöntää, että maahamme on hiipinyt islamilaisia ääriaineksia sosiaalituilla notkumaan. Kummin vain, tilanne on huolestuttava. Vasta kun pääsimme neuvostososialismista (a) ja vihersosialismin (b) hegemonia näyttää ensimmäisiä murtumisen merkkejä, olemme saaneet riesaksemme arabisosialismin (c).

(HS1, Sikolätti, Roope)

4 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Koraania voi häväistä kahdella tavalla:

1) Fyysisesti; polttamalla, tallomalla, paskomalla päälle jne.

2) Abstraktisti; rikkomalla Koraanin tekstiä vastaan.

Mielestäni kummastakaan ei pitäisi rangaista maallisessa laissa.

Miltton Friidman kirjoitti...

Islamilainen maailma kulkee vain jälkijunassa mitä tulee uskonnon asemaan juridisessa laissa.

IDA kirjoitti...

Ihailtavan sinnikästä kehitysoptimismia, kun todellisuudessa islamilaiset maat ovat siirtymässä tiukemmin islamilaiseen lakiin ja länsi tekee islamilaisille jatkuvia myönnytyksiä omassa lainsäädännössään.

Odotammeko kiinalaisten tuovan tähän jonkin uuden, edistyksellisen näkökulman?

Kumitonttu kirjoitti...

Kiinassa on yhtä paljon edistyksellisyyttä kuin Suomen Sosialidemokraattisessa puolueessa.