torstai 8. maaliskuuta 2012

Atomiaseella taivaaseen

Uutiset tietävät kertoa, että Amerikan presidentti Barack Obama on "rauhoitellut" Israelin pääministeriä Benjamin Netanyahua, ettei israelilaisilla ole syytä huoleen Iranin rakentaessa itselleen ydinasetta. Netanyahu ilmoitti Israelin käyttävän asevoimaa tuhotakseen Iranin aikeet, kun vastapuheenvuorossaan Obama ilmoitti uskovansa odotuksen ja pitkäjänteisyyden kantavan joskus hedelmää.

Saksalaismedian mukaan läntiset tiedustelupalvelut ovat 11 kuukauden ajan tienneet, että Pohjois-Korean kaksi vuotta sitten suorittamat ydinkokeet kuuluivat itse asiassa Iranin ydinaseohjelmaan. Nyt tiedetään seuraavat seikat:
1. Pohjois-Korea suoritti kokeet huhti-toukokuussa 2010.
2. Kokeiden jälkeen ilmakehässä havaittiin deuterimia ja tritiumia.
3. Erityisesti tritium-havainto herätti epäilyt, että nimeomaan Iranin piti testata ydinkärjen laukaisemista.
4. Ilmakehän tutkija Lars-Erik De Geer Ruotsin maanpuolustus-tutkimuslaitoksesta tutki sitä mahdollisuutta, että Pohjois-Korea olisi räjäyttänyt ns. likaisen pommin Iranin puolesta. De Geerin tulokset julkaistiin Nature Magazinessa.
5. Iranin ja Pohjois-Korean yhteistyön puolesta havaittiin lisäksi
a) huhtikuisen kokeen jälkeen iranilaisia tutkijoita lensi Pjongjangiin
b) huhtikuun lopussa Iran lähetti yli 20 prosenttiseksi rikastettua uraania Pohjois-Koreaan seuraavaa koetta varten
c) toukokuun kokeen jälkeen Iran maksoi Pohjois-Korealle 55 miljoonaa dollaria.

Jos mietitään Libyan entisen diktaattorin Muammar Gaddafin suorittamia terrori-iskuja eri puolilla maailmaa, en pidä mitenkään mahdottomana, että joku iranilainen mullah päättää laivata ydinpommin tavalliseen rahtilaivaan kuormatussa pakettiautossa keskelle mitä tahansa satamakaupunkia. Tämä on se suurin uhka, jonka mielessäni näen tässä tapauksessa. Mikä tahansa länsimaa on sen jälkeen vapaasti uhattavissa. Meillä ei ole mitään keinoa pitää kiinni omista arvoistamme - jos nykyvasemmiston ohjauksessa muutenkaan pidämme - ja ajaa omaa etuamme, jos joku hullu mullah esikuntineen päättää viedä henkiriepumme arvottomina vääräuskoisina.

4 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Eikös se, että joku ydinjytky tussahtaisi jossain päin länsimaailmaa, olisi tavallaan Jumalan rankaisu länsimaille siitä moraalittomuudesta, joka länsimaissa vallitsee.

Anonyymi kirjoitti...

Kumis, huomasitko sähköpostin jonka lähetin pari päivää sitten? Siinä oli peri keräämääni arviota tuosta Iranin jutskasta. Jos joudat kattoo ja vastaamaan niin kiva ois.

Kumitonttu kirjoitti...

Eipä ole tullut.

Anonyymi kirjoitti...

Ai jaa. Lähetettyjen viestin kohdalla se oli kuitenkin. No jos katsot uudestaan niin olisko se saapunut. Lähetin sen äsken uudestaan joten sen pitäisi olla siellä.