lauantai 10. maaliskuuta 2012

Kataisella ei valtuuksia sopia salassapidosta

Demokraattisessa yhteiskunnassa asioista voidaan sopia, ja sopimuksista tehdään virallinen asiakirja, jonka allekirjoittaa molemmista osapuolista siihen tehtävään valtuutettu henkilö. Sopimukseen merkitään erikseen, mikäli asiakirjaa ei saa julkistaa, tai mitä osia siitä ei saa julkistaa.
Pääministerin mukaan salassapito on kuitenkin sopimusta tehtäessä luvattu kreikkalaisille pankeille ja sovitusta on pidettävä kiinni.
Jyrki Katainen

Nyt keskeinen kysymys kuuluu, että mitä allekirjoitetussa sopimuksessa lukee salassapidon osalta, ja onko sopimuksen allekirjoittaneella henkilöllä ollut oikeutta hyväksyä sellaista ehtoa. Vaikuttaa ettei sopimuksessa mainita salassapidosta mitään, joten vetoaminen kreikkalaisten osapuolten vaatimuksiin on puhdas vale ja oman edun tavoittelua.

Hallitusta kuultiin eduskunnan suuressa valiokunnassa ennen sopimuksen tekemistä, ja se ohjeistettiin olemaan sopimatta mitään sellaista, joka nostaa Suomen vastuita ilman vastaavia takuita. Jotta valiokunta voi valvoa antamiaan ohjeita, sen on luonnollisesti voitava tarkistaa, mitä on sovittu.

Sopimushan ei ole salainen sinä mielessä, että kansanedustajat pääsevät sen näkemään. En tunne lakia asiakirjojen julkisuudesta, mutta veikkaan, ettei siellä ole erikseen tuollaista ehtoa, vaan Katainen on sen hätäpäissään keksinyt yritykseksi tukkia kansanedustajien vaatimukset.

Käsittämättömän farssin on tämä savolainen kukonpoika taas aiheuttanut. Asiahan ei miksikään muutu, kun asiakirja viimeistään seuraavan hallituksen aikana julkaistaan. Siihen mennessä tuo virnuileva mulkku on jo saanut jonkun pääjohtajan toimen jossain verovaroin ylläpidetyssä turhuuden linnakkeessa. Ja satanen vetoa, ettei tuon pässin aikana laitoksen toimintakulut senttiäkään vähene. (Kaikki on höylätty)

Seuraavalla hallituksella on mahdollisuus haastaa Katainen oikeuteen, mutta poliittinen eliitti on siihen kykenemätön, koska se sahaisi omaa oksaansa. Suomalainen poliittinen vastuu on aika heikoissa kantimissa. Toivottavasti oikeuslaitos ottaisi asian itsenäisesti selvittääkseen.

Ei kommentteja: