lauantai 24. maaliskuuta 2012

Raippaa, homoja ja pieniä vihreitä miehiä

Eilinen Ilta=Sanomat lojui aamiaispöydässä houkutuksiaan tarjoten. Hallituksen tekemiä "säästöpäätöksiä" (siis verojen korotuksia ja tulevien vuosien tukiaisten korotuksista luopumisia) uutisoidaan laajasti. Kuten eilisessä kirjoituksessani (Oikeudenmukainen vai vapaa?) jo totesinkin, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ovat ainoat asiat, jotka nykypolitiikassa määräävät. Penaali Mika Lehto töräyttää asiat halki kommentillaan:
Kansa säästyi raipalta, ainakin toistaiseksi.
Toisin kuin keskivertososialisti, minä en itse erityisemmin pidä toisten pieksemisestä, jollaiseksi raipparangaistuksen luen. Kun en ole pyytänyt tulla verotetuksi enkä ehdottanut varojani muille jaettavaksi, en oikein osaa olla onnellinen siitä, että vältyi raipalta.

Mika Lehto uutisoi muutenkin koko asiaa käyttämällä sanaa oikeudenmukaisuus kahteen kertaan lyhyessä kolumnissaan. Lihatiskillä asioinut Timo Pyhälahti kuvansa kera kauhistelee, kuinka "leikkaukset" kohdistuvat niihin, joiden elintaso jo nyt perustuu tukiaisiin! Kauheaa - ja epäoikeudenmukaista - kun maksajien nauttimista veroeduista olisi voinut leikata vieläkin enemmän.

Sivulla 12 komeilee Riitta Lätti, joka avoimesti tunnustaa kuin parhaassa näytösoikeudenkäynnissä ainoan lapsensa homoseksuaalisuuden paljastumisen olleen kova paikka ennakkoluulloiselle äidille, jolle täysin yllättäen paljastui, ettei hänestä tule isoäitiä.
Olihan minulla ollut aavistuksia, kun Oraksella ei ollut tyttöystävää. Tieto hämmensi noin vuoden verran. Itkin ja syytin itseäni.
Jumankekka miten ahdasmielinen ja suvaitsematon nainen! Kehtaa itsekkäästi toivoa lapsenlapsia. Yhteiskunta kuuluu meille kaikille, eikä täällä ole sijaa ruikuttaa joistain lapsista. Kasva, nainen!

Toimittajat ovat myös listanneet Suomen vauraimmat kunnat autojen keski-iän perusteella:
Kauniainen 6,1 vuotta
Espoo 6,4
Helsinki 6,5
Kirkkonummi 7,0
Vantaa 7,3

Sipoo 7,6
Tuusula 7,6
Kerava 7,8
Nurmijärvi 7,9
Järvenpää 8,0
Keskimäärin autojen ikä on rapiat 10 vuotta, eikä toimittajille varmaan tullut mieleen, että pääkaupunkiseudulla on paljon työsuhdeautoja. Monessa yhtiössä uusi auto nähdään panostuksena avainhenkilöiden turvallisuuteen eikä ökyilynä. Omasta mielestäni vastenmielisin auto on se sitruunankeltainen BMW 530i, jossa lukee Intrum Justitia. Ilmeisesti yhtiössä halutaan luoda mielikuva, että ihmisten maksuvaikeuksilla tehdään hyvää bisnestä. Pari vuotta sitten katukuvasta kadonnut saman yhtiön Hummer H2 ei onneksi enää laita aamuruuhkassa pohtimaan, onko laskut maksettu.

Mutta autoiluhan on pahasta, joten oululainen Auli Ervasti ei tuomiossaan säästele: "Vaikka suojatiellä palaa vihreä, on pakko katsoa ettei kukaan ole ajamassa päälle."

Niin, onhan se aika rasittavaa, ettei yhteiskunta huolehdi siitäkin, vaan jalankulkija joutuu itse huolehtimaan omasta turvallisuudestaan. Enää ei voi luottaa edes Vihreisiin.

7 kommenttia:

RH kirjoitti...

Jos panee lapsen nimeksi Oras Tynkkynen, saa kyllä syyttää ittiään... :)

Kumitonttu kirjoitti...

Totta toinen puoli - jos ahdasmielisellä 70-luvulla on nimennyt lapsensa Oras-keksi, se selvästi viittaa melko vapaamieliseen kasvatukseen. Siihen aikaan pojat olivat Markoja, Villejä ja Pettereitä. Ei Oraskia, Jimejä tai Ibrahimeita.

Valkea kirjoitti...

Riitta Lätti saattaa hyvinkin olla oikeassa syyttäessään itseään ainoan poikansa homoudesta. Homopojat syntyvät todennäköisimmin dominoivan ja lapsiaan henkisesti pahoinpitelevän (haukkuminen, halventaminen, henkinen nujertaminen jne.) äidin, ja paljon tai kokonaan poissaolevan isän yhdistelmästä.

Kumitonttu kirjoitti...

Totta kai ympäristötekijöillä on oma vaikutuksensa silloin kun ihminen tekee itse valinnan elämäntapojensa osalta. Nykytietämyksen mukaan homous on kuitenkin ensimmäisten raskausviikkojen aikana tietylle hormonille kohdussa altistuneella sikiöllä keskeisin selittävä tekijä. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin ymmärtää, että kenenkään ratkaisusta ei pidä syyttää muita ihmisiä. Ja ennen kaikkea se, että homous ei ole sairaus tai puute. Se on toki poikkeama luonnon valinnan kannalta ajateltuna, mutta ei missään nimessä sairaus, joka on diagnosoitavissa saati hoidettavissa.

Valkea kirjoitti...

Kumitonttu,

eri teorioita homouden alkuperästä on esitetty, mutta mainitsemani on todennäköisesti suurimman osan selittävä. Se ei kuitenkaan ole ainoa selittävä tekijä.

john jay kirjoitti...

sirs:

i cannot tell you how much satisfaction it gives me to be on your blog list.

i always get a big smile whenever i see a "hit" from one of your readers on one of my articles.

and, you would be surprised how often i visit these pages, just to see what you are up to.

long live the finns!!!

john jay
http://wintersoldier2008.typepad.com

Kumitonttu kirjoitti...

Thanks John Jay - it's nice to hear from you!

I find your bloggings interesting, so I guess my readers in generally share the same thoughts.

Perhaps Winter soldier attracts the subconciousness of Finns referring to the Winter War ;)