perjantai 30. maaliskuuta 2012

Avointa demokratian pilkkaa

Suomen pääuutiskanava Totuus antaa palstatilaa otsikolla: Demokratia on hyvä renki, mutta huono isäntä. Minusta tuossa on huvittavuuteen asti sitä samaa, mistä Jussi Halla-ahoa syytettiin hänen vitsaillessaan panssarivaunujen tarpeesta Välimeren maiden kaduille, jos vaadittuja talousuudistuksia oikeasti halutaan saada toteutettua. Eli: poliittisen eliittimme mielestä siellä, missä sanan tulisi olla vapaa, sitä halutaan rajoittaa kiivaimmin.

Toinen pohjoismaista hyvinvointivaltiota eli liberaalia fascismia kaikkein kauneimmillaan kuvaava kirjoitus on otsikolla: Paraneeko kansanterveys veroratkaisuilla? Ihan oikeasti - tähän on tultu. Valtio vastaa verovaroin terveydenhuollosta, joten sille kuvitellaan syntyvän oikeus päättää, mitkä ovat terveellisiä elämäntapoja ja vaatia niiden noudattamista. Ja korkeasti koulutetut erikoistutkijat pitävät sitä ihan normaalina, tavoiteltavana kehityskulkuna. Hullu yhteiskunta.

Siis katsokaa nyt tätäkin: Piispa Wille Riekkinen sairastui asuttuaan virka-asunnossaan. Wille sairastui astmaan, koska kirkkohallitus ei uskonut hänen sairastelujensa takana olevan asunnon huonon sisäilman. Lopulta Wille "maksoi omilla rahoillaan sisäilmatutkimuksen". Siis ristus - piispa odottaa yhteiskunnan hoitavan hänen terveyteensä liittyvät pienetkin yksityiskohdat mieluummin, kuin kantaisi vastuun itsestään ja terveydestään. Toivottavasti Willen Jumala pitää sanansa mitä tulee opetuksiin ruumiista pyhän hengen temppelinä, ja lähettää Willen Gehennaan.

2 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Siinä sai kirkkoisä maistaa oman kirkkonsa byrokratiaa.

Eipä käy vittu sääliksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Kyllä se vähän säälittää, kun ihminen on omaa tyhmyyttään vaikeuksissa. Toivotaan, että joku ottaa tästä opiksi. Vaikka Janne Katajan hometalokaupoistastakaan ei kaiketi kukaan ottanut.