lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kuoliaaksi loukkaantujat

RKP:n puheenjohtaja puolustautumattomuuskanisteri Stefan Wallin on jäänyt kiinni valehtelusta. Tietojen mukaan hän, toisin kuin eduskunnassa väitti, on vaikuttanut Dragsvikin varuskunnan säilymiseen puolustusvoimien suurimittaisessa alasajossa. Monelta taholta on vaadittu hänen eroaan, koska ministeri ei muka saisi valehdella. Koko poliittinen kenttä on suurta huijausta ja perustuu valehteluun, kuten nyt vaikkapa puheet ilmastopolitiikassa ja verotuksen oikeudenmukaisuudesta karusti paljastavat. Jos jokainen valehteleva poliitikko tiputettaisiin keskelle Itämerta, olisi seurauksena minimivaltion kannattajien nousu valtaan.

Näitä minimivaltion vastustajia edustaa Jussi K. Niemelä, joka on sopivasti uhriutunut häneen kohdistuneista vihamielisistä nettikirjoituksista. Niemelän metelöinti tekee todellisen karhunpalveluksen niille, jotka oikeasti joutuvat elämään tappouhan alla, ja joiden suojelusta (tai sen puutteesta) pitäisi oikeasti olla huolissaan. Niemelä voisi itse kantaa vastuuta omasta elämästään, mutta hän mieluummin kannattaa aseenkanto-oikeuden rajoittamista ja vaatii muita maksamaan hänen turvallisuden kaipustaan - siis poliisista.

Omassa lähipiirissäni on henkilö, joka työnsä puolesta sai tappouhkauksen taholta, joka todistettavasti sellaiseen myös kykenee. Virkavallan puolelta tullut "konsultaatio" oli melko vaatimaton, mutta uhkaajille se riitti ja asia jäi sikseen. Asiasta ei nostettu julkista mediamylläkkää eikä siihen vedetty mukaan politiikkaa, vaikka siihen olisi ollut otollinen tilaisuus siirtolaisten mustamaalaamiseksi. Jussi K. Niemelän temppu nostaa itsensä mediaan on hyvin vastenmielistä politikointia. Paradoksaalista kyllä, Jussi K. Niemelä omalla toiminnallaan edesauttaa julkisen keskustelun jyrkentymistä. Niemelän poliittinen linja on konsensusta, hyssyttelyä ja vaientamista, mihin iso osa kansasta on täysin kyllästynyttä. Jos olisi varmuus siitä, että Jussi K. Niemelä oikeasti pelkää itseensä kohdistuvaa uhkaa, niin hän saisi minulta sympatiaa ja tarvittaessa tukeakin, mutta näillä tiedoilla pidän häntä lähinnä itsekeskeisenä hienohelmana.

Se yhteiskunnallinen viitekehys, johon itse lähinnä samaistun, ei hekumoi toisten pahoinpitelyillä. Blogimaailmassa näin ei ole käynyt kertaakaan, toisin kuin vasemmistolaisten - nationalistit tai internationalistit - nettikirjoituksissa toistuvasti:
Minä, Suklis, olen oikeasti [kai?] oppimassa pois pahasta, aggressiivisesta politikoinnista! Mietin vain, kun en enää [oikeastaan] tunne persuraivoa.


Voisinkin suositella kaikille anarko-arkoille ja muille raukoille paroille siirtymistä pois poliittisesta vasemmistosta oikeaan (sic!) viitekehykseen. Vaatiihan se vähän rohkeutta ottaa vastuuta omasta elämästään, mutta eipä tarvitse tulla uhkailluksi oman viiteryhmän sisältä ja ruikuttaa yhteiskunnan apua joka asiaan.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Persut uhkailevat väärää mieltä olevia säännöllisesti omalla nimellä tai mielikuvitusolennon välityksellä (olivat sitten tosissaan tai ei) kotikäynneillä, väkivallalla tai ties millä.

Ihmettelen vaan yhtä asiaa. Onko maa niin täynnä tutkintapyyntöjen tai rikosilmoitusten laadintaan viehtyneitä paskahousuja, että kukaan uhkailujen kohteeksi joutunut ei ole mennyt nettininjasankarin kotiovelle tai pimeälle parkkipaikalle antamaan "normiravistelua".

Kumitonttu kirjoitti...

Persut uhkailevat

Niin... Tarkoitatko, että näitä uhkailuja ei ennen Persuja ollut? Veikkaan, että ne samat tyypit olivat äänestämättä tai äänestivät vasureita (tai demareita).

Jos puolueen puheenjohtajan mielipiteistä voi jonkin linjan vetää puolueen harjoittamaan politiikkaan, niin eihän tässä maankolkassa ole mitään muita kuin liberaaliin fascismiin nojaavia puolueita. Persut on samanlainen vasemmistolaista hyvinvointivaltiota kannattava puolue arvomaailmaltaan kuin SDP, mutta Persujen ansioksi täytyy lukea se, että Soini on antanut äänen äänettömille (siis poliittisesti epäkorrekteille) ja ainoana poliitikkona ollut johdonmukainen arvomaailmansa puolustajana. Minusta se on vain hyvä asia, vaikka itse politiikan sisällöstä olenkin eri mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin... Tarkoitatko, että näitä uhkailuja ei ennen Persuja ollut?

No en, mutta olisi kai pitänyt laittaa tähän "kyllä muutkin"-disclaimer kun persut on niin herccä asia tässä maassa.

Silloin kun puhutaan persujen uhkailusta on täysin yhdentekevää mitä muut ovat tehneet. Sama koskee punikkien uhkailuja, jolloin persujen tekemiset eivät liity mitenkään asiaan. Tämän pitäisi olla aika ilmiselvä asia.

Vaikka pidän punavihreitä vastenmielisinä niin en kyllä anna sillä perusteella alennusta persuille, joiden riveissä tuntuu olevan kunnioitettava määrä ihan aitoja idiootteja ja punavihreiden tasolla olevia sosiaali-insinöörejä.

Kumitonttu kirjoitti...

Näin jonkun ruotsalaisen viihdeohjelman, jossa konsultuksi pukeutunut heppu puhui saman lyhennelmän itsekeksimästään puolueohjelman lyhennelmästä paikallisille sossuille ja moderaateille. Molemmista puolueista porukka myönteli olevansa samaa mieltä. Erityisesti kehuivat sitä, että lyhennelmässä moitittiin vastustajaa jostain kyseisestä asiasta. Vaikka moite oli siis molemmissa esityksissä sama - vain kohde muuttui päälaelleen.

Politiikkaan kuuluu vastakkainasettelu ja se johtaa helposti demonisointiin. JussiK. Niemelän itkupotkuraivarit kaimastaan Halla-ahosta ovat kuitenkin sitä tasoa, että en ymmärrä hänen itkuaan. Minulla ei veronmaksajana ole mitään moraalista velvoitetta osallistua noiden sosialistien keskinäisen välienselvittelyyn vaatimiin (poliisin) taloudellisiin uhrauksiin. Selvittäkööt asiansa keskenään ilman kenenkään ulkopuolisen apua. Ei haukku haavaa tee jne.

IDA kirjoitti...

Siis tosiahan on, että persut eivät uhkaile. Kuten tätä Niemelän ja muiden kumiaatujen keskustelua kommentoivassa Hommaforumin ketjussa Tampereen perussuomlaisten hallituksen jäsen Heikki Luoto toteaa, niin toinen näistä Niemelän uhkailijoista on jo aikaa sitten erotettu Tampereen perussuomalaisista ihan muista syistä ja toista he eivät oikeastaan tunne, koska tämä ei ole koskaan ollut missään yhdeydessä Tampereen perussuomalaisten hallitukseen.

Muovi Aatu, taas on kuulemma keksittu hahmo :)

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Ida täsmennyksestä. En pidä mitenkään todennäköisenä, että uhkailu ja väkivaltafantasiat olisivat Perusuomalaisten kannattajien keskuudessa sen yleisempiä kuin muissakaan puolueissa. Perussuomalaisten suurin saavutus on se, että he käyttävät asioista niiden oikeita nimiä. Jos siitä joku halvatun JK Niemelä vetää mutkat suoriksi haastekirjelmän kasaan, niin ei moinen tollo ansaitse mitään kunnioitusta.

Vasarahammer kirjoitti...

Niemelälle on Suomen Sisu -fiksaatio jäänyt päälle eikä hän ole koskaan päässyt siitä yli.

Niemelän blogista löytyi linkkejä toisiin blogeihin, joiden sisältö koostuu enimmäkseen Facebook-kuvakaappauksista.

Vapaa-aikaa voi viettää monella tavalla mutta parempia vaihtoehtoja kuin Facebook on olemassa.