sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Mitä isot edellä, sitä Katainen perässä

Keväällä 2010 Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vieraili San Fransiscossa päämajaansa pitäneessä Solyndra Inc:ssä (Youtube). Kuten nimestä voi päätellä, Solyndra keskittyi uusiutuvaan energiaan - aurinkopanelien valmistukseen. Obama ylisti tehdasta amerikkalaisen innovatiivisuuden, ahkeruuden ja koulutuksen malliesimerkkinä. Obama järjesti yhtiölle 535 miljoonan lainan uuden tuotantolaitoksen rakentamiseen, jotta "Amerikka ei tipu uusiutuvan energian ykköspaikaltaan, koska kilpailussa uusiutuvan energian tuottamisessa ei ole kakkossijoja". Eikä kyse siis ollut mistään Kreikan lainatakauksista, vaan riihikuivasta rahasta veronmaksajilta vihreälle mafialla. Obama hehkutti juuri tämän kaltaisten yritysten luovan niitä kaivattuja vihreitä työpaikkoja Kiinaan karanneiden perinteisten teollisuustyöpaikkojen tilalle. Jos niin uskoo, on ymmärrettävää, että tuetaan yrityksiä, jotka tuovat unelman lähemmäs todellisuutta. Se, onko valtion antamassa yritystuessa mitään järkeä, on toinen asia.

Solyndraan on sijoittanut huomattavan osuuden eräs Obaman vaalikampanjan suurrahoittajista, maailman rikkaimpiin kuuluva George Kaiser. Nykyisin kovin yleistyneeseen populistiseen retoriikkaan turvautuvien miljardöörien tavoin Kaiser kannattaa rikkaiden veronkorotuksia ja öljy-yhtiöiden saamien yritystukien poistamista. Kaiser on tehnyt omaisuutensa öljyllä, joten hän vaikuttanee potevan gaia-uskossaan suurta syyllisyyttä, miksi Kaiser siis on osakkaana yhtiössä. Obama vannoi vieraillessaan tehtaalla taistelevansa uusien ympäristölakien puolesta, minkä hän uskoi auttavan uusiutuvien energialähteiden valmistamisesta vihdoinkin kannattavaa.

Tämä Solyndra on erinomainen esimerkki nykyisestä politiikan teosta. Vasemmisto luo itselleen uskonnon kaltaisen opin syyllistäen tavallisia ihmisiä heidän elämäntyylistään. Uudessa opissa ihmiset pelastuvat vain, jos he äänestävät tiettyjä, valittuja johtajia, jotka pelastavat maapallon hirmumyrskyiltä, kuivuudelta, tulvilta, lajien tuhoutumiselta ja niin edelleen. Osana uutta uskontoa säädetään ylikansallisia lakeja, joilla pakotetaan elinkeinoelämä muuttamaan toimintansa uuden opin mukaiseksi. Valitettavaa kaikkien kannalta kuitenkin on, että tällä viikolla Solyndra hakeutui suojaan velkojiltaan. Yhtiön työntekijät irtisanottiin ja toiminta lopetettiin.

Yhdysvaltain hallinnon tilintarkastajat ovatkin kärkevästi kyselleet, mitä etua veronmaksajat saavat julkisen sektorin syytämille yritystuille, joita ilmaston lämpenemisen hillitsemisen nimissä tehdään. Forbesissa kyselläänkin:

Nykyinen politiikka maksaa satoja miljardeja, jotka otamme velaksi, ja maksaa miljoonia työpaikkoja - kaikki vain välttääksemme tekaistun, poliittisen tarkoitusperän omaavan ilmaston lämpenemisen, mistä ei ole tieteellistä näyttöä. Aikana, jolloin valtion velkakatto on suurempi kuin vuotuinen kansantuote ja luottoluokitusta alennettiin ensimmäistä kertaa ikinä. Ei meidän tarvitse ilmastonmuutosta yrittää pysäyttää. Poliittinen ilmasto on muutettava. Se on aito uhka, jonka pitäisi soittaa hälytyskelloja.

Suomi, ilmastonmuutos, Kreikka-laina, Katainen, Urpilainen.... Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Ei kommentteja: