tiistai 20. syyskuuta 2011

Maine meni

Pekka Haaviston mielestä suomalaisten maine on vaakalaudalla valtoimenaan riehuvan rasismin takia. Pekka ei kaapin ovia säppiin laita, vaan reilusti julistaa sukupuolista suuntautuneisuuttaan. Olen sikäli Haaviston tukija, että minunkaan mielestäni homoja ei saa syrjiä eikä seksuaalista suuntausta kannattaisi sinänsä mitenkään piilotella. Heittäköön ensimmäisen kiven ja niin edelleen.

Media suhtautuu Haavistoon erittäin hyväksyvästi, sillä tavallisesti puolisoiden suuri ikäero aiheuttaa etenkin naistoimittajissa itkuraivarin, mutta siis Haaviston tapauksessa ei. Minusta sekin on hyvä juttu, koska seksi on erottamaton osa ihmisen minuutta, ja jos joku kokee mieltymystä itseään selvästi nuorempiin tai vanhempiin, niin kaikin mokomin.

Kun Haavisto nyt kuitenkin siis tuli julkisuuteen sanoen, että suomalaiset ovat rasisteja ja maamme maine on vaarassa, on hyvä että YK järjestää Genevessä rasismin vastaisen konferenssin (WCAR). Tavoilleen uskollisena, YK:n enemmistön muodostavat vasemmistolaiset kehitysmaat päättivät käyttää tilaisuutta hyväkseen, ja julistivat, että Israel on (maailman ainoa) rasistinen valtio. Tästä vittuuntuneena YK:n suurimmat maksajat Yhdysvaltain johdolla totesivat jäävänsä pois seurantakokouksesta 2009 Genevessä, jossa ainoana valtion päämiehenä Iranin umpikahjo presidentti Ahmadinejad kävi julistamassa "äärioikeistolaisia" ajatuksiaan. Pitkän empimisen jälkeen Suomi osallistui alemman virkamiestason valtuuskunnalla, joka poistui Ranskan esimerkkiä seuraten kesken iranilaisen puheen.

Entä nyt - miten Suomi aikoo toimia viikon päästä, kun sama sirkus saapuu tällä kertaa New Yorkiin 22.9.2011? Ranskalaisdiplomaatti tunnustaa haastattelussaan, että järjestö on luisunut jatkuvasti hullummaksi. Diplomaatin mukaan alkuperäinen päämäärä tuomita rasismi on muuttunut irvikuvakseen, kun yhdenkään kehitysmaan homoihin ja vääräuskoisiin kohdistamaa vainoa ei kyetä tuomitsemaan. Pekka Haavisto voisi puolestani osallistua kokoukseen Suomen edustajana ja YK:n Darfurin erikoislähettiläänä ja rauhan sulttaanina. Mutta ei.

Kokoukseen osallistuu valtiovarainministeri - siis käytännössä valtion toiseksi korkeinta poliittista asemaa pitävähenkilö - Jutta Urpilainen. Virallisesti Suomen Berliinin lähetystönn ulkoaisiansihteeri Anu Pulkkinen pahoittelee, että "ns. Durbanin prosessi on pahemman kerran politisoitunut" ja menettänyt alkuperäisen rasisminvastaisen pyrkimyksensä. On suoraan sanottuna aika kummallista, että virallinen Suomi TIETÄÄ seurantakokouksen olevan puhtaasti antisemitistinen päämääriltään, mutta silti lähettää kaikkein korkeimman tason delegaation matkaan. Kun homoja ja uskonnollisia vähemmistöjä ei yhdessäkään seurantakokouksen julkilausumassa asetuta puolustamaan, on syytä kysyä, miksi Urpilainen kokoukseen osallistuu.

Oma veikkaukseni on, että nämä nykyhallituksen nuoret paavoarhinmäet, villeniinistöt, jyrkikataiset ja juttaurpilaiset nauttivat siekailematta siitä glamourista, joka heitä ympäröi. Tärkeää ei ole politiikan sisältö vaan samppanja ja säihke. Lienee syytä kysyä, kenen maine tässä oikeastaan on mennyt?

Ei kommentteja: