sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Elämäntavasta ja kulttuurista

Pidin viikonloppuna sukulaislapsille sellaisen pienimuotoisen kurssin teemalla "Oman elämäntavan ja kulttuurin vaaliminen". Ensimmäinen rasti katosi bittiavaruuteen, mutta toinen tallentui filmirullalle (kuva yllä).

Palattuani nykyaikaan, huomasin (ei niin yllättäen), että Totuus oli sillä aikaa tehnyt merkittäviä linjavalintoja tulevaisuuttamme silmällä pitäen. Valinnat ovat keskenään ristiriitaisia, mutta eihän sen voi Totuuden tapauksessa antaa häiritä.

Ensiksi, Paavo Lipponen sanoo
että jos perussuomalaiset ei irtisanoudu äärilaitansa linjasta, se sulkee itsensä pysyvästi parlamentaarisen hallitusyhteistyön ulkopuolelle.
Mitenkä Paavo sen aikoo järjestää, kun järjestään JOKA IKINEN poliitikko ja toimittaja on läpi koko pitkän kuuman kesän vinkunut, etteivät perussuomalaiset ottaneet vastuuta, vaikka sitä heille hopealautasella tarjottiin? Tuoko Lipponen tankit senaatintorille vahtimaan, että hallitusneuvotteluita ei käydä kuin oikeamielisten kanssa, vai onko
vaikeata uskoa, että Suomessa johtopaikoilla olevat ihmiset avoimesti halveksivat demokratiaa
On ilman muuta selvää, että hallitusvaltaa ei tule antaa porukalle, joka haluaa käyttää valtion väkivaltamonopolia kansalaisiaan kohtaan. Jos kansalaiset eivät esimerkiksi halua maksaa veroja, on selvää, ettei heitä siihen saa asevoimin pakottaa - eikö olekin?

Eihän Totuus ole Totuus, jos se ei järkähtämättömästi pysy johdonmukaisella linjallaan. Niinpä Perussuomalaisten kanssa kilpaileviin aatteisiin uskoviin on Totuuden mukaan luonnollisesti sovellettava samoja ehtoja, ja
islamistiryhmien ottaminen mukaan normaaliin poliittiseen toimintaan on paras mahdollisuus edistää arabimaiden vakautta ja elämänlaatua
Varmuuden vuoksi Totuus vielä korostaa, että jos nyt sharia-laki tulisikin kaiken lainsäädännön perustaksi, niin
Islamin painottaminen [lainsäädännössä] tarkoittaa arabimaiden tavallisille ihmisille paljolti samaa kuin oman elämäntavan ja kulttuurin vaaliminen.
Pysähdytäänpä nyt hetkeksi ja vedetään hiukan happea. Onko Totuuden toimituksessa todella noin saatanan typeriä ihmisiä? Kun Päivi Räsänen pitkälti "vaali omaa elämäntapaansa ja kulttuuriaan" klassikoksi muodostuneessa tv:n "suuressa homoillassa", nousi valtava haloo suvaitsemattomuudesta. Mihin me oikein joudumme tämän kaksinaismoralismin kanssa?

Alla retkikuvia elämäntavasta ja kulttuurista, jota ei saa vaalia

Veikkaan, että Lipponen lausunnollaan todisti, että arkun kannen voi naulata kiinni myös sisäpuolelta, ja tuli näin todistaneeksi, että nykyaikanakin voi tehdä ihmeitä. Alla vielä lopuksi Alvar Aallon panos suomalaiseen elämäntapaan ja kulttuuriin.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä arvostan Eliel Saarisen korkeammalle kuin Alvar Aallon. Katso vaan millaisia taloja Saarinen ja myöskin kolmikko Gesellius, Lindgren & Saarinen suunnitteli.

Mahtaako Aalto-hypetys johtua siitä että Aalto menestyi ulkomailla? Ulkomailla menestyminen on merkki hyväksymisestä sen jälkeen kun on ensin viilletty ranteita sillä "mitä ne meistä ajattelee"-lauseella. Kun Aalto oli saanut ensimmäisenä suomalaisena arkkitehtinä niin paljon kansainvälistä tunnustusta, yleisesti koettiin, että se on suunta mihin Suomen täytyy mennä. Vanhempi arkkitehtuuri oli uuden rinnalla vähempiarvoista eikä niin "suomalaista".

Anonyymi kirjoitti...

Näköjään Totuuden modet ovat kuitenkin päästäneet asiallisia kommentteja läpi. Onko sunnuntaivuorossa jotain eri porukkaa...

Kumitonttu kirjoitti...

Poislukien joku itäsaksalainen 70-luvun arkkitehtuuri, olen kaikkiruokainen. Mieluusti toki niin, etteivät kaikki tyylit ole vierekkäin edustettuna niin kuin Turun (ja melkein kaikkien muidenkin kaupunkien) torilla.

Anonyymi kirjoitti...

Talon yhteensopivuus muiden vieressä olevien ja muiden saman kadun talojen kanssa on oleellista. Jokaiselle on oma paikkansa, 1500-luvun taloille on omat paikat, 2010-luvun taloille omat paikat tms. Ikään kuin tiilimuuri jossa alimmalla rivillä on vanhin osa ja ylimmällä rivillä uusin osa. Joka tyylille on oma rivi.

Nimitys Turun tauti tulee Turusta jossa tuo ällörakentaminen oli pahinta.

Igor kirjoitti...

'Islamin painottaminen [lainsäädännössä] tarkoittaa arabimaiden tavallisille ihmisille paljolti samaa kuin oman elämäntavan ja kulttuurin vaaliminen.'

Luin kauhulla että suurin sanomalehtemme pitää ihan asiallisena tuollaista sharia-henkistä "oikeusvaltiota". Huhuh. Toivottavasti ei kuitenkaan meille Suomeen vaikka sellaista Kimmo Sasi joskus vuosi sitten lausuikin mahdolliseksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo kaksinaismoralismi on uskomatonta. Sharialaissa määrätään kuolemantuomiot ja ruoskimiset sun muut, mutta kun Teksasissa on kuolemanrangaistus, kyse on hirvittävästä ja julmasta rangaistuksesta.

Vasarahammer kirjoitti...

Kun vallankumousromantikkojen paljon mainostettu arabimaiden kevät osoittautuukin islamistien voittokuluksi, media alkaa selittelemään, että se on vain "oman kulttuurin puolustamista" ja että islamistit kesyyntyvät demokraattisessa prosessissa.

Kumitonttu kirjoitti...

"Vallankumousromantikot".... Hyvä termi! Enpä ollut itse ymmärtänyt, mutta tuohan selittää, miksi eliittimme ihailee noita vallankumouksia: he pääsevät elämään uudestaan nuoruutensa Vietnamin, Algerian ja Kuuban vallankumoukset... Britannian poistuminen Itä-Afrikasta toistuu uudelleen... Nuoruuden unelmat eivät hävinneetkään, vaikka hetken näyttikin siltä...

Tuo muuten varmaan hyvin selittää näiden paviaanien riemunkiljahdukset!