keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Islamin nousun perusteet

Muistatteko vitsin 80-luvulta, kun Brezhnev ja Reagan syväjäädytettiin sadaksi vuodeksi. Kun he heräsivät, Leonid alkoi nauraa ihan mahdottomasti lukien samalla lehdestä ääneen, että Amerikassa on kommunistinen hallinto. Järkyttynyt Reagan kappasi lehden ja alkoi nauraa vielä kovemmin lukiessaan uutisen, jonka mukaan Kiinalla ja Suomella on taas ollut rajaselkkauksia keskenään.

Vitsi palautti mieleeni ajat, jolloin yleisesti pidettiin luultavana, että suurimmat kommunistimaat Kiina ja Venäjä ajautuvat avoimeen sotaan (Wiki). Kiinan ydinasepelote oli vielä keskeneräinen, joten Kiina pullisteli lähinnä valtavalla väestömäärällään. Stalinin kuolemaan asti kiinalaiset kommunistit myönsivät Stalinin ylivallan, mutta Kremlin uuttaa johtoa Mao Zedong ei enää pelännyt. Kiina alkoi nousta Moskovan varjosta, ja kansallinen sosialismi on kansainvälisen sosialismin pahin vihollinen, ja siksipä sitä kutsutaankin äärioikeistoksi. Pahin mahdollinen ideologia - oikeistolainen ja vieläpä äärisellainen.

Miksi kansallinen sosialismi on kansainvälisen sosialismin pahin vihollinen? Kansainvälinen sosialismi tarkoittaa yhdestä paikasta johdettua maailmanhallintoa. Tällä yhdellä paikalla tarkoitettiin luonnollisesti Kremliä, joka oli ensimmäisenä maana päässyt proletariaatin diktatuuria maistelemaan ja oli siten sukupolvia pidemmällä kuin muut. Venäjä antoi valtavaa taloudellista tukea vallankaappausta suunnitteleville tahoille niin Euroopassa kuin kehitysmaissakin. Koska Venäjällä ei ollut juurikaan läntisten maiden kanssa avoimeen kaupankäyntiin soveltuvia hyödykkeitä, taloudellinen tuki riistettiin sekä venäläisten että varsinkin sen satelliittivaltioiden työväen selkänahasta. Kuuba ja Pohjois-Korea ovat jääneet nykyiselle sukupolvelle osoituksiksi järjestelmästä, joka eli vain niin kauan kun Venäjä kykeni niitä rahoittamaan.

Kun kylmä sota lopulta päättyi, monet ajattelivat sodan uhan pitkiksi ajoiksi haihtuneen päältämme. Ihmiset olivat helpottuneita, kun ydinsota oli vältetty. Kuitenkin jo tuolloin eri puolilla maailmaa oli paljon alueita, joissa vallankumous jäi ikään kuin kesken.Ne olivat alueita, jotka olivat fanaattisten johtajien hallussa. Heidän kiihkonsa ei perustunut kommunismiin vaan islamiin. Heille islam antoi samanlaisen työkalun kuin kommunismi heidän maallisille vastustajilleen: poliittinen ideologia, joka kattaa kaikki elämän osa-alueet. Islamismin heräämisen ja nousun huomasivat jo 40 sitten kaikkein tarkkasilmäisimmät yksilöt. Neuvostoliiton romahdus vain tasoitti tietä islamin laajenemiselle, ja Maon julistama valkoisen miehen rasismi kiihdyttää menoa entisestään. Lännessä toimiva viides kolonna yrittää omalta osaltaan vaientaa maanmiestensä vastarinnan vaatimuksillaan.

Arvo Tuominen kertoo laajasti (Myrskyn mentyä, 1971, s. 149-175) kommunistisen Kiinan ja Neuvosto-Venäjän ristiriidoista ja niiden vaikutuksista sekä Aasiaan, Afrikkaan ja erityisesti länsimaihin. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että Tuominen kirjoitti nämä tasan 40 vuotta sitten. Korea, Vietnam, Laos, Kamputsea ja muut Kaukoidän maat vajosivat historialliseen alennustilaansa Maon oppien voimalla. Afrikka, Etelä-Amerikka ja jopa läntiset suurkaupungit olivat Maon sissitoiminnalle mitä otollisinta maaperää. Mitä teknisempi ja mutkikkaampi yhteiskunta, sitä haavoittuvaisempi se on sabotaasille. Sissejä ei voi voittaa atomipommilla, joten sota on luonteeltaan ns. epäsymmetristä.

Kiina ja Venäjä aloittivat kilpajuoksun Ranskan ja Englannin vanhoissa siirtomaissa toimiessaan toistensa alistamiseksi. Maolla oli kuitenkin yksi työkalu, jota se käytti menestyksellä sekä Aasiassa että Afrikassa: rasismi. Kehitysmaiden vallankumouksellisten silmissä venäläinen on yhtä valkoinen kuin brittikin. Maon sanoi "Jokainen valkoinen on sortajamme!" ja poimi kypsiä marjoja koriinsa.

Kirjassaan Tuominen hahmottelee, mihin suuntaan hän arvioi maailman menevän. Ne ovat niin mielenkiintoisia mielipiteitä, että lainaan ne tähän lopuksi:

- Arabisissit kaappaavat lentokoneita keskellä järjestäytynyttä länsimaista yhteiskuntaa. Vielä kymmenen vuotta sitten länsi pystyi suojelemaan kansalaisiaan ja heidän omaisuuttaan ja kurittamaan kaikkia, jotka loukkasivat heidän etujaan. Enää eivät kykene. Sissit ovat luoneet tilanteen, jossa kukaan ei voi olla varma, että kone laskeutuu sinne, minne pyrkii. Anarkistit voivat panna kokonaisen valtion kaaostilaan.

- Ihmiskunnan tuhoa eivät uhkaa vain ydin-, biologiset ja kemialliset aseet vaan maailmanlaajuinen terrori, jota johtavat yleiseen kaaokseen pyrkivät fanaatikot.

3 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Suurimmalla osalla suomalaisista silloin 1970-luvulla oli päässään semmoinen alitajuinen, masentava ajatus, että lopulta neuvostoblokki tulee voittamaan. Ymmärtääkseni 1060-luvun lopulla silloinen puolustusvoimien komentaja Yrjö Keinonenkin oli päätynyt siihen johtopäätökseen ja suunnitteli (päässään, ehkä enemmän) Suomen puolustusvoimia osana Varsovan Liittoa. Kekkonenhan antoi sitten miehelle kenkää.

Pelko neuvostoblokin voitosta oli sinänsä aiheellinen, koska sen asevoimat olivat silloin niin valtavat. Islamilaisella blokilla taas toisaalta on aseenaan vielä suurempi viides kolonna kuin aikanaan neukuilla. Voisi sanoa, että KGB:n opit kantavat kauneimman hedelmän vasta sen jälkeen, kun itse pulaaki on kuollut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jaa, tulipa pikkuisen hutaistua noissa numeroissa. 1060-luvun lopulla ei ollut Keinosta eikä puolustusvoimia. Kysehän oli siis 1960-luvun lopusta.

Kumitonttu kirjoitti...

Morjensta Ykä ja kiitos kommentista!

Tuo islamilaisten viides kolonna on kokoluokaltaan tosiaankin paljon suurempi, kun 70-luvulla sentään yritettiin vakuutella muille maille, ettei me olla suomettuneita. Nyt yksikään puolue ei uskalla sanoa ääneen sitä, että huonosti tässä käy jos näillä eväillä yritetään pärjätä. Sitä kyllä hämmästelen, että Tuominen, vanha ammattivallankumouksellinen, tajusi jo tuolloin mihin suuntaan KGB:n / Kominternin / kommunismin vallankumouspuuhat johtavat. Toiset ymmärtää jo puolesta sanasta.